Toscana, vin och mat, 20-24 maj 2020

I KORTHET

 • 4 nätter
 • Fokus på vinerna i Chianti och Brunello di Montalcino
 • Gastronomiska luncher
 • Florens och Siena
 • Pris 14 300 SEK

Vinresan i Toscana, med Chianti och Brunello di Montalcino och med toscansk gastronomi!

— Toscana lockar med sin vackra landsbygd, sina viner, sin olivolja och inte minst maten. Vinet har alltid huvudrollen på våra resor men här i Toskana kan man inte låta bli att bli förförd av den lokala gastronomin. Våra raffinerade luncher ger oss en inblick i det toskanska kökets hemligheter. Några dagar i Toscana, fyllda med härliga viner, god mat och underbart landskap!

Program    |    Resfakta    |    Boka resan    |    Mer om resan


Vy över landskapet och vingårdarna

Vy över landskapet och vingårdarna, copyright BKWine Photography

När vi hör Toscana tänker vi på mjuka, cypressklädda kullar, olivträd och vackra renässansslott omgivna av vinrankor. Och vinerna är lika goda som landskapet är vackert!

Denna resa startar i Florens, UNESCO världskulturarv, och vi besöker Chianti och Montalcino (med sin brunello), stora namn som det gömmer sig många stora viner bakom.

Det händer mycket spännande i Toscana idag. Många nya små producenter med mycket hög ambitionsnivå har dykt upp, och det handlar inte längre bara om de tre fyra ”kända namnen”. Nu gäller det att hitta de nya, ambitiösa vinmakarna som gör viner med personlighet och stil.

Denna vinresa tar dig med till hjärtat av Toscana, till Chianti Classico och Brunello di Montalcino. Dessa två vindistrikt var de första att erövra den högsta italienska kvalitetsbeteckningen, DOCG, en förkortning för Denominazione di Origine e Controllata.

Lite godsaker till aperitifen

Lite godsaker till aperitifen, copyright BKWine Photography

Å andra sidan är det inte alltid formella kvalitetsetiketter som är det bästa måttet på kvalitet. Man måste också veta vilka som är de bästa och framför all de mest intressanta vinproducenterna och vingårdarna att besöka!

Vinet är inte det enda som vi ägnar oss åt på denna resa. Vi kommer att ha gott om tillfällen att utforska den toskanska gastronomin, genuint italiensk. En annan viktig, och rolig, aspekt är hur man passar ihop vinet och maten. Våra luncher, ofta med vinprovning hos våra vinproducenter, kommer att ge oss gott om tillfällen att prova och att diskutera.

Det kommer att bli många olika specialiteter under de tre dagarna: charkuterier, pasta, härliga toskanska grytor, ostar mm. Vi kommer att prova ett flertal olika viner till de olika luncherna så att du får bra grepp på maten och vinet i kombination.

En av luncherna blir på en mycket välrenommerad stjärnkrog.

Till Florens tar du dig på egen hand och vi bor i denna stad med alla dess konstskatter första och sista natten. Andra och tredje natten bor vi i Siena. Det är en njutning att promenera runt i dessa fantastiskt vackra städer med sina smala gränder, härliga folkliv, vackra gamla byggnader och mycket mer. Den fjärde natten är vi tillbaka i Florens.


Boken om Toscana

Vår bok om Toscana: “Guide till vinets värld: Toscana”.

Toscana, vinerna, distrikten, producenterna är en oumbärlig guide för dig som vill veta mer om detta världsberömda vindistrikt, dess viner och vinproducenter. Den ingår i serien Guide till vinets värld och är skriven av Britt Karlsson och Per Karlsson, flerfaldigt prisbelönta vinboksförfattare och vinresearrangörer. Boken är i lätthanterligt pocketformat och rikt illustrerad, men samtidigt fylld av fakta, skriven av experter på området.”

Bokserien ”Guide till vinets värld” har vunnit första pris i den prestigefyllda tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur i kategorin ”reseguider”.

Vi har skrivit det svenska standardverket om Toscana och regionens viner så du kan knappas hitta någon researrangör mer insatt i vinet, maten och gastronomin i denna vackra italienska region.

Toscana, vinerna, distrikten, producenterna, vinboken om Toscanas viner, i serien Guide till vinets värld

Toscana, vinerna, distrikten, producenterna, vinboken om Toscanas viner, i serien Guide till vinets värld

Mer reseinformation

Här finns ytterligare några sidor med råd och tips om att resa hit:

Ännu mer info

Vi har tidigare skrivit om hur det är att komma med på en vinresa till Toscana och vad vi gör, vad du kan förvänta dig.

Här finns mer att läsa, bilder och videos: om att resa i Toscanas vindistrikt.

Du kan också hitta med info om Toscana, vinerna och vinproducenterna på BKWine Magazine.

Ett bildgalleri om Florens: Foton från Florens, Toscanas hjärta.

Några video från vingårdsbesök och annat:Program — Vin- och matresa i Toscana

Preliminärt program.

För mer detaljer kontakta BKWine.

Programmet i korthet

 • Dag 1, onsdag — Ankomst till Florens
 • Dag 2, torsdag — Vinet i Chianti
 • Dag 3, fredag — Brunello di Montalcino
 • Dag 4, lördag — Chianti och stjärnkrog
 • Dag 5, söndag — Hemfärd

Onsdag, 20 maj — Ankomst Florens

Ankomst till Florens och incheckning på vårt centralt belägna hotell.

Ponte Vecchio i Florens

Ponte Vecchio i Florens, copyright BKWine Photography

Florens är en magisk stad. Den gamla stadskärnan har behållit mycket av sin medeltida- och renässans-karaktär med smala gränder och vindlande gator.

Oräkneliga restauranger och caféer. Museer som innehåller omätliga konstskatter. Domen, katedralen, som ser ut som en sockerskulptur i solljuset. Piazza Michelangelo med sin fantastiska utsikt över hela staden.

Och så Ponte Vecchio förstås, som sträcker sig över floden Arno. Längs floden finns det guld- och juveleraraffärer som visar upp häpnadsväckande skatter i sina skyltfönster. Varje kväll stängs de till med gamla fönsterluckor av trä.

Njut av resebilder från Florens!

Kvällen är fri för att upptäcka några av stadens restauranger och kaféer och andra sevärdheter.

En klassisk toscansk villa med cypresser och vingård

En klassisk toscansk villa med cypresser och vingård, copyright BKWine Photography

Torsdag, 21 maj — Chianti

Buss hämtar oss på morgonen vid hotellet i Florens och vi ger oss av ut bland böljande kullar, vingårdar och olivlundar.

Så här gör man ravioli

Så här gör man ravioli, copyright BKWine Photography

Vi befinner oss mitt i hjärtat av Chianti – Chianti Classico. Chianti hörde till de första av de italienska distrikten som fick den högsta kvalitetsklassen, DOCG.

Stilarna varierar enormt, här finns Chianti-viner som är bäriga och friska och som ska drickas unga, och andra som är fylliga och eklagrade lagringsviner.

Förmiddagsbesök blir i charmiga Castellina hos en liten, högklassig egendom på fem hektar, varav 90 % är planterade med Toscanas stora druva sangiovese. Man är sparsam med besprutning och håller låg avkastning.

Man har även olivodlingar. Nästan alla vinproducenter i Chianti har olivträd på sina ägor och många gör sin egen olja av olivsorter som frantoio, correggiolo, moraiolo och leccino.

En gammal vinkällare med ekfat

En gammal vinkällare med ekfat, copyright BKWine Photography

Tillverkningen av olivoljan är mycket reglerad. Det är många krav som ska uppfyllas för att oljan ska få bli kallad ”eccellente”, som man säger i Italien. En olja som är så god att man bara ringlar den över brödet, grönsakerna eller pastan och njuter!

Vi äter lunch på Castello di Fonterutoli. Ägarna, familjen Mazzei, har gamla anor här i Toscana och har varit mycket inblandad i allt som har med vin att göra sedan lång tid tillbaka. Castello di Fonterutoli är magnifikt, inte minst utsikten mot Siena. Vi äter en lika magnifik fyrarätters-lunch, tillagad av säsongens lokala råvaror. Innan dess blir det ett kort besök samt en vinprovning.

Vi åker vidare till vårt eftermiddagsbesök, en vingård på runt 30 hektarsom drivs av ett ungt par. Förutom klassiska Chianti-viner producerar de också, sedan några år tillbaka, ett vin med cabernet sauvignon, syrah och merlot. Men utan att vinet känns ”franskt”. Jorden och mikroklimatets inflytande betyder, tycker vinmakaren, lika mycket för karaktären som druvsorten.

Sen eftermiddag checkar vi in på vårt hotell i Siena. Hotellet ligger mycket centralt. Efter incheckning har du kvällen fri att utforska denna fantastiska stad. Vi rekommenderar ett besök på Piazza del Campo.

En olivlund i Italien

En olivlund i Italien, copyright BKWine Photography

Fredag, 22 maj — Montalcino med brunello

Vår buss hämtar på morgonen vid hotellet och vi åker mot Montalcino, hemvist för ett av Italiens mest prisade viner, Brunello di Montalcino.

Gamla flaskor i vinkällaren

Gamla flaskor i vinkällaren, copyright BKWine Photography

Brunello görs, liksom Chianti, av sangiovese men av en alldeles speciell klon av sangiovese, sangiovese grosso, som döptes till brunello av vinproducenten Biondi Santi. Han var 1888 den som först lyckades identifiera och isolera klonen och göra vin på den.

Men Biondi Santi är inte ensam längre om att göra Brunello. Brunello är idag ett av de stora italienska vinerna.

Vi kommer att besöka ett par av toppodlarna i Montalcino.

Till exempel Val di Suga, en av de mest kända i området. Val i Suga är på runt 120 hektar och uppdelad på tre olika mikroklimat. En toppegendom i Montalcino.

Vi besöker även Col d´Orcia där vi också äter en god lunch. Col d’Orcia är en av de största och mest kända producenterna av Brunello. Ägaren, Francesco Marone Cinzano, som tillhör familjen Cinzano som producerar vermouth, driver gården sedan 1991 men egendomen är i familjens ägo sedan 1973. Familjen investerar mycket i forskning och utveckling. Man arbetar till exempel på att ta fram nya och bättre kloner av sangiovese. En högklassig egendom även denna.

Sen eftermiddag kommer vi tillbaka till vårt hotell i Siena. Fri kväll för att hitta någon trevlig restaurang. Det finns många att välja mellan!

Böljande landskap i Toscana

Böljande landskap i Toscana, copyright BKWine Photography

Lördag, 23 maj — Chianti, stjärnkrog, åter Florens

Vi åker norrut igen, för en dag med ytterligare djupdykning i chiantivinerna och modern toscansk gastronomi.

Utsikt över vingården från lunchen på terrassen

Utsikt över vingården från lunchen på terrassen, copyright BKWine Photography

På förmiddagen besöker vi den lilla och charmiga Oliveira i Castelnuovo Berardenga. Vinerna är Chianti Classico. Familjen gör även den nya kategorin Chianti Classico Gran Selezione, Toscana I.G.T. där också lite merlot ingår och den söta specialiteten Vinsanto del Chianti Classico.

Lunchen idag blir en gastronomisk höjdpunkt. Vi åker till en av de små byarna i Chianti Classico för att äta på en Michelin-stjärnkrog. Läget på restaurangen är fantastiskt och vi kommer att få en lika fantastisk lunch som visar både de traditionella och det moderna toskanska köket.

Vi avslutar dagen hos en liten ekologisk och biodynamisk egendom som drivs av två syskon. Vingårdarna ligger högt, 400-500 meter över havet, och jorden är mager och stenig. Smakrika och personliga viner.

Tidig kväll är vi tillbaka i Florens, vi checkar in på vårt hotell och du har kvällen fri för att ytterligare utforska denna vackra stad som även är på UNESCOs världsarvslista.

Ravioli med salvia på en liten kvartersrestaurang i Florens

Ravioli med salvia på en liten kvartersrestaurang i Florens, copyright BKWine Photography

Söndag, 24 maj — Hemfärd

Resan slut efter frukost och därefter hemfärd på egen hand.

Reservation för eventuella ändringar.

Sangiovese, just skördad

Sangiovese, just skördad, copyright BKWine Photography


Fakta — Toscana vin och mat

Datum: 20-24 maj 2020

Pris: 14 300 SEK

Enkelrumstillägg: 3100 SEK

I resans pris ingår:

 • 4 hotellnätter i dubbelrum inklusive frukost, på bra medelklasshotell:
  • 2 nätter i Florens på fyrstjärnigt hotell
  • 2 nätter i Siena på fyrstjärniga Hotel Chiusarelli
 • Måltider enligt programmet (*):
  • 1 gastronomisk flerrätters-lunch på Michelin stjärnkrog inklusive viner
  • 2 gastronomiska italienska flerrätters-luncher med lokala specialiteter inklusive provning med olika viner hos vinproducent
 • Start- och slutpunkt: Florens
 • Buss på plats
 • Samtliga vingårdsbesök, cirka 3 per dag, med omfattande privata vinprovningar
 • Tolkning till svenska vid besöken (vissa besök kan dock vara på engelska)
 • Vinguidning och reseledning på svenska av BKWines expertguide under hela resan

(*) Se även nedan angående måltiderna.

I resans pris ingår inte:

 • Resan ner och hem

Du tar dig själv till Florens.

Vi ger gärna tips om resesätt och kan förmedla kontakt med en av våra resebyråpartners för bokning av flyg om du vill få hjälp med det.

Vi kan också varmt rekommendera att spendera några extra dagar här om man vill förlänga semestern.

För att denna resa ska bli av krävs att vi har minst 10 deltagare vid ”sista bokningsdatum”.

Boka resan

Sista bokningsdag: 15 februari 2020

Bokning bekräftas genom inbetalning av bokningsavgiften på 3000 SEK.

Detaljer om hur du betalar får du vid bokning. Resterande avgift ska vara inbetald senast en månad före avresedatum (se BKWines resevillkor). Betalning görs via banktransfer till BKWines svenska konto. Du får detaljerad information när du bokar resan.

Läs mer viktig information om resegaranti, resevillkor och innehållet i våra resor nedan. Och om varför du ska resa med just BKWine.

Boka hos Britt:

Intresseanmälan:

"Jag är intresserad av Toscana-resan i maj!"

(*) = obligatorisk info

Finns det plats(er) kvar?
Bara nyfiken på info
Jag vill boka plats!

Ämne (*)
    Antal personer:

Ditt meddelande (*)

Ditt namn (*)

Din e-postadress (*) (kontrollera stavningen!) och telefonnummer

Info: Vi skickar dig en kopia på detta mail. Om du INTE har fått denna mailkopia inom några minuter så har nog något gått fel! Kanske var det ett stavfel i din mailadress? (Titta i din spamfolder också.) Pröva en gång till eller skicka oss ett mail till vår mailadress som du hittar här ovan i bokningsinfon. I de flesta fall så svarar vi på ditt mail inom en dag.


Mer om våra resor

v.19.01

Om de vinproducenter vi besöker

Diletta Malenchini, winemaker and olive oil producer

En leende vinmakare och olivoljeproducent, copyright BKWine Photography

Vi vill att du ska få uppleva det bästa och det mest intressanta.

Vi lägger ner stort arbete på att hitta riktigt bra vinbesök. Ofta är det inte de mest ”kända” vingårdarna som är de intressantaste vinegendomarna i en viss vinregion.

Riktigt roligt och spännande blir det när man träffar vinmakaren eller ägaren själv, och kanske t o m hans (eller hennes) familj på vinslottet – och börjar diskutera och komma dem inpå livet, och kanske äter lunch hemma hos dem eller på vinegendomen.

Behöver vi tillägga att vi alltid har privata vinprovningar på egendomarna?

Därför är resan inte ”fullspäckad” med besök. Men ofta blir det ändå snålt om tid eftersom diskussionen – och vinprovningen! – lätt drar ut på tiden…

Våra resor är upplagda med en blandning av små familjeproducenten och mer internationellt kända vinegendomar – allt noga utvalt för att du ska få en unik upplevelse och en bra inblick i vindistriktets karaktär, traditioner och kultur.

Alla besök är inte ”spikade” när vi skriver programmet eftersom vi kontinuerligt jobbar på och förbättrar programmet. De domäner / vinslott / vingårdar som vi besöker kan därför delvis bli andra än de som omnämns i programmet. Kontakta oss ifall du vill veta mer, eller om du har några särskilda önskemål.

Med de kontakter vi har och vår erfarenhet av vinvärlden, efter mer än 20 år som vinjournalister, med mer än tio vinböcker skrivna, och som vinresearrangörer, har vi unika kontakter och en ojämförlig kunskap. Du kan vara säker på att du får de bästa vinreseupplevelserna med BKWine.

Om våra måltider

Vinprovning och lunch hos en vinproducent

Vinprovning och lunch hos en vinproducent, copyright BKWine Photography

Vin och mat hör intimt ihop. Det hör till vår filosofi; vin är en del av gastronomin. En vintur med oss är därför också en exklusiv gastronomisk upplevelse.

De måltider som ingår i en resa är ofta på en hög gastronomisk nivå. Ibland är det hemma hos en vinproducent, kanske i vinkällaren, som vi kombinerar mat och vin. Ibland kan det vara en gourmetmåltid på en lyxig restaurang. I andra fall är det inte på en på en prestigefylld gourmetrestaurang utan på en lokal krog; inte alltid lyx, men alltid charm och kvalitet.

I samtliga fall lägger vi vikten på den lokala maten och hur man i vindistriktet kombinerar mat och vin.

Förvänta dig inte en picknick med färdigblandad sallad och skinka från snabbköpet, vin i plastglas… Föreställ dig istället en specialkomponerad lunch med tre-fyra rätter (ibland mer) och goda viner.

En vinresa med BKWine är också en kulinarisk upplevelse både för vinälskaren och för gourmeten. En verklig gourmetresa.

Resegaranti

BKWine är en svensk researrangör. BKWine har resegaranti hos Kammarkollegium, i enlighet med svensk lag och EU-regler, så att du kan känna dig trygg när du bokar hos oss. BKWine följer de riktlinjer som Konsumentverket definierat i samarbete med resebranschen vad gäller paketresor. Kontrollera alltid att din researrangör har ställt resegaranti!

Läs mer om detta i våra resevillkor.

Informationen nedan kommer från Kammarkollegiet. Alla ”paketresearrangörer” ska obligatoriskt ha denna information i sina reseprogram, i anslutning till där man bokar:

”De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.

Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget BKWine AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.

Dessutom har företaget BKWine AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.”

Läs mer om detta på vår sida med information om resegaranti.

Hälsa, vaccination, mm

Våra resor ställer inga särskilda krav på hälsa. Dock kan det bli en hel del promenerande i vingårdar och i källare liksom att besök och provningar ofta kan vara stående. Läs mer om det i våra resevillkor. Kontakta oss om har några frågor.

De flesta av våra resmål har inga speciella krav på vaccination, hälsa eller hälsointyg. Krav på vaccination och liknande är dock beroende på vilken nationalitet man har och/eller vilket land man kommer ifrån, så det är omöjligt att ge allmängiltiga riktlinjer. Läs mer om detta i våra resevillkor och kontakta din läkare, en vaccinationscentral eller oss om du har frågor.

Reseförsäkring

BKWine tillhandahåller inte reseförsäkring. Vill du ha reseförsäkring, kontrollera om din hemförsäkring redan innehåller en eller kontakta ditt vanliga försäkringsbolag eller en reseförsäkringsspecialist.

Varför resa med BKWine?

Flaskor, flaskor vilande i vinkällaren

Flaskor, flaskor vilande i vinkällaren, copyright BKWine Photography

Vi är experter på vinresor och vinturism, men även på vin i ett bredare perspektiv.

Ingen annan researrangör har samma erfarenhet av vinresor och matresor eller samma kunskap om vin som vi på BKWine.

Vi har gjort hundratals vinresor och matresor. Det är det här vi älskar att göra, därför att det är roligt, trevligt, och spännande. Vi vill inget hellre än att dela med oss av alla dessa upplevelser till dig.

Våra resor är inte till för att få dig att köpa vin från en viss producent, till skillnad från resor arrangerade av vinimportörer eller vinhandlare, som givetvis väljer besök hos deras egna huvudmän/vinproducenter. Istället kan vi välja de vingårdsbesök som är bäst för dig!

Vare sig du är en ”total nybörjare” och novis på vin och mat, eller en erfaren räv i vinbranschen så kommer vi att ge dig en alldeles unik upplevelse. På ett sätt som ingen annan researrangör kan.

Vi skriver i vintidningar och har gjort vinböcker som fått pris bl.a. som världens bästa. Vi ombeds regelbundet att delta som vindomare i internationella vintävlingar.

Vi besöker själva runt 300 vingårdar varje år. Vi har organiserat flera hundra vinresor sedan tjugo år tillbaks. Konferenser om vinturism och kulinariska resor ber oss emellanåt att delta som talare på branschevenemang för att dela med oss av vår erfarenhet.

Till och med FN och Världsbanken har frågat oss om råd om vinturism. Det är vi stolta över!

Vi väljer ut våra resmål och våra besök med stor omsorg. Inte för att de råkar ha ett ”känt namn” eller är trendiga just nu utan för att de ger en speciell upplevelse. Ger dig en speciell upplevelse när du kommer dit med BKWine.

Vare sig du längtar efter en kort men intensiv “vinhelg”, en helgresa med vin, eller en längre vin-semester kan du vara säker på att du får en resa med kvalitet – en upplevelse för livet med BKWine. Eller i alla fall en upplevelse som räcker fram till nästa gång du kommer på en BKWine-resa. Väldigt många av våra resenärer är återkommande kunder!

En vinresa eller matresa med BKWine är alltid guidad av en kunnig BKWine-guide, din ”ciceron”, som är specialist på vinet, gastronomin, kulturen och språket.

Utmärkelser och omnämnanden

Några utmärkelser och omnämnanden vi och våra resor fått:

 • World’s Top Wine tours av Travel & Leisure Magazine, världens största resetidning
 • Best Wine Tasting Holidays, på AOL Travels topplista med de bästa vinresorna
 • Av Munskänkarna rekommenderade resor – samtliga våra vinresor
 • World’s Best Wine Book for Professionals liksom Sveriges bästa vinbok
 • Sveriges bästa vinbok för professionella och silver i kategorin World’s Best Wine Education Book
 • OIVs (International Organisation of Vine and Wine) bokpris, enda svenska författare som fått deras prestigefyllda “Nobelpris i vinlitteratur”.
 • Årets vinprofil av Munskänkarna
 • The Wine Media Power List, en av fem svenskar, på Wine Business Internationals lista över inflytelserika vinskribenter

Mer om varför man ska välja BKWine när man vill åka på en vinresa eller gourmetresa.

Mer om vad de som rest med oss säger om våra vinresor och matresor.

Viktigt att veta

Vi reser alltid i små grupper. Maximalt antal deltagare är runt 20 personer. Detta är viktigt för att besöken ska bli så intressanta, trevliga och kvalitativa som möjligt. Vi gör inte resor med ”minimum 20 personer, maximum 45”… Detta gör en enorm skillnad i kvalitet och upplevelse (och påverkar förstås även priset). Vi är måna om att du får ett personligt mottagande och en minnesvärd och unik vinresa.

Det är viktigt att du läser våra resevillkor!

Du organiserar själv din resa till resedestinationen, för de flesta av våra resor, men vi kan hjälpa till. Väl på plats tar vi hand om allt.

För mer inspiration

Läs vår vinreseblogg. Och även:

 • Tipsa en vän om denna resa: använd Share/Save-knappen nedan!

Nyhetsbrev om vin

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief. Varje månad kommer det med nyheter från vinets värld, restaurang- och resetips, rekommendationer på bra vinproducenter och mycket annat. Och en av Sveriges mest omfattande bevakningar av Systembolagets nyhetsutsläpp. Plus förstås senaste nytt om våra vinresor och matresor!

Skräddarsydda resor

Vi gör även skräddarsydda vinresor och gourmetresor om du vill resa på andra datum eller till andra destinationer; specialgjorda resor för privatpersoner, vinklubbar, företag m.m.

Print Friendly, PDF & Email

, , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Comment

Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!