Sydafrika, golf-tillägg, 20-24 februari, 2018

I KORTHET

 • 4 nätter
 • Golf på 4 olika banor
 • Högklassiga tävlingsbanor
 • Kapstaden, Stellenbosch & Waterfront
 • 4 nätter
 • pris 2018 kommer snart

Fyra dagar med det bästa av Kapprovinsens golf

Programmet för vinresan-golf till Sydafrika 2018 kommer snart. Här är det för 2017 som är snarlikt.

— För en golfare är Sydafrika en perfekt destination. Där finns golfbanor i världsklass som ligger i hisnande vackra landskap. Klimatet är varmt men inte alltför hett, inte ens på sommaren. Havet är aldrig långt borta i Kapprovinsen. Och där finns utsökta viner och gourmetmat för att göra det hela till en perfekt upplevelse. Detta är en fyra dagars golfupplevelse som du kan välja att börja din sydafrikanska upplevelse med, innan du ansluter till vinresan. Du får möjlighet att spela på fyra av Sydafrikas bästa golfbanor, banor i internationell tävlingsklass.

Programmet för vinresan-golf till Sydafrika 2018

kommer snart, mycket snart att vara färdigt. Vi väntar på några slutgiltiga detaljer innan det publiceras.

Skicka oss ett mail så kontaktar vi dig så fort det är klart!

Program    |    Resfakta    |    Boka resan

Du kan skriva ut en utskriftsvänlig version av programmet, eller ladda ner en PDF, med Print/PDF-knappen i slutet av programmet.

Detta program är ett exklusivt tillägg innan vinresa till Sydafrika 24 februari till 6 mars, 2017.

Fyra dagar av spännande golf är en perfekt start för vinresan för golfentusiasten. Efter den långa flygresan till Sydafrika kan du slå dig ner och slappna av och även njuta av några av de bästa, mest utmanande och vackraste av Kapprovinsens golfbanor.

Resan inkluderar två nätter i Kapstaden, vid Waterfront, och två dagar i Stellenbosch. Fyra exceptionella golfdagar står på programmet, på fyra olika banor.

Det är fyra dagar med golf som tar dig till några golfbanor är bland det bästa som Sydafrika kan erbjuda en golfentusiast. Läs mer detaljer och beskrivningar om de fyra golfbanorna, inklusive ett antal videos, här: Fyra fantastiska golfdagar att förlänga din vinresa till Sydafrika.

Två golfare närmar sig greenen

Två golfare närmar sig greenen, copyright BKWine Photography

Program — Sydafrika, golf-tillägg

Preliminärt program. Smärre förändringar kan bli aktuella.

För mer information, kontakta BKWine.

Dag 1, 21 februari — Ankomst till Kapstaden och upptäck Waterfront

Denna dag är din ankomstdag till Sydafrika. En lugn och avkopplande dag för att ladda batterierna efter flygresan och inför de kommande dagarna.

Street scene in Cape Town

En gata i Kapstaden, copyright BKWine Photography

Om du anländer med en lång flight är det vanligen ett nattflyg och du anländer då till Kapstaden under förmiddagen. Vid ankomsten till flygplatsen möts du av vår representant som tar dig med till vårt väntande fordon.

En kort bilresa in till staden och du anländer till The Portswood Hotel, som ligger i den berömda stadsdelen The Waterfront. Liksom alla sydafrikanska hotell är checkin tidigast kl 14.00 så vi rekommenderar att utforska Victoria & Alfred Waterfront och njuta av en välbehövlig lunch. En kort promenad från hotellet.

Resten av dagen är din egen för att koppla av, återhämta sig från den långa flygresa och att utforska denna livliga plats. Det är en samlingsplats för både besökare och för lokalbor. Med något att göra för alla – från höghastighetsbåtar och helikopterutflykter över Cape Town till gatumusikanter och andra artister – tid går fort när det finns mycket att se. Kvällen är fri för att njuta av en middag på en av de många lokala restaurangerna. Några rekommendationer: Tosca de Belem, Den Anker, Harbour House, Baia, Karibu, Meloncino, Balthazar och många fler.

Måltider som ingår: ingen.

Övernattning: Cape Town Portswood Hotel

Bergstoppar tronar ovan Kapstaden

Bergstoppar tronar ovan Kapstaden, copyright BKWine Photography

Dag 2, 22 februari — Golf på Sydafrikas äldsta bana, vid foten av Taffelberget

Efter god natts vila på ditt hotell blir det en tidig start men en kort bilresa till din första golfupplevelse på en golfbana som bokstavligen ligger i skuggan av Taffelberget.

Solnedgång över bergen och vingårdarna i Stellenbosch

Solnedgång över bergen och vingårdarna i Stellenbosch, copyright BKWine Photography

Idag börjar vi golfupplevelsen med din första golfrunda på södra halvklotet. Vi börjar tidigt för att få gott om tid för den läckra lunch som väntar dig efter din första runda.

Du sätter upp tee på den äldsta golfbanan i Sydafrika, Royal Cape Golf Club. Banan ligger i ett parkområde i skuggan av Taffelberget och erbjuder en fin golfupplevelse för spelare på alla nivåer.

På alla sydafrikanska golfbanor är det en obligatorisk 15 minuters paus halvvägs som ger dig en möjlighet att få något att knapra på och även några flytande förfriskningar, innan du tar itu de sista nio.

Royal Cape är den värd för Lion of Africa Cape Town Open, som spelas i november och har tidigare varit värd för South Afrika Open (världens näst äldsta open!) inte mindre än 10 gånger.

Efter rundan vi tar dig till den äldsta vingården i Sydafrika, Steenberg Wine Estate, för att avnjuta en lunch på Bistro 1682 (drycker väljer och betalar du själv). Efter en lat lunch kommer du tillbaka till hotellet där kvällen åter är fri.

(För de riktigt hängivna golfarna – vem är inte det? – har vi eventuellt möjlighet att lägga till en eftermiddagsrunda på Steenberg Golf Club. Om du är intresserad av detta säg till oss när du bokar resan för information om tillgänglighet och kostnad.)

Måltider som ingår: frukost och lunch (drycker på egen bekostnad)

Övernattning: Cape Town Portswood Hotel

Den eleganta restaurangen på Steenberg Wine Estate

Den eleganta restaurangen på Steenberg Wine Estate, copyright BKWine Photography

Dag 3, 23 februari — Golf med utsikt över havet, staden och Robben Island

Denna morgon ska du komma ihåg att checka-ut innan vi ger oss av till golfbanan. Din runda idag kommer att vara på en vackert belägen bana nära Kapstaden och havet.

Kusten och stranden nära Kapstaden

Kusten och stranden nära Kapstaden, copyright BKWine Photography

Runda två i denna golf extravaganza spelas på en av de finaste kustbanorna i Sydafrika, The Atlantic Beach Golf Estate (bil / buggy ingår). Banan öppnade officiellt för spel 2000.

Denna fantastiska 18-hålsbana, en linksbana (“links-style“), har en fantastisk utsikt över havet och över viken in till Taffelberget. Det är också den närmaste punkten på fastlandet till Robben Island.

Banan slingrar sig genom böljande sanddyner. Det är en utmanande, men rättvis, bana som passar både för professionella och amatörer golfare. Du bör nog komma ihåg att ta med din kamera idag.

Eftersom du checkade ut denna morgon så är det nu dags att bege sig till vindistrikten och staden Stellenbosch. Efter incheckning kommer du att ha tid att utforska Sydafrikas äldsta stad, en charmig och mycket livlig plats. Du kan njuta av middag i lugn och ro på en av de många restaurangerna. Några rekommendationer: Wijnhuis, med sitt passande namn, The Hussar Grill, Big Easy (som ägs av golflegenden Ernie Els) och många fler.

Måltider som ingår: frukost

Övernattning: I Stellenbosch, på River Manor Boutique Hotel & Spa (el motsvarande)

Kusten nära Kapstaden

Kusten nära Kapstaden, copyright BKWine Photography

Dag 4, 24 februari — En utmanande golfbana, med vin och choklad som en belöning

Idag håller vi oss kvar i Stellenbosch vinlandskap och njuter av en utmanande och vacker golfbana, följt av en vin- och chokladprovning.

Vingårdar och berg i Stellenbosch, Sydafrika

Vingårdar och berg i Stellenbosch, Sydafrika, copyright BKWine Photography

Du startar dagen med en inte allt för tidig morgon-tee off för din tredje golfrunda på De Zalze Golf Estate. De Zalze är designad av den sydafrikanska bandesignern Peter Matkovich, en av världens ledande banarkitekter. Han har verkligen till fullo utnyttjat det fantastiska läget och skapat en bana som belönar den som är bra på precision.

De Zalze Golf Course har stått värd för ett antal tävlingar och var platsen för 2006 World Amateur Team Championships (Eisenhower- och Esposito Santo-troféerna) som lockade lag från cirka 80 länder.

Efter rundan fortsätter vi till en av de mest kända vingårdar i Stellenbosch, Waterford Wine Estate. Här kommer du att kunna njuta en provsmakning av deras viner som slutar med en vin- och chokladprovning med de sista tre vinerna. Efter provsmakning återvänder du till Stellenbosch, där kvällen är fri för att utforska staden och dess caféer och restauranger.

Måltider som ingår: frukost

Övernattning: I Stellenbosch, på River Manor Boutique Hotel & Spa (el motsvarande)

Vinet serveras på Waterford Wine Estate i Stellenbosch

Vinet serveras på Waterford Wine Estate i Stellenbosch, copyright BKWine Photography

Dag 5, 25 februari — För den tänkande golfaren, en pärla omgiven av berg

Idag tar du med dig dina packade väskor innan vi ger oss iväg till dagens bana. Den ser bedrägligt enkel ut, på plan mark, men med oväntade utmaningar, designad av Jack Nicklaus.

Vingårdar och berg i Stellenbosch i Sydafrika

Vingårdar och berg i Stellenbosch i Sydafrika, copyright BKWine Photography

Vi ger oss iväg mot Kapstadens kronjuvel, Pearl Valley Golf Estate för din fjärde och sista golfrunda. Banan är ritad av Jack Nicklaus och kommer att ge dig både spännande utmaningar, frustration och förtrollande charm.

Här, omgiven av Simonsberg och Drakenstein Mountains i Paarl-Franschhoek Valley, kan du nog inte annat än att hålla med om att när Gud skapade Sydafrika, hade han definitivt inte bråttom!

Jack Nicklaus har inte vikit av från sina designprinciper att arbeta i nära samarbete med naturen och har gett oss en underbar golfbana som passar perfekt in i den vackra miljön. Terrängen, som är relativt platt och i stort sett utan avbrott, gav Nicklaus frihet att skapa en bana som golfaren måste tänka noga för att ta sig runt.

Efter rundan kommer du tillbaka till Kapstaden för att ansluta till resten av gruppen. Efter incheckning på ditt hotell kommer du att ha tid att fräscha upp före middagen.

Ernie Els restaurang The Big Easy i Stellenbosch

Ernie Els restaurang The Big Easy i Stellenbosch, copyright BKWine Photography

Starttider och luncher

Starttider är normalt cirka kl 10.00, vilket innebär att de första 9 hålen är klara runt 12.15-12.30. Sydafrikanska golfklubbar har som regel att man som spelare förväntas att ta en paus halvvägs för att jämna ut fältet – och för att spelarna ska kunna ta sig en lätt lunch.

Ett alternativ är att inta lunch på golfklubben (om det finns möjlighet) efter hela golfrundan (i det fallet så måste komma överens om detta med din förare och guide och med de andra spelarna) eller att vänta tills du är tillbaka i Kapstaden / Stellenbosch.

Reservation för eventuella ändringar.

Restaurangbrigaden, liksom gästerna, med belåtna miner efter en utsökt lunch

Restaurangbrigaden, liksom gästerna, med belåtna miner efter en utsökt lunch, copyright BKWine Photography

Fakta — Golf-tillägg till vinresan till Sydafrika

Datum: 20-24 februari, 2018

Pris per person: pris 2018 kommer snart

Enkelrumstillägg: pris 2018 kommer snart

I resans pris ingår:

 • 4 nätters boende (Bed & Breakfast) enligt reseprogrammet:
 • Lunch på Steenberg Wine Estate Bistro 1682
 • Vin- och chokladprovning på Waterford
 • 4 golfrundor med greenfee:
  • Royal Cape Golf Club
  • Atlantic Beach Golf Estate (golfbil / vagn ingår)
  • De Zalze Golf Estate
  • Pearl Valley Golf Estate (golfbil / vagn ingår)
 • Transfer från Cape Town International Airport
 • Transfer till Kapstaden för att ansluta till vinresan
 • Engelsktalande kvalificerad och ackrediterad sydafrikansk turistguide under hela resan (exklusive fri tid under eftermiddagarna)
 • Transport i komfortabel luftkonditionerat fordon (typ beroende på antal deltagare)
 • Alla inträden och greenfees för de angivna och inkluderade aktiviteterna
 • Porterage (bärhjälp) på flygplatsen och hotell

I resans pris ingår inte:

 • Eventuella kostnader av personlig karaktär (telefonsamtal, tvätt, drycker (inklusive vatten på flaska))
 • Eventuella ytterligare porterage (rekommenderat: US$ 1 eller € 1 eller £ 1 eller ZAR 10 per person) och dricks (rekommenderat: 10 % av notan när man äter eller dricker)
 • Dricks till förare och guider (rekommenderat: £ 3 eller US$ 3 eller € 3, eller motsvarande i ZAR, per person och dag till både guide och förare. Rekommenderat för guider på besökta sevärdheter / rangers: £ 1 eller US$ 1 eller € 1, eller motsvarande i ZAR per person per besök)
 • Allt som inte anges ovan, eller ges som är tillval
 • Privat rese- och olycksfallsförsäkring

Vänligen notera

Guide och reseledare: Golf-tillägget leds av en lokal sydafrikansk guide och reseledare.

Minimumantal: För att golf-tillägget ska genomföras till angett pris krävs minst 4 deltagare totalt. Kontakta BKWine för frågor.

Boka resan

Du hittar fullständig information om hur du bokar denna resa i bokningsinformationen för vinresan till Sydafrika.

Smaka rosévinet, Rickety Bridge, Franschhoek, Sydafrika

Smaka rosévinet, Rickety Bridge, Franschhoek, Sydafrika, copyright BKWine Photography

En skolklass på utflykt

En skolklass på utflykt, copyright BKWine Photography

Beach in Cape Town

Beach in Cape Town, copyright BKWine Photography

Längs kusten vid Kaphalvön

Längs kusten vid Kaphalvön, copyright BKWine Photography

En sydafrikansk hjort

En sydafrikansk hjort, copyright BKWine Photography

Cape of Good Hope

Cape of Good Hope, copyright BKWine Photography

En vingård byggd i den typiska arkitektstilen Cape Dutch

En vingård byggd i den typiska arkitektstilen Cape Dutch, copyright BKWine Photography

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly
Share

, , , , , ,

No comments yet.

Leave a Comment

Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!