Exklusiv endagstur i Toscana och Chianti Classico!

Detta är ett exempel på hur vi kan göra ett skräddarsytt program till Toscana och Chianti Classico för individuella resenärer eller små grupper. Vi anpassar det helt efter dina önskemål.

Kommer ni till Toskana och är intresserade av mat och vin?

— Då ska ni åka med på denna innehållsrika dagstur till ett av Italiens vackraste områden: Toskana med Chianti Classico. Vi har satt ihop ett speciellt program för dig som kanske bara är någon dag i Toscana, men ändå vill besöka vingårdarna, bland annat med anledning av att Chianti Classico har blivit vald till Årets vinort 2012 av organisationen Munskänkarna. En skräddarsydd vinresa med unika vin- och matupplevelser!

BKWine erbjuder en lyxig heldag i Chianti Classico med tre vinprovningar, privat guide, privat transport med chaufför och sist men inte minst en exklusiv lunch antingen hemma hos en av traktens vinmakare eller på en av oss noga utvald restaurang.

Vy över landskapet och vingårdarna

Vy över landskapet och vingårdarna, copyright BKWine Photography

Området Chianti Classico sträcker sig mellan Siena och Florens och här trivs sangiovesedruvan, som utgör basen i de röda Chiantivinerna, sedan urminnes tider. Det finns mycket att upptäcka i området, stilarna på vinerna är många och vart man än tittar får ögat njuta av vackra vinfält och böljande kullar med olivlundar, pampiga renässansvillor, cypressalléer och allt annat som hör Toscana till.

Under vår dag tillsammans gör vi en djupdykning i vinets och matens Toskana och vi besöker tre olika gårdar – alla väldigt olika varandra. Detta för att ni ska få en så stor och bred inblick som möjligt bland de olika vinstilarna som erbjuds inom Chianti Classico.

Din ledsagare bland vingårdarna är BKWines kunnige vinguide, en svenska som bor i Toscana sedan många år. Hon kommer att berätta allt som hinns med på en dag om vin och gastronomi, och om Toskanas traditioner och historia. Hon är väl insatt i Italiens alla seder och bruk eftersom hon är ingift i en traditionell italiensk familj

Vi anpassar och skräddarsyr programmet efter dina önskemål så vill du till exempel byta ut ett vinbesök mot en av traktens berömda charkuterister och slaktare, eller kanske en matmarknad, olivoljebesök eller annat så ordnar vi det.

Lite godsaker till aperitifen

Lite godsaker till aperitifen, copyright BKWine Photography

Den lokala maten avnjuter vi hemma hos en av traktens vinmakare som dukar upp en härlig italiensk lunch enbart för oss. På detta sätt kommer vi vinproducenten in på livet och vi får veta mer om den person som faktiskt står bakom de viner vi får smaka. Som alternativ kan lunchen även anordnas på en noga utvald restaurang eller trattoria som serverar lokala delikatesser.

För oss på BKWine är det personliga mötet med vinmakaren väldigt viktigt. Visst är det spännande att prova vinerna men att få träffa och lära känna personerna bakom vinet är minst lika intressant.

Din BKWine-guide översätter från italienska till svenska vid behov. Det gör det möjligt för oss att ta med dig till vingårdar där man inte pratar engelska. Ofta är detta producenter som annars inte tar emot turister och där man verkligen får ett unikt mottagande och en insikt i vinet, kulturen och vintillverkningen (till skillnad mot vissa av ”de stora och kända” namnen med en stor turistisk verksamhet).

Vinfat och tunnor i vinkällaren

Vinfat och tunnor i vinkällaren, copyright BKWine Photography

Den Toskanska maten är inte bara en njutning för gommen utan även för ögat. Olivoljan, det färska brödet, det möra köttet, den vällagade pastan och sist men inte minst vinerna – är smakupplevelser man inte glömmer i första taget. Detta blir en heldag för dig och dina medresenärer där du gör en djupdykning i allt detta tillsammans med och vägledd av en expert på området – med allt det goda i Toscana.

Följ med på denna exklusiva endagstur till vinets och matens Toskana.

Boka din resa i god tid för att vara säker på att passa in just dina datum. Denna resa kan vara svår att arrangera på kort varsel.

Ingår i denna heldagsupplevelse i Toscana:

 • Skräddarsytt program anpassat efter dina egna önskemål
 • Privat transport med privat chaufför i bekväm bil eller minibuss
 • BKWines egen expertguide, kunnig i vin, gastronomi och Toscanas kultur och tradition – er ciceron under hela dagen
 • Översättning från italienska vid behov
 • Tre vingårdsbesök med provningar (minst tre viner vid varje besök)
 • Gastronomisk lunch på vingård eller på en noga utvald restaurang

Prisexempel för 6 personer, ca 270 euro per person.

Det definitiva priset beror på antal deltagare och på det exakta programmet som vi kommer överens om. (t.ex. vilken typ av restaurang).

Minimum deltagare 2 personer.

Kontakta oss om du vill veta mer, diskutera idéer eller för att få en offert.

Vy över landskapet och vingårdarna

Vy över landskapet och vingårdarna, copyright BKWine Photography


Mer om våra resor

v.19.01

Om de vinproducenter vi besöker

En vinproducent i vinprovartagen

En vinproducent i vinprovartagen, copyright BKWine Photography

Vi vill att du ska få uppleva det bästa och det mest intressanta.

Vi lägger ner stort arbete på att hitta riktigt bra vinbesök. Ofta är det inte de mest ”kända” vingårdarna som är de intressantaste vinegendomarna i en viss vinregion.

Riktigt roligt och spännande blir det när man träffar vinmakaren eller ägaren själv, och kanske t o m hans (eller hennes) familj på vinslottet – och börjar diskutera och komma dem inpå livet, och kanske äter lunch hemma hos dem eller på vinegendomen.

Behöver vi tillägga att vi alltid har privata vinprovningar på egendomarna?

Därför är resan inte ”fullspäckad” med besök. Men ofta blir det ändå snålt om tid eftersom diskussionen – och vinprovningen! – lätt drar ut på tiden…

Våra resor är upplagda med en blandning av små familjeproducenten och mer internationellt kända vinegendomar – allt noga utvalt för att du ska få en unik upplevelse och en bra inblick i vindistriktets karaktär, traditioner och kultur.

Alla besök är inte ”spikade” när vi skriver programmet eftersom vi kontinuerligt jobbar på och förbättrar programmet. De domäner / vinslott / vingårdar som vi besöker kan därför delvis bli andra än de som omnämns i programmet. Kontakta oss ifall du vill veta mer, eller om du har några särskilda önskemål.

Med de kontakter vi har och vår erfarenhet av vinvärlden, efter mer än 20 år som vinjournalister, med mer än tio vinböcker skrivna, och som vinresearrangörer, har vi unika kontakter och en ojämförlig kunskap. Du kan vara säker på att du får de bästa vinreseupplevelserna med BKWine.

Om våra måltider

Vinprovning och lunch hos en vinproducent

Vinprovning och lunch hos en vinproducent, copyright BKWine Photography

Vin och mat hör intimt ihop. Det hör till vår filosofi; vin är en del av gastronomin. En vintur med oss är därför också en exklusiv gastronomisk upplevelse.

De måltider som ingår i en resa är ofta på en hög gastronomisk nivå. Ibland är det hemma hos en vinproducent, kanske i vinkällaren, som vi kombinerar mat och vin. Ibland kan det vara en gourmetmåltid på en lyxig restaurang. I andra fall är det inte på en på en prestigefylld gourmetrestaurang utan på en lokal krog; inte alltid lyx, men alltid charm och kvalitet.

I samtliga fall lägger vi vikten på den lokala maten och hur man i vindistriktet kombinerar mat och vin.

Förvänta dig inte en picknick med färdigblandad sallad och skinka från snabbköpet, vin i plastglas… Föreställ dig istället en specialkomponerad lunch med tre-fyra rätter (ibland mer) och goda viner.

En vinresa med BKWine är också en kulinarisk upplevelse både för vinälskaren och för gourmeten. En verklig gourmetresa.

Resegaranti

BKWine är en svensk researrangör. BKWine har resegaranti hos Kammarkollegium, i enlighet med svensk lag och EU-regler, så att du kan känna dig trygg när du bokar hos oss. BKWine följer de riktlinjer som Konsumentverket definierat i samarbete med resebranschen vad gäller paketresor. Kontrollera alltid att din researrangör har ställt resegaranti!

Läs mer om detta i våra resevillkor.

Informationen nedan kommer från Kammarkollegiet. Alla ”paketresearrangörer” ska obligatoriskt ha denna information i sina reseprogram, i anslutning till där man bokar:

”De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.

Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget BKWine AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.

Dessutom har företaget BKWine AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.”

Läs mer om detta på vår sida med information om resegaranti.

Hälsa, vaccination, mm

Våra resor ställer inga särskilda krav på hälsa. Dock kan det bli en hel del promenerande i vingårdar och i källare liksom att besök och provningar ofta kan vara stående. Läs mer om det i våra resevillkor. Kontakta oss om har några frågor.

De flesta av våra resmål har inga speciella krav på vaccination, hälsa eller hälsointyg. Krav på vaccination och liknande är dock beroende på vilken nationalitet man har och/eller vilket land man kommer ifrån, så det är omöjligt att ge allmängiltiga riktlinjer. Läs mer om detta i våra resevillkor och kontakta din läkare, en vaccinationscentral eller oss om du har frågor.

Reseförsäkring

BKWine tillhandahåller inte reseförsäkring. Vill du ha reseförsäkring, kontrollera om din hemförsäkring redan innehåller en eller kontakta ditt vanliga försäkringsbolag eller en reseförsäkringsspecialist.

Varför resa med BKWine?

Flaskor, flaskor vilande i vinkällaren

Flaskor, flaskor vilande i vinkällaren, copyright BKWine Photography

Vi är experter på vinresor och vinturism, men även på vin i ett bredare perspektiv.

Ingen annan researrangör har samma erfarenhet av vinresor och matresor eller samma kunskap om vin som vi på BKWine.

Vi har gjort hundratals vinresor och matresor. Det är det här vi älskar att göra, därför att det är roligt, trevligt, och spännande. Vi vill inget hellre än att dela med oss av alla dessa upplevelser till dig.

Våra resor är inte till för att få dig att köpa vin från en viss producent, till skillnad från resor arrangerade av vinimportörer eller vinhandlare, som givetvis väljer besök hos deras egna huvudmän/vinproducenter. Istället kan vi välja de vingårdsbesök som är bäst för dig!

Vare sig du är en ”total nybörjare” och novis på vin och mat, eller en erfaren räv i vinbranschen så kommer vi att ge dig en alldeles unik upplevelse. På ett sätt som ingen annan researrangör kan.

Vi skriver i vintidningar och har gjort vinböcker som fått pris bl.a. som världens bästa. Vi ombeds regelbundet att delta som vindomare i internationella vintävlingar.

Vi besöker själva runt 300 vingårdar varje år. Vi har organiserat flera hundra vinresor sedan tjugo år tillbaks. Konferenser om vinturism och kulinariska resor ber oss emellanåt att delta som talare på branschevenemang för att dela med oss av vår erfarenhet.

Till och med FN och Världsbanken har frågat oss om råd om vinturism. Det är vi stolta över!

Vi väljer ut våra resmål och våra besök med stor omsorg. Inte för att de råkar ha ett ”känt namn” eller är trendiga just nu utan för att de ger en speciell upplevelse. Ger dig en speciell upplevelse när du kommer dit med BKWine.

Vare sig du längtar efter en kort men intensiv “vinhelg”, en helgresa med vin, eller en längre vin-semester kan du vara säker på att du får en resa med kvalitet – en upplevelse för livet med BKWine. Eller i alla fall en upplevelse som räcker fram till nästa gång du kommer på en BKWine-resa. Väldigt många av våra resenärer är återkommande kunder!

En vinresa eller matresa med BKWine är alltid guidad av en kunnig BKWine-guide, din ”ciceron”, som är specialist på vinet, gastronomin, kulturen och språket.

Utmärkelser och omnämnanden

Några utmärkelser och omnämnanden vi och våra resor fått:

 • World’s Top Wine tours av Travel & Leisure Magazine, världens största resetidning
 • Best Wine Tasting Holidays, på AOL Travels topplista med de bästa vinresorna
 • Av Munskänkarna rekommenderade resor – samtliga våra vinresor
 • World’s Best Wine Book for Professionals liksom Sveriges bästa vinbok
 • Sveriges bästa vinbok för professionella och silver i kategorin World’s Best Wine Education Book
 • OIVs (International Organisation of Vine and Wine) bokpris, enda svenska författare som fått deras prestigefyllda “Nobelpris i vinlitteratur”.
 • Årets vinprofil av Munskänkarna
 • The Wine Media Power List, en av fem svenskar, på Wine Business Internationals lista över inflytelserika vinskribenter

Mer om varför man ska välja BKWine när man vill åka på en vinresa eller gourmetresa.

Mer om vad de som rest med oss säger om våra vinresor och matresor.

Viktigt att veta

Vi reser alltid i små grupper. Maximalt antal deltagare är runt 20 personer. Detta är viktigt för att besöken ska bli så intressanta, trevliga och kvalitativa som möjligt. Vi gör inte resor med ”minimum 20 personer, maximum 45”… Detta gör en enorm skillnad i kvalitet och upplevelse (och påverkar förstås även priset). Vi är måna om att du får ett personligt mottagande och en minnesvärd och unik vinresa.

Det är viktigt att du läser våra resevillkor!

Du organiserar själv din resa till resedestinationen, för de flesta av våra resor, men vi kan hjälpa till. Väl på plats tar vi hand om allt.

För mer inspiration

Läs vår vinreseblogg. Och även:

 • Tipsa en vän om denna resa: använd Share/Save-knappen nedan!

Nyhetsbrev om vin

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief. Varje månad kommer det med nyheter från vinets värld, restaurang- och resetips, rekommendationer på bra vinproducenter och mycket annat. Och en av Sveriges mest omfattande bevakningar av Systembolagets nyhetsutsläpp. Plus förstås senaste nytt om våra vinresor och matresor!

Skräddarsydda resor

Vi gör även skräddarsydda vinresor och gourmetresor om du vill resa på andra datum eller till andra destinationer; specialgjorda resor för privatpersoner, vinklubbar, företag m.m.

Print Friendly, PDF & Email

, , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Comment

Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!