Tre lockande vindestinationer i Frankrike i vår: Bordeaux, Champagne och Bourgogne

Dela / gilla artikeln:

De här resorna är förstås, och tyvärr, inställda. Men så snart livet återgår till det mer normala så återupptar vi dessa destinationer. Fram till dess kan du resa virtuellt med oss till vinregionerna genom att läsa vad vi skriver och smaka goda viner.

Vårens franska resor bjuder på det allra bästa av mousserande, vita och röda viner. Följ med och upptäck vad som är på gång just nu i både i Bordeaux, Champagne, Chablis och Bourgogne. Vi kan utlova möten med många intressanta vinmänniskor.

Bordeaux, 15–19 april
Bordeaux är en otroligt vacker stad som ligger fint vid floden Garonne. Att strosa längs kajen är populärt bland invånarna, likaså att uppsöka en av de många vinbarerna. Här finns många att välja mellan, inklusive naturvinsbarer. Staden ligger strategiskt till för besök i Médoc, Graves, Entre-deux-Mers och Saint Emilion, de distrikt som vi besöker på resan. Det blir stora prestigeslott och små familjegårdar. Alla lika intressanta, men på olika sätt. Högklassiga slottsluncher varje dag.

Champagne, 22–26 april
Champagne har idag många konkurrenter. Fler och fler länder och distrikt göra fina mousserande viner. Vad är det som gör Champagne så speciellt? Det får ni veta under denna resa som tar oss till olika typer av producenter: små, medelstora och stora. Vi går noga igenom hela tillverkningsprocessen men vi pratar också om klimat och jordmån och om de stora utmaningar som producenterna idag står inför. Vi kan utlova många spännande diskussioner. Och goda luncher.

Läs: Läs mer om bubbelviner i boken om Champagne.

3 Klassiker: Champagne, Bourgogne, Chablis, 13–17 maj
Med buss tar vi oss från Paris till Champagne, Chablis och Beaune nere i Côte d’Or. En fin resa i ett vårvackert Frankrike. En intensiv resa med många upplevelser, exceptionella viner och naturligtvis flera goda måltider.

Boka din vinresa till Frankrike nu.  Fullständiga vinreseprogram på BKWine Vinresor.

Läs: Läs vår bok om hela Frankrikes alla viner.

Vingårdar på Cortonbergets sluttning i Bourgogne
Vingårdar på Cortonbergets sluttning i Bourgogne, copyright BKWine Photography

Dela/gilla artikeln:

Nyhetsbrev:

Dela/gilla artikeln:

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Månatligt nyhetsbrev om vin och resor.

Passa på. Prenumerera nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

Ta dig en titt på alla våra vinresor:

Kom med på en av våra legendariska vinresor till en av våra reguljära destinationer.

Vill du ha en alldeles egen privat vinresa? Läs mer om skräddarsydda vinresor.

Eller ta en titt på urvalet av våra populära vinresedestinationer.

Nyhetsbrev

Prenumerera pa vårt nyhetsbrev!

25 000 prenumeranter får nyheter om vin och vinresor varje månad. Du också?

Följ oss!