Tre lockande vindestinationer i Frankrike i vår: Bordeaux, Champagne och Bourgogne

De här resorna är förstås, och tyvärr, inställda. Men så snart livet återgår till det mer normala så återupptar vi dessa destinationer. Fram till dess kan du resa virtuellt med oss till vinregionerna genom att läsa vad vi skriver och smaka goda viner.

Vårens franska resor bjuder på det allra bästa av mousserande, vita och röda viner. Följ med och upptäck vad som är på gång just nu i både i Bordeaux, Champagne, Chablis och Bourgogne. Vi kan utlova möten med många intressanta vinmänniskor.

Bordeaux, 15–19 april
Bordeaux är en otroligt vacker stad som ligger fint vid floden Garonne. Att strosa längs kajen är populärt bland invånarna, likaså att uppsöka en av de många vinbarerna. Här finns många att välja mellan, inklusive naturvinsbarer. Staden ligger strategiskt till för besök i Médoc, Graves, Entre-deux-Mers och Saint Emilion, de distrikt som vi besöker på resan. Det blir stora prestigeslott och små familjegårdar. Alla lika intressanta, men på olika sätt. Högklassiga slottsluncher varje dag.

Champagne, 22–26 april
Champagne har idag många konkurrenter. Fler och fler länder och distrikt göra fina mousserande viner. Vad är det som gör Champagne så speciellt? Det får ni veta under denna resa som tar oss till olika typer av producenter: små, medelstora och stora. Vi går noga igenom hela tillverkningsprocessen men vi pratar också om klimat och jordmån och om de stora utmaningar som producenterna idag står inför. Vi kan utlova många spännande diskussioner. Och goda luncher.

Läs: Läs mer om bubbelviner i boken om Champagne.

3 Klassiker: Champagne, Bourgogne, Chablis, 13–17 maj
Med buss tar vi oss från Paris till Champagne, Chablis och Beaune nere i Côte d’Or. En fin resa i ett vårvackert Frankrike. En intensiv resa med många upplevelser, exceptionella viner och naturligtvis flera goda måltider.

Boka din vinresa till Frankrike nu.  Fullständiga vinreseprogram på BKWine Vinresor.

Läs: Läs vår bok om hela Frankrikes alla viner.

Corton-berget med vingårdar, Aloxe-Corton, Bourgogne

Corton-berget med vingårdar, Aloxe-Corton, Bourgogne, copyright BKWine Photography

Print Friendly, PDF & Email

, , ,

No comments yet.

Leave a Comment

Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!