Restaurangtips i Toscana

Dela / gilla artikeln:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

Italiens mat och vin är inte bara pasta, pizza och vin i bastflaska

Det finns många bra restauranger i Toscana, allt från stjärnkrogar till små enkla tavernor och vinbarer. Här är ett litet urval som vi besökt.

Även om alla känner till den runda Chianti-flaskan i bastkorg är den idag mest en myt. Flaskan, kallad fiasco, ska ju enligt sägnen ha gett upphov till uttrycket att något är ett fiasko, misslyckat. Om det är sant vet jag inte, men det mesta vinet som man idag hittar buteljerat i fiasco är närmast ett fiasko.

Reser du till Toscana och går på restaurang idag så lär du få leta länge, eller gå på ett riktigt turistiskt ställe, för att hitta en som har fiasco-buteljer på sin vinlista.

I Toscana finns det förstås gott om spännande restauranger, vare sig du håller dig till de stora turistorterna Florens och Siena eller är i de små städerna, som till exempel den underbara lilla staden Pienza.

Vårt första tips till den som reser runt bland de Toskanska vingårdarna och söker efter en bra restaurang är ”gå åt minstone några hundra meter bort från de stora turistattraktionerna, Piazza del Campo i Siena, Domen i Florens osv.

Här är några av våra restaurangrekommendationer (inklusive vinbarer) för dig som planerar en resa, vinresa, matresa eller bara en vanlig semester, till Toscana:

Du kan läsa mer om alla dessa restauranger på BKWine Magazine under Utvalt > Restauranger och vinbarer > Italien-krogar.

Där kommer snart mer tips på restauranger, vinbarer och andra krogar. Passa på att bläddra i menyerna (inte på restaurangerna, på BKWine Magazine!). Där kan du hitta mycket matnyttig läsning.

Har du egna tips på bra restauranger i Toscana? Dela med dig! Skriv en kommentar nedan!BKWine gör flera vinresor till Chianti Classico, och Toscana under året. Vi böjar med en vinresa och matresa till bl.a. Chinati Classico i april där vi även har en snabbkurs i toscansk mat: en av dagarna lagar vi vår egen lunch.

Senare under året kommer fler resor till Chianti Classico och Toskana, mer info om dem senare. 

 

Lunch med vinprovning
Lunch med vinprovning, copyright BKWine Photography

Dela/gilla artikeln:

Nyhetsbrev:

Dela/gilla artikeln:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on tumblr
Share on email

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Månatligt nyhetsbrev om vin och resor.

Passa på. Prenumerera nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

Ta dig en titt på alla våra vinresor:

Kom med på en av våra legendariska vinresor till en av våra reguljära destinationer.

Vill du ha en alldeles egen privat vinresa? Läs mer om skräddarsydda vinresor.

Eller ta en titt på urvalet av våra populära vinresedestinationer.

Nyhetsbrev

Prenumerera pa vårt nyhetsbrev!

25 000 prenumeranter får nyheter om vin och vinresor varje månad. Du också?

Följ oss!