Pressmeddelande: Nya höstvinresor från BKWine: bufflar och bubblor i Italien, heligt vin i Priorat, Languedoc

Dela / gilla artikeln:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

Nya höstvinresor från BKWine: bufflar och bubblor i Italien, heligt vin i Priorat, Languedoc

BKWine har just lanserat höstens program med vinresor. Det är tolv olika vinresor till Frankrike, Italien, Spanien och Portugal. Nyheter är bland annat ”bubblor i Italien”, ”heligt vin i Katalonien”, och ”vin och mozzarella i Kampanien”. Fullständiga program finns på BKWineVinresor.com.

BKWine Logo 633x236
BKWine Logo 633×236

 

Höstens tolv vinresor med BKWine går till fyra olika länder: Frankrike, med Champagne, Bordeaux, Languedoc, och Södra Rhône-Chateauneuf-du-Pape. Spanien, med Rioja, och Katalonien-cava-Priorat. Italien, med ”bubbel i Italien” (Franciacorta-Prosecco), Toscana vin & mat, Veneto (amarone-Valpolicella-Soave), Piemonte vin & tryffel, och Kampanien vin & mat. Samt Portugal, med Dourodalen.

Britt Karlsson, grundare av BKWine vinresor, kommenterar resorna: ”Vi har en blandning av klassiker och nyheter på höstens reseprogram. Våra kunder efterfrågar förstås ’de stora klassiska’ vindistrikten. Men vi har också några nya och annorlunda resmål. Många av resenärerna kommer tillbaks år efter år och är nyfikna på nya vinupplevelser.”

Nytt för i år är resan till Katalonien som även har med det populära spanska bubbelvinet cava och besök i Priorat (med vinproducerande klostret Scala Dei), utnämnt till Munskänkarnas vinregion 2016; Languedoc, till Frankrikes kanske mest dynamiska och nytänkande vindistrikt; ”Bubbel i Italien” som kombinerar två italienska mousserande distrikt, Franciacorta och Prosecco; och Kampanien med fokus på vinet men även med besök på en buffelfarm där man gör mozzarella.

Britt förklarar mer om resorna: ”Vi vill ge våra resenärer en unik inblick i vinets värld, som är både lärorik och upplevelserik. Vi har ett helt unikt kontaktnät bland vinproducenterna så vi kan sätta ihop reseprogram med en oslagbar kvalitet. Vi lägger också stor vikt på kombinationen mat & vin, t.ex. har en del resor luncher i stjärnkrogsklass, men serverat hemma hos en vinproducent, medan andra har mat-workshop”.

Alla resor sträcker sig över fem dagar (fyra nätter), från onsdag till söndag. Ett tiotal vingårdsbesök ingår, med privata vinprovningar och exklusiva måltider. Vinresorna leds antingen personligen av BKWines grundare Britt eller Per (som nyligen fick ”Nobelpriset i vinlitteratur” av OIV) eller av BKWines expertguider, som är specialister på vin.

Samtliga resor och detaljerade reseprogram finns på: https://www.bkwinevinresor.com/

BKWine AB är Sveriges ledande arrangör av specialresor med vin och mat som tema. Företaget arrangerar även resor på engelska och har fått internationella hedersutnämnande, t.ex. World’s Top Wine Tours av den amerikanska tidningen Travel+Leisure. Resorna är också ”av Munskänkarna rekommenderade resor

– – – – – – –

Presskontakt:

  • BKWine: Britt eller Per Karlsson, tel 08-559 22 155, eller mobil 0033 6 80 45 35 70, eller 0033 6 83 51 12 53, info @ bkwine.com

Pressbilder:

  • Pressbilder: https://www.bkwinevinresor.com/pressbilder/
  • Lösenord för nedladdning av högupplösta bilder: kontakta BKWine.
  • Licens: Fri användning för illustration av text om BKWines vinresor. All annan användning kräver separat överenskommelse.

Även: https://www.bkwinevinresor.com/om-bkwine/pressrum/. Fler pressbilder för publicering i samband med text om BKWine finns tillgängliga på begäran. BKWine har ju även ett av världens största fotoarkiv specialiserat på vin: https://www.bkwinephotography.com.

BKWine AB

BKWine, 51, rue du Chevalier de la Barre, F-92130 Issy les Moulineaux (Paris), Frankrike, tel 00 33 6 80 45 35 70, info @ bkwine.com, https://www.bkwinevinresor.com, https://www.bkwine.com.

BKWine AB drivs av Britt och Per Karlsson. Verksamheten har fyra huvudgrenar:

  • vin- och matresor – Skandinaviens mest omfattande vin- och matreseprogram
  • vinjournalistik – artiklar för vin- & matpublikationer
  • vinfotografi – ett omfattande arkiv med fotografier från vindistrikt, https://www.bkwinephotography.com
  • vinkonsulting

BKWine arbetar med flera olika vinrelaterade aktiviteter. Den huvudsakliga verksamheten är vinresor för vinentusiaster och för professionella som vill lära sig mer om vin och uppleva vin och gastronomi på plats. Varje år organiserar BKWine ett trettiotal vin- och matresor. BKWines resor är listade som World’s Top Wine Tours av världens största resetidning Travel and Leisure Magazine. BKWine har publicerat flera vinböcker som vunnit svenska och internationella priser. BKWine publicerar också ett nyhetsbrev om vin, BKWine Brief, med runt 20 000 läsare. Britt och Per är medlemmar i brittiska Circle of Wine Writers (CWW), Internationella Vinskribentsfederationen (FIJEV), den franska Organisationen För Vinpressen (APV) och International Wine and Food Society (IWFS).

Dela/gilla artikeln:

Nyhetsbrev:

Dela/gilla artikeln:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on tumblr
Share on email

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Månatligt nyhetsbrev om vin och resor.

Passa på. Prenumerera nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

Ta dig en titt på alla våra vinresor:

Kom med på en av våra legendariska vinresor till en av våra reguljära destinationer.

Vill du ha en alldeles egen privat vinresa? Läs mer om skräddarsydda vinresor.

Eller ta en titt på urvalet av våra populära vinresedestinationer.

Nyhetsbrev

Prenumerera pa vårt nyhetsbrev!

25 000 prenumeranter får nyheter om vin och vinresor varje månad. Du också?

Följ oss!