Pressmeddelande: Fyra helt nya vin- och matresor till Italien och Spanien med BKWine

Dela / gilla artikeln:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

BKWine lanserar fyra helt nya vin- och matresor till hösten. De nya resorna går till Emilia-Romagna, Le Marche och Toscana i Italien och till Katalonien i Spanien. Totalt är det 13 olika resor på höstens program på BKWine. Fullständiga reseprogram finns på BKWineVinresor.com.

BKWine Logo 633x236
BKWine Logo 633×236

Britt Karlsson, grundare av BKWine, kommenterar:

”Det är två helt nya destinationer i Italien, som vi öppnar för första gången. Sedan är det en klassiker med ett helt nytt och spännande innehåll också i Italien. Och slutligen en ’gammal goding’ som kommer tillbaks på programmet efter flera års uppehåll. Många spännande nyheter alltså för den mat- och vinintresserade resenären.”

De två helt nya resedestinationerna är:

Emilia-Romagna: En region i Italien känd för sin gastronomi. Strax söder om Verona i Veneto ligger denna region som några av Italiens mest berömda matspecialiteter kommer ifrån. Här görs Parmiggiano-Reggiano, eller som vi säger för det mesta, parmesanosten, den som ingen pasta klarar sig utan. Här vilar också många skinkor hängande i välventilerade rum på hög höjd i bergen för att torka till den läckra parmaskinkan. Och staden Modena som gjort balsamico, balsamvinägern, känd över hela världen. På reseprogrammet ingår gastronomiska besök för att prova delikatesserna, liksom ett flertal vingårdsbesök.

Le Marche: Ligger på den östra sidan av Italien, mot Adriatiska Havet och har blivit välförtjänt populärt i Sverige. Landskapet är lika vackert som i Toscana och man har sin alldeles egna gastronomi, t.ex. de berömda fyllda och friterade oliverna, olive ascolane. Även vinerna kan rivalisera med de i Toscana.

Två klassiska resor i ny skepnad är:

Toscana med olivskörd och vin: Toscana är en stor favorit bland BKWines resenärer. Den här resan blir speciell, med deltagande i olivskörd, plockning, pressning, och avsmakning av den färska novello-oljan. Olivskörden börjar sent, efter vinskörden. Därför är denna resa planerad över månadsskiftet oktober-november. Vinbesöken, som är huvuddelen av resan, inkluderar några av de bästa producenterna i Toscana.

Katalonien: Det är flera år sedan Katalonien var på programmet men nu verkar Spanien vara på uppgång hos svenska vinälskare. Efter att Rioja blivit otroligt populärt är det dags för comeback för de läckra vinerna från vindistrikten Penedes och Priorat nära trendiga Barcelona. Härifrån kommer också den mycket populära cavan, Spaniens utsökta mousserande vin.

Samtliga resor sträcker sig över fem nätter, avfärd på onsdagen och hemfärd på söndagen. De innefattar ett flertal vinbesök och gastronomiska måltider. Resorna leds av BKWines vin- och matkunniga expertguider.

Utöver dessa fyra nya resor finns ett flertal klassiker på BKWines höstprogram: Champagne, Rioja, Bordeaux, Veneto (Valpolicella, amarone), Piemonte (vin & tryffel), Dourodalen, Bourgogne, Apulien (Italiens klack), och Rhônedalen.

Samtliga resor och detaljerade reseprogram finns på: https://www.bkwinevinresor.com/

BKWine AB är Sveriges ledande arrangör av specialresor med vin och mat som tema. Företaget arrangerar även resor på engelska och har fått internationella hedersutnämnande, t.ex. World’s Top Wine Tours av den amerikanska tidningen Travel+Leisure. Resorna är också ”av Munskänkarna rekommenderade resor

– – – – – – –

Presskontakt:

  • BKWine: Britt eller Per Karlsson, tel 08-559 22 155, eller mobil 0033 6 80 45 35 70, eller 0033 6 83 51 12 53, info-at-bkwine.com

Pressbilder:

  • Pressbilder: https://www.bkwinevinresor.com/pressbilder/
  • Lösenord för nedladdning av högupplösta bilder: kontakta BKWine.
  • Licens: Fri användning uteslutande för illustration av text om BKWines vinresor. All annan användning kräver separat skriftligt tillstånd.

Även: https://www.bkwinevinresor.com/om-bkwine/pressrum/. Fler pressbilder för publicering i samband med text om BKWine finns tillgängliga på begäran. BKWine har ju även ett av världens största fotoarkiv specialiserat på vin: https://www.bkwinephotography.com.

BKWine AB

BKWine, 51, rue du Chevalier de la Barre, F-92130 Issy les Moulineaux (Paris), Frankrike, tel 00 33 6 80 45 35 70, info-at-bkwine.com, https://www.bkwinevinresor.com, https://www.bkwine.com.

BKWine AB drivs av Britt och Per Karlsson. Verksamheten har fyra huvudgrenar:

  • vin- och matresor – Skandinaviens mest omfattande vin- och matreseprogram
  • vinjournalistik – artiklar för vin- & matpublikationer
  • vinfotografi – ett omfattande arkiv med fotografier från vindistrikt, https://www.bkwinephotography.com
  • vinkonsulting

BKWine arbetar med flera olika vinrelaterade aktiviteter. Den huvudsakliga verksamheten är vinresor för vinentusiaster och för professionella som vill lära sig mer om vin och uppleva vin och gastronomi på plats. Varje år organiserar BKWine ett trettiotal vin- och matresor. BKWines resor är listade som World’s Top Wine Tours av världens största resetidning Travel and Leisure Magazine. BKWine har publicerat flera vinböcker som vunnit svenska och internationella priser. BKWine publicerar också ett nyhetsbrev om vin, BKWine Brief, med runt 20 000 läsare. Britt och Per är medlemmar i brittiska Circle of Wine Writers (CWW), Internationella Vinskribentsfederationen (FIJEV), den franska Organisationen För Vinpressen (APV) och International Wine and Food Society (IWFS).

BKWine Logo 633x236
BKWine Logo 633×236

Dela/gilla artikeln:

Nyhetsbrev:

Dela/gilla artikeln:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on tumblr
Share on email

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Månatligt nyhetsbrev om vin och resor.

Passa på. Prenumerera nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

Ta dig en titt på alla våra vinresor:

Kom med på en av våra legendariska vinresor till en av våra reguljära destinationer.

Vill du ha en alldeles egen privat vinresa? Läs mer om skräddarsydda vinresor.

Eller ta en titt på urvalet av våra populära vinresedestinationer.

Nyhetsbrev

Prenumerera pa vårt nyhetsbrev!

25 000 prenumeranter får nyheter om vin och vinresor varje månad. Du också?

Följ oss!