Mat, vermouth och vin i Piemonte | vinresa

Utanför Turin i Piemonte ligger Eataly, inhyst i vackra fabrikslokaler där man en gång i tiden producerade vermouth. Eataly är som en stor matmarknad med alla möjliga italienska delikatesser. Konceptet Eataly har nu spridit sig till andra länder, även Stockholm!  I Piemonte är man bra på mat och det kommer vi att få se under vårens resa. Mat som passar till de lokala vinerna, mat som kräver lite strävhet och stramhet, precis det som vi hittar i både nebbiolo och barbera. Vill man ha lite mjukare stil finns dolcetto-druvan och några mycket intressanta gröna druvor, arneis inte minst.

På tal om Turin och vermouth så var det här som Antonio Benedetto Carpano skapade den första vermouthen 1786. Den bestod av vin, malört och diverse andra örter och kryddor och tillsatt sprit. Carpano hade studerat naturläkemedel, så han visste vad som skulle bli gott och nyttigt för magen!

Kom med oss på vinresan till Piemonte i maj. (Och sedan igen till hösten.)

Vill du veta mer eller kanske läsa på innan resan så kan du läsa vår bok om vinerna och vinproducenterna i Piemonte, den enda svenska vinboken om detta norditalienska distrikt.

Vy över vingårdarna

Vy över vingårdarna, copyright BKWine Photography

Print Friendly, PDF & Email

, , ,

No comments yet.

Leave a Comment

Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!