Italien i höst? Vinresor till Veneto, Toscana, Piemonte, Apulien

Italienarna har en lättsam inställning till vin. Vinet är en måltidsdryck. Men det ska vara goda viner och de ska passa till maten. Och det gör de ju oftast.

Veneto: Valpolicella, amarone och Soave, 12-16 september
Men vackra Verona som utgångspunkt åker vi till Valpolicella, Soave och intressanta Gambellara. Det blir en spännande upptäcksfärd i en region som aldrig upphör att fascinera. Ta chansen att prova lite goda prosecco på kvällarna. De görs alldeles i närheten.

Toscana, vin & mat, 26-30 september
Det var i Toscana som den italienska kvalitetsrevolutionen började på 1960-talet. Supertoscanare började utmana de traditionella Chianti-vinerna och källarna började fyllas med nya franska ekfat. Idag har man i viss mån gått tillbaka till det mer traditionellt italienska men utan att försaka kvaliteten. Läs också vår bok om vinerna i Toscana!

Piemonte, Barolo, Barbaresco, vin & mat, 10-14 oktober
Piemonte på hösten, det är vit tryffel och kanske den berömda dimman över vingårdarna på morgnarna. Men det brukar klarna upp och bli vackert väder. Kanske är skörden i gång. Nebbiolo mognar visserligen sent men sommaren har varit varm. Läs också vår bok om vinerna i Piemonte!

Apulien, Syditalien, 24-28 oktober
Italiens klack, Apulien, visar sig från sin bästa sida på hösten. Turisterna är borta och vi kan njuta bättre av den vackra barockstaden Lecce där vi ska bo i tre nätter. Vi blandar besök hos stora och små producenter vilket ger oss en bra bild av vad som är på gång i södra Italien just nu.

Du hittar de detaljerade reseprogrammen på BKWineVinresor.com.  Boka nu!

Branta vingårdar med Alperna i bakgrunden

Branta vingårdar med Alperna i bakgrunden, copyright BKWine Photography

En vit stad i Apulien

En vit stad i Apulien, copyright BKWine Photography

Print Friendly, PDF & Email

, , , ,

No comments yet.

Leave a Comment

Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!