”En passion som är svår att slå, överträffat våra förväntningar”, sagt om vinresan till Chile-Argentina med BKWine

Dela / gilla artikeln:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

Andernas bergskammar, Buenos Aires myllrande gator, de varma och vackra vingårdslandskapen i Chile, Valparaisos gigantiska hamn och färgglada trähusbebyggelse och mycket mera. Vinresan i Sydamerika, till Chile och Argentina, är fylld av upplevelser, och inte bara vin.

För ett antal årtionden sedan fanns knappt Sydamerika på vinkartan. Idag är både Chile och Argentina några av världens största vinländer vad gäller produktionen. I början fokuserade man mycket på prisvärda viner i stora volymer. Idag har man byggt vidare på den framgången och satsar på kvalitet. Det finns en otrolig mångfald av kvalitetsproducenter, vingårdar som ofta gör viner i toppklass, men som ännu inte hunnit bli kända på världsmarknaden. Men res med någon som vet var man ska hitta dem så kommer du att få uppleva många fantastiska viner.

Vingården på Vina Vik
Vingården på Vina Vik, copyright BKWine Photography

Det blir extra spännande, och dramatiskt annorlunda från Europa, på grund av ”bristen” på regler. Man odlar de druvsorter man vill och gör vinet i den stil man vill, utan att behöva följa regler fastlagda sedan årtionden i appellationsbestämmelser. Det skapar innovation och experimenterande, och oväntade kombinationer. Ofta mycket spännande resultat.

Det är också mycket spännande att uppleva de två länderna med stora kontraster, med två mycket olika kulturer och olika politiska system, trots att de båda är latinska och grannar.

En flod rinner genom det vackra landskapet i Colchagua, Chile
En flod rinner genom det vackra landskapet i Colchagua, Chile, copyright BKWine Photography

En vinresa till Chile och Argentina är spännande på många sätt. Här är några kommentarer från resenärer som rest med oss där.

Om vinresan till Sydamerika:

Vi är så nöjda med vår resa till Sydamerika tillsammans med er, den var fantastisk!

— Eva N

Om vinresan i Sydamerika:

Vi njöt verkligen av resan. Tre saker som jag tycker stod ut på resan som jag inte hade förväntat mig:

1) Vi hade alltid vinmakaren som ledde provningen. Det gav en nivå av insikt och passion som är svår att slå och verkligen hjälpte ett par nybörjare (som vi) att förstå mer av vad vi smakade!

2) Dina (och gruppens, men mestadels dina) frågor inspirerade vinmakaren att diskutera fler intressanta aspekter om deras vinframställning, och vid flera tillfällen fick det dem att ta fram andra viner för oss att prova. De vinerna var några av de bästa vi smakade. Jag uppskattar också all bakgrund som du gav oss på bussen innan vi anlände till en vingård.

3) Den humor, flexibilitet och ödmjukhet du delade med dig till gruppen av. Jag uppskattade verkligen att du interagerade med och brydde dig om alla, höll oss något så när på tidsplanen och hade en reservplan när saker oundvikligen inte gick riktigt som planerat. Har du inte sagt att vi var på ”plan B” ibland, så skulle jag aldrig ha märkt det.

Tack till både dig och Britt för att ha organiserat en fantastisk vinresa!

Det var en av de få resor vi har varit på som överträffat våra förväntningar och det får oss att fundera på att planera in en till vinresa på vår lista över resor att göra! Förhoppningsvis ses vi igen i en annan vinregion!

— Rick S

Gäss i vingården hos Emiliana i Casablanca Valley
Gäss i vingården hos Emiliana i Casablanca Valley, copyright BKWine Photography

Om vinresan i Sydamerika, Chile & Argentina:

Tack Britt och Per för en fantastisk resa till Argentina och Chile. Vi är helt uppfyllda av alla upplevelser och minnen; vilka fantastiska ställen vi fick besöka och möttes överallt av denna goda värme och generositet. Vi reser mycket gärna med er igen.

— Ulla B

Om vinresan i Sydamerika, Chile & Argentina:

Vilka underbara dagar! Jag är inte med i Facebook men jag har kollat lite på alla beröm som Du och Per har fått. Vi kan lägga till många superlativer.  Det märktes att Du lagt ner mycken möda. Allt bara fungerade plus att vi fick ta del av allt Ditt kunnande. Jag benämner Din resa som “vinkurs”. Det har uppstått ett angenämnt problem. Som Du för stod har jag varit med om en del vinresor men nu kommer varken Sune eller jag vilja delta i några vinresor om inte Du är reseledare. Vi har blivit alltför bortskämda. Om något år skulle vi vilja vara med på en champagne-resa. Villkoret, se ovan. Vi får kolla BKWine och Munskänken och sen fråga Dig om detaljerna. Tusen tack!

— Kristina S

Här kan du läsa ännu mer omdömen om vad våra resedeltagare tycker om våra vinresor.

Är du intresserad av att upptäcka Chile och Argentina i Sydamerika, vindistrikten, de spännande vinerna, den fantastiskt goda maten, kom med på en vinresa till Chile och Argentina med oss på BKWine!

Bodegas Salentein, Mendoza, Argentina
Bodegas Salentein, Mendoza, Argentina, copyright BKWine Photography
Förberedelser lunchen på Bodegas Alpamanta, Mendoza
Förberedelser lunchen på Bodegas Alpamanta, Mendoza, copyright BKWine Photography
Vinprovning hos Melipal i Mendoza, Argentina
Vinprovning hos Melipal i Mendoza, Argentina, copyright BKWine Photography

Dela/gilla artikeln:

Nyhetsbrev:

Dela/gilla artikeln:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on tumblr
Share on email

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Månatligt nyhetsbrev om vin och resor.

Passa på. Prenumerera nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

Ta dig en titt på alla våra vinresor:

Kom med på en av våra legendariska vinresor till en av våra reguljära destinationer.

Vill du ha en alldeles egen privat vinresa? Läs mer om skräddarsydda vinresor.

Eller ta en titt på urvalet av våra populära vinresedestinationer.

Nyhetsbrev

Prenumerera pa vårt nyhetsbrev!

25 000 prenumeranter får nyheter om vin och vinresor varje månad. Du också?

Följ oss!