En fantastisk safari-upplevelse, förläng din vinresa till Sydafrika

Dela / gilla artikeln:

Unikt djurliv och vildmark på game reserves

Sydafrika är ett land som gör stora viner, men det är också ett land med ett exceptionellt djurliv och natur. Nu har du möjlighet att lägga till fyra fantastiska dagar med safari och unika vildmarksupplevelser till din vinresa.

Denna unika resa med safari och vildmarksutfärder erbjuder vi dig som ett safari-tillägg till vinresan till Sydafrika. Du kan läsa mer om vinresan till Sydafrika här.

För detta mycket speciella safari-tillägg har vi satt ihop fyra dagar fyllda med flera olika upplevelser för att visa den otroliga mångfalden av afrikansk natur och djurliv. Istället för att spendera flera dagar i samma naturreservat tar vi dig med till fyra (!) olika game reserves, som var och en vardera visar upp en unik aspekt av Afrika.

Dessutom kommer du att kunna njuta av att bo på sydkusten under en del av resan, bokstavligen vid stranden. Du kommer också få en stadsrundtur i Port Elizabeth vid Algoa Bay, en kustregion som besöktes av Vasco da Gama redan 1497.

Här är några av de saker som du kommer att uppleva.

Öga mot öga med en leopard
Öga mot öga med en leopard, copyright BKWine Photography

Daniell Cheetah Project

Daniell Cheetah Project skapades som ett sätt att hjälpa bevara geparden (Acinonyx jubatus). På engelska kallas den cheetah och ibland benämnder man den också som jaktleopard. Du kommer att komma mycket nära dessa vackra djur och kommer även gå en vandring tillsammans med dem i bushen. Här kan du se några glimtar:

Läs mer om Daniell Cheetah Project här.

En gepard i kvällssolen
En gepard i kvällssolen, copyright BKWine Photography

Addo Elephant Park

Inte långt från geparderna hittar vi Addo Elephant Park. Detta är den tredje största nationalparken i Sydafrika. Dess historia går tillbaka till 1931 då endast 11 elefanter fanns kvar i området. Idag finns det över 600 elefanter och även lejon, buffel, svart noshörning, fläckig hyena, leopard, en mängd olika antiloper och zebraarter.

Här är en video från Addo Elephant Park med några av djuren:

Naturligtvis vet man aldrig riktigt vilka djur som man kommer att se när man går på en safari i en nationalpark…!

En annan mycket unik, och mycket mindre, varelse som är viktigt i Addo Elephant Park är den vinglösa dyngbaggen. Den hotas av utrotning och finns nästan bara här. Särskilda försiktighetsåtgärder har införts för att bevara dem med t.ex. skyltar med “Stopp! Varning för dyngbagge” på vägarna.

Addo Elephant Reserve är också världens enda nationalpark som kan visa upp och bevara “Big 7” – de legendariska ”Big 5” plus sydkaparen (en val) och vithajen, utanför Algoa Bay-kusten som är en av avgränsningarna för parken.

Läs mer om Addo Elephant National Park här.

Lunchdags för en gammal elefant
Lunchdags för en gammal elefant, copyright BKWine Photography

Amakhala Game Reserve

Din tredje vildmarksutflykten kommer att vara på Amakhala Game Reserve. Amakhala är en relativt ny skapelse. Den startade 1999, skapad av ättlingar till brittiska nybyggare som kom hit år 1820 för att ägna sig åt boskapsuppfödning, får och nötkreatur.

Idag syftar denna naturpark, game reserve, till att återinfört det en gång rika djurliv till de områden där de strövade fritt och på så sätt bidra till bevarandet av vårt naturarv. Utmaningen har varit att återupprätta de ursprungliga växt- och djurarterna som fanns i området och att återställa marken till sitt naturliga tillstånd.

Amakhala är också stolta att kunna visa upp ”The Big 5” – det afrikanska lejonet, afrikansk elefant, Kap-buffeln, den afrikanska leoparden, och noshörning – liksom ett överflöd av andra djur. Vår game drive tar dig riktigt nära några av de mest imponerande djuren.

Läs mer om Amakhala Game Reserve här.

En gammal noshörning med två horn
En gammal noshörning med två horn, copyright BKWine Photography
Lejonhannen visar tänderna
Lejonhannen visar tänderna, copyright BKWine Photography

Sibuya Game Reserve

Detta kommer att bli ytterligare en mycket unik och helt annorlunda vildmarksupplevelse. Sibuya Game Reserve är en av Sydafrikas mest unika safari destinationer och betraktas som en av de vackraste privata naturreservaten.

Man kan bara nå reservatet med båt så vid ankomsten du kommer att tas uppströms på en slingrande extraordinär båtfärd upp för Kariega-flodens delta till vildmarkslägret där detta game reserve börjar. Våra ranger tar dig med ut i vildmarken i en öppen (!) 4×4 (fyrhjulsdriven) safari-jeep. Det kan verkligen ta andan ur en att komma så nära dessa majestätiska djur med inte så mycket som ens ett bilfönster mellan dig och dem.

Sibuya har mer farbara floder än alla andra naturreservat i Sydafrika. Så som för destination fågelskådning är det svårt att slå. Det finns nästan 400 olika arter av fåglar.

Detta hisnande vackra Game Reserve är också fristad till ett överflöd av olika vilda djur från elefanter till utter, och nästan allt däremellan, inklusive ”Big Five”.

Läs mer om Sibuya Game Reserve här.

Ett lejon i skugga intill vår jeep. Gå ut och klappa?
Ett lejon i skugga intill vår jeep. Gå ut och klappa? copyright BKWine Photography

Malaria-fria naturreservat

Viltreservaten som ingår i denna resa är alla malariafria. De ligger på sydkusten, drygt en timmes flygresa från Kapstaden i regionen runt Port Elizabeth.

En unik vin-, mat- och vildmarks-upplevelse i Sydafrika

Denna unika resa med safari och vildmarksutfärder erbjuder vi dig som ett safari-tillägg till vinresan till Sydafrika. Du kan läsa mer om vinresan till Sydafrika här.

Vägen genom vildmarken och en Blue Wildebeest
Vägen genom vildmarken och en Blue Wildebeest, copyright BKWine Photography
Giraffer på väg bort
Giraffer på väg bort, copyright BKWine Photography
En Blue Wildebeest
En Blue Wildebeest, copyright BKWine Photography
En lodge vid en liten sjö vid foten av berget
En lodge vid en liten sjö vid foten av berget, copyright BKWine Photography
En vaksam blesbuck-antilop
En vaksam blesbuck-antilop, copyright BKWine Photography
En Blue Wildebeest
En Blue Wildebeest, copyright BKWine Photography
Lodgen har en fantastisk utsikt över vildmarken
Lodgen har en fantastisk utsikt över vildmarken, copyright BKWine Photography

Dela/gilla artikeln:

Nyhetsbrev:

Dela/gilla artikeln:

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Månatligt nyhetsbrev om vin och resor.

Passa på. Prenumerera nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

Ta dig en titt på alla våra vinresor:

Kom med på en av våra legendariska vinresor till en av våra reguljära destinationer.

Vill du ha en alldeles egen privat vinresa? Läs mer om skräddarsydda vinresor.

Eller ta en titt på urvalet av våra populära vinresedestinationer.

Nyhetsbrev

Prenumerera pa vårt nyhetsbrev!

25 000 prenumeranter får nyheter om vin och vinresor varje månad. Du också?

Följ oss!