Sydafrika, safari- och vildmarks-tillägg, 4-8 mars 2018

I KORTHET

 • 4 nätter
 • 5 safari game drives, sannolikt med alla Big Five
 • Otroligt djur- och fågelliv
 • Boende på game reserve
 • Färd på flodbåt
 • Pris 17 800 SEK

En exceptionell natur- och djur-upplevels

— Efter vinresan kan vi erbjuda dig en underbar fyradagarsresa till malariafria privata vildmarksreservat i Eastern Cape, en timmes flyg från Kapstaden.
Du får möjlighet att se alla ”Big Five”: elefant, lejon, noshörning, buffel och leopard (inte garanterat förstås, det är vilda djur, men mycket stor chans). I resan ingår även en båtfärd uppför Kariega River med dess fantastiska fågelliv. Du kommer att bo två nätter på en äventyrlige men mycket komfortabel game lodge bungalow mitt i vildmarken och två nätter på ett lyxigt hotell bara några steg bort från Indiska Oceanen.

Program    |    Resfakta    |    Boka resan

Du kan skriva ut en utskriftsvänlig version av programmet, eller ladda ner en PDF, med Print/PDF-knappen i slutet av programmet.

Safari- och vildmarks-förlängning för vinresan till Sydafrika

Detta program är en exklusiv valfri förlängning av Vinresan till Sydafrika 23 februari – 5 mars 2018.

Resebilder från en safari

Är du nyfiken på hur det ser ut på safarin och vad du kan få se? Vi har satt ihop en sida med bilder från en safari. Alla bilder kommer från en vistelse på ett av viltreservaten:

Safari i bilder: Safari på ett viltreservat i Sydafrika i bilder.

Du kan också se massor med bilder och många video från den tidigare safariresan i Sydafrika på den här Facebooksidan. Det är ett bra ställe att få lite mer känsla för allt som du får uppleva på safariresan.

Mer om viltreservaten och safari

Den här resan ger dig en unik inblick i Sydafrikas djurliv och natur. Programmet har besök på två olika viltreservat, game reserve, var och en med sin specialitet.

Läs mer om några av Sydafrikas viltreservat och safari-utflykterna här. De som vi besöker på denna resa är det magnifika Kariega Game Reserve och det unika, vid floden liggande, Sibuya Game Reserve.

En leopard, hoppas att han gäspar och inte tänker på mat

En leopard, hoppas att han gäspar och inte tänker på mat, copyright BKWine Photography

Program – Safari- och vildmarks-förlängning för vinresan till Sydafrika

Preliminärt program. Smärre förändringar kan förekomma.

För mer detaljer kontakta BKWine.

Dag 1, söndag 4 mars – Morgonflyg till Port Elizabeth, safari på Kariega Game Reserve

Morgontransfer till Kapstadens internationella flygplats för att ta ett flyg till Port Elizabeth i Eastern Cape (kontakta BKWine för flyginformation och rekommenderat flyg!). Flygtiden är drygt en timme.

Varning för de vilda djuren, och elstängslet

Varning för de vilda djuren, och elstängslet, copyright BKWine Photography

Vid ankomsten till Port Elizabeth möts du av vår lokala representant. Därefter har vi cirka 1 ½ timmes transfer till 4-stjärniga Kariega Private Game Reserve.

Eastern Cape har många privata game reserve – viltreservat – och dessa gör enorma ansträngningar för att bevara vildmarken och för att återge naturen en långsiktigt hållbar situation. Marken användes tidigare för får och nötkreatur, fram till början av 1900-talet. Utmaningen har varit att återinföra de ursprungliga växt- och djurarterna i området och ”återställa” allt här till sitt naturliga tillstånd. Reservaten gör även viktiga insatser i arbetet att hindra illegal handel med elfenben och noshörningshorn.

Väl framme på Kariega äter vi lunch och sedan installerar vi oss i våra privata bungalows. Här ska vi stanna i två nätter. De små lyxiga villorna är alla utrustade med vardagsrum och stora terrasser där man kan njuta av utsikten över det afrikanska landskapet.

Sen eftermiddag är det dags för vår första safari! Vi ger oss ut i öppna (!) jeepar.

Reservatet avgränsas av två dramatiska floddalar, Kariega och Bushmans river valley. Här finns flera olika typer av livsmiljöer och ekosystem. Och naturligtvis en mängd olika djur. Förutom lejon och elefanter, giraffer och zebror finns här noshörningar, bufflar, leoparder, flodhästar, med flera djur. Och alla möjliga sorters antiloper och fåglar.

Vid 19.30-tiden är vi tillbaka och då väntar oss en god middag. Och en god natts sömn med inget annat som stör än den afrikanska bushens nattljud.

Lunchdags för en gammal elefant

Lunchdags för en gammal elefant, copyright BKWine Photography

Dag 2, måndag, 5 mars – Kariega Game Reserve, morgon- och eftermiddagssafari

På safari är det djurens rytm som bestämmer. De är som mest aktiva på morgonen och på sen eftermiddag. Alltså är det då vi ger oss ut med våra jeepar.

En Blue Wildebeest

En Blue Wildebeest, copyright BKWine Photography

Så idag blir det en tidig morgon och efter en kopp kaffe och något litet att äta ger vi oss iväg för en cirka 3 timmars safari. Tidigt i gryningen är när djuren är som mest aktiva, när de börjar sin dag, so vi kommer säkerligen att se en hel del spännande vilda djur.

En efterlängtad frukost/brunch väntar oss när vi kommer tillbaka. Du kommer sedan att ha lite fri tid. Den kan spenderas t.ex. vid poolen eller på terrassen. Du kan gå ut på en bush walk (med guide) eller paddla kanot. Det serveras eftermiddagste.

Vid 16-tiden är det dags för oss att ge oss av på vår eftermiddagssafari. En stor del i hela upplevelsen är våra guider/rangers som förutom att de skickligt kör jeeparna också har en mängd intressanta saker att berätta om djuren som vi ser och miljön omkring oss. De är i själva verket välutbildade vildmarksexperter.

Runt solnedgången är vi tillbaka ”hemma” i våra ”stugor” och strax därefter samlas vi igen för kvällen middag.

En gepard i kvällssolen

En gepard i kvällssolen, copyright BKWine Photography

Dag 3, tisdag 6 mars — Kariega Game Reserve, mer safari, och Port Alfred

Vi börjar dagen med en gryningssafari för att sedan ta oss ut till kusten där två nätter på ett lyxigt hotell, och mer safari, väntar.

En Blue Wildebeest

En Blue Wildebeest, copyright BKWine Photography

Vi går upp tidigt igen för att vara iväg på vår sista Kariega-safari vid halv sju-tiden. Vilka djur har vi ännu inte sett? Dags att hitta dem nu!

Vi kommer tillbaka på förmiddagen och efter frukost är det dags att checka ut och ta farväl av Kariega. Vi ska nu åka ner till den lilla staden Port Alfred där vi ska bo i två nätter.

Innan vi kommer fram till hotellet stannar vi till vid The Little Brewery on the River för att prova några av deras lokalt tillverkade hantverksöl (livet är inte bara vin, utan även mat och öl!). Vi äter lunch strax intill, på The Wharf Street Brew Pub med traditionell pub-mat med sydafrikansk accent. Le chef är en kändis i trakten.

Därefter blir det incheckning på vårt hotell i Port Alfred, fina Royal St Andrews Hotel. Hotellet ligger knappa 10 minuters promenad från havet och vi rekommenderar absolut en promenad ner dit. Detta är Indiska Oceanen, det betyder mycket varmare vatten än i Western Cape. Så glöm inte baddräkten. Om ni vågar trotsa de höga vågorna. Havet har är mäktigt.

Fri kväll för avkoppling.

En vaksam blesbuck-antilop

En vaksam blesbuck-antilop, copyright BKWine Photography

Dag 4, onsdag, 7 mars — Upptäcktsfärd med flodbåt, unikt fågelliv, ”Big 5” på Sibuya Game Reserve

Denna dag tar oss till en helt annan typ av naturreservat och inkluderar också en fantastisk upptäcktsfärd med flodbåt.

Den ena lodgen ligger vid en liten sjö

Den ena lodgen ligger vid en liten sjö, copyright BKWine Photography

Vi börjar dagen med en båtfärd uppför Kariega River från Kenton on Sea till Sibuya Game Reserve. Sibuya är en av Sydafrikas mest unika safari-destinationer. Man kan bara komma till viltreservatet med båt. Här finns fler farbara floder än i något annat naturreservat i Sydafrika. Som resmål för att beundra fågellivet är det oslagbart. Det finns nästan 400 olika arter.

Detta vackra naturreservat är även en skyddad tillflyktsort för ett överflöd av olika vilda djur från elefanter till utter, och nästan allt däremellan, inklusive ”Big Five”.

Vid ankomsten till Sibuya Game Reserve kommer vi att ge oss ut på en tre timmars safari i öppna 4×4 (fyrhjulsdrivna) jeepar för att därefter njuta av en läcker lunch serverad på flodens strand.

Efter lunch åker vi tillbaka först med båt och sedan vidare på den sydafrikanska landsvägen till vårt hotell i Port Alfred.

Vi träffas på kvällen för en gemensam avskedsmiddag i hotellets högklassiga restaurang Thistle.

En gammal noshörning med två horn

En gammal noshörning med två horn, copyright BKWine Photography

Dag 5, torsdag, 8 mars — Tillbaks till Kapstaden (eller Johannesburg) och sedan hem

Alla goda ting har ett slut! Efter frukost och utcheckning blir det transfer till Port Elizabeth för vidare resa till Kapstaden eller Johannesburg (hör av dig till oss för rekommenderat flyg, det är en lång transfer till flygplatsen) för att ansluta till flyget hem.

Reservation för eventuella ändringar.

På väg runt vildmarken i jeepen med vår ranger

På väg runt vildmarken i jeepen med vår ranger, copyright BKWine Photography

Fakta — safari-tillägg till vinresan till Sydafrika

Datum: 4-8 mars 2018

Pris per person: 17 800 SEK

Enkelrumstillägg: 4 800 SEK

I resans pris ingår:

 • Transfer till Kapstadens flygplats (avfärdsdag från vinresan)
 • Boende enligt programmet:
  • Kariega Game Reserve (2 nätter)
  • Port Alfred: 4-stjärniga Royal Saint Andrews Hotel (2 nätter)
 • Måltider enligt programmet:
  • 4 luncher, inklusive vin
  • 3 middagar, varav en på gourmetrestaurangen The Thistle, inklusive vin
 • En sydafrikansk engelsktalande guide under hela resan
 • Samtliga safariturer, inklusive naturskyddsavgifter på nationalparkerna, enligt programmet:
  • Kariega Private Game Reserver
  • Sibuya Game Reserve
 • Transport i ett luftkonditionerat fordon under hela resan, mellan naturparkerna
 • Transfer till Port Elizabeths flygplats
 • Porterage på flygplatser och hotell
 • Dricks till reservat-guider/rangers

I resans pris ingår inte:

 • Inrikes flygresa till/från Port Elizabeth (från / till Cape Town eller Johannesburg)
 • Utgifter av personlig karaktär (telefonsamtal, tvätt, drycker – inklusive vatten på flaska, etc)
 • Dricks för förare och guider.
  • Rekommenderat för både den sydafrikanska guiden och chauffören: 3 GBP eller 3 USD eller 3 Euro, eller motsvarande i ZAR, per person och dag, till både förare och guide.
 • Sådant som inte anges ovan, eller som är tillval
 • Personlig rese- och olycksfallsförsäkring

Vänligen notera

Guide och reseledare: Safari- och vildmarkstillägget leds av en sydafrikansk guide och reseledare.

Flyg Cape Town-Port Elizabeth: Den rekommenderade flighten mellan Kapstaden och Port Elizabeth ingår inte i priset. (Ungefärligt pris för en tur och retur: 175-240 USD.) Tänk på att när du ska resa hem kanske det är bättre att flyga från Port Elizabeth till Johannesburg istället för Kapstaden.

Ansvarsformulär: På vissa besök kan det krävas att man skriver under ”ansvarsformulär”, obligatoriskt för besök på vissa av vildmarksreservaten.

Minimumantal: För att safari-förlängningen ska genomföras till angett pris krävs minst 10 deltagare totalt. Kontakta BKWine för frågor.

Boka resan

Du hittar fullständig information om hur du bokar denna resa i bokningsinformationen för vinresan till Sydafrika.

En giraff ser ner på oss

En giraff ser ner på oss, copyright BKWine Photography

Vägen genom vildmarken och en Blue Wildebeest

Vägen genom vildmarken och en Blue Wildebeest, copyright BKWine Photography

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

, , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Comment

Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!