“Bättre kan det ju inte bli!”, om vinresan i Piemonte

Dela / gilla artikeln:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

Vi tycker det är jätteroligt att få veta vad våra gäster, resenärerna, tycker om våra resor. I höstas hade vi en resa till Piemonte, som förutom mycket vinbesök, vingårdar och provningar även innehöll ett besök på tryffelmarknaden i Alba. Vi hade också inte en eller två utan tre (!) luncher med tryffel, varav en var en gourmetmåltid med genomgående tryffel där var och en hyvlade på så mycket man ville av tryffeln. Just innan lunchen hade ”tryffelmannen” tagit oss med ut i tryffelskogen tillsammans med sin hund och visat hur det går till att leta tryffel! Några minnesvärda dagar!

Så här skrev Agneta E om hur hon upplevde resan:

Intryck från en resa med BKWine i Piemonte i oktober

Det är tredje resan jag gör med Britt och Per, och för tredje gången får jag konstatera att bättre kan det ju inte bli. En lagom stor grupp människor får under några dagar tillsammans inblick i kulturen i ett vinområde under sakkunnig ledning. Alla vingårdsbesök och måltider är minutiöst planerade; det känns alltid som om det är gott om tid och inget jäktande utan tvärtom väldigt avslappnat. Och kvaliteten på både viner och mat är förstklassig. Vinproducenterna tar sig tid att visa runt i vingårdar och vinkällare och tar fram det bästa de har till provningen. Synd bara att flygtransporten inte medger mer än något enstaka inköp, men det kan man ju inte lasta researrangören för!

Vingårdar och en liten by i Piemonte
Vingårdar och en liten by i Piemonte, copyright BKWine Photography

Det är en stor upplevelse att få prova regionens husmanskost med lokala viner till. Minnet av varje femrätters lunch har ett doftande skimmer över sig – de fantastiska råbiffarna, den hemlagade pastan, grönsakerna, det Barolobräserade nötköttet, de läckra desserterna och ett och annat glas grappa för att underlätta matsmältningen… För att inte tala om all tryffel! Det smakar alldeles extra när man nyss sett tryffelhunden sniffa upp svampen! Och på tryffelmarknaden i Alba kan man lätt förlora sig i flera timmar med avsmakning av lokala produkter.

Sammanfattningsvis kan jag bara konstatera att har man en gång rest med BKWine så blir det lätt en vana!

Agneta E, Göteborg, på resa i Piemonte

Vi hoppas att det blir en vana som fortsätter. Eller kanske en ovana? Det kanske är så med vinresor att de är beroendeframkallande?

Tack till Agneta för alla positiva ord!

Läs mer kommentarer från våra vinreseresenärer här.

Här kan du läsa ännu mer omdömen om vad våra resedeltagare tycker om våra vinresor.

Är du intresserad av att upptäcka Piemonte, vindistrikten, de spännande vinerna, den fantastiskt goda maten, kom med på en vinresa till Piemonte med oss på BKWine!

Vill du veta ännu mer om regionen, och kanske låta dig inspireras ytterligare, så kan du läsa vår bok om vinerna, producenterna och maten i Piemonte.

Vingård i Piemonte
Vingård i Piemonte, copyright BKWine Photography

Dela/gilla artikeln:

Nyhetsbrev:

Dela/gilla artikeln:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on tumblr
Share on email

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Månatligt nyhetsbrev om vin och resor.

Passa på. Prenumerera nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

Ta dig en titt på alla våra vinresor:

Kom med på en av våra legendariska vinresor till en av våra reguljära destinationer.

Vill du ha en alldeles egen privat vinresa? Läs mer om skräddarsydda vinresor.

Eller ta en titt på urvalet av våra populära vinresedestinationer.

Nyhetsbrev

Prenumerera pa vårt nyhetsbrev!

25 000 prenumeranter får nyheter om vin och vinresor varje månad. Du också?

Följ oss!