Resenärer om en vinresa i Kampanien: ”en härlig, intressant och lärorik resa”

Bara två timmar söder om Rom ligger Kampanien, känt för sin dramatiska kust, vackra gamla städer och för Vesuvius förstås. Men där finns också några mycket goda – men ganska okända – viner. Till exempel greco di tufo, aglianico, falanghina och många andra. Eftersom det är (jämförelsevis) oupptäckt finns här inte så mycket turister. Utom på Amalfi-kusten i säsong.

Man ska inte heller glömma bufflarna, och då tänker jag inte på turisterna. Ingen vet hur de ursprungligen kom hit men här finns vattenbufflarna som gjort Italien känt för sin mozzarella. Äkta mozzarella är gjord på buffelmjölk och Kampanien är centrum för produktionen. Färsk mozzarella är verkligen en gastronomisk delikatess.

En vinkällare med vacker tackdekoration fylld med fat

En vinkällare med vacker tackdekoration fylld med fat, copyright BKWine Photography

Vinerna kombinerar man lämpligen med den lokala gastronomin. Här finns allt från enkla trattorior till fantastiska lyxrestauranger. Och Neapel är ju ursprunget till pizzan. Så det finns mycket att upptäcka på en vinresa till Kampanien.

Här är några kommentarer av resenärer som varit med oss på vinresa i Kampanien.

Om vinresan i Kampanien:

Vi vill tacka för ännu en trevlig, lärorik och upplevelsefull vinresa med BKWine. Kampanien var en härlig upplevelse, inte minst den vackra Amalfikusten. Luncherna var utsökta och hotellen var både hög klass och personliga. Många av vinerna var naturligtvis också goda. Vi kommer gärna tillbaka på en ny resa någon gång.

— A-M & S (som varit med på 7 resor med BKWine)

En vattenbuffel, mozzarellans ursprung

En vattenbuffel, mozzarellans ursprung, copyright BKWine Photography

Om vinresan i södra Italien, Kampanien:

Vi vill berätta att vi är mer än nöjda med hela resan. Upplägget presenterades som ’vin och gastronomi’ och det har vi verkligen upplevt. Ni har en sedan tidigare bevisad förmåga att hitta intressanta vintillverkare, intressanta på så sätt att de visar fram helt olika aspekter på storlek och inställning. Vi har besökt kombinationen stor volym och kvalitet såväl som liten volym, kvalitet och nytänkare / ”anarkist” – spännande kombinationer.

Gastronomin fick spela ut under genomtänkta och vackert presenterade luncher till vinerna och fick även plats vid besök hos lokal matlagning på kvällarna.

Åsa är en gudagåva som guide, kunnig med bra och personlig kontakt med de människor vi besöker. Förutom inblick i de miljöer och odlingar vi besöker, förmedlar hon på ett härligt personligt sätt inblickar i det vanliga italienska livet. Per är en klippa för oss alla att luta oss mot med sina breda kunskaper i olika ”vinfrågor”. Nyttig information om ekologisk och biodynamisk odling och framställning till exempel.

Tack för en härlig, intressant och lärorik resa, vi reser gärna med Er igen.

— Ingrid & Per P (som varit med på 8 resor med BKWine)

Här kan du läsa ännu mer omdömen om vad våra resedeltagare tycker om våra vinresor.

Är du intresserad av att upptäcka Kampanien, vindistrikten, de spännande vinerna, den fantastiskt goda maten, kom med på en vinresa till Kampanien med oss på BKWine!

En mycket glest planterad vingård

En mycket glest planterad vingård, copyright BKWine Photography

Vinprovning hemma hos en vinproducent

Vinprovning hemma hos en vinproducent, copyright BKWine Photography

Röda druvor mogna att skördas

Röda druvor mogna att skördas, copyright BKWine Photography

En vinkällare fylld med fat

En vinkällare fylld med fat, copyright BKWine Photography

Print Friendly, PDF & Email

, , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Comment

Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!