Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Champagne, 11-15 september 2024

Dela/gilla reseprogrammet:

Den sprudlande vinresan med och i Champagne

— Det finns väl inte något annat i vinets värld som för tankarna till fest på samma sätt som Champagne? På denna resa kommer du att upptäcka att champagne är så mycket mer än en festdryck.

Det är framför allt ett högklassigt vin. Det finns inget som går upp mot att uppleva denna fantastiska dryck på plats. En resa fylld med extraordinära bubbliga viner och gastronomisk mat.

I korthet

 • 4 nätter
 • Privata provningar, ca 10
 • Magnifika champagne-luncher
 • Stora hus och små odlarchampagner
 • 18 800 SEK
 • Vackra landskap
 • Klassiskt och nytänkande
 • Ekologiska vingårdar
 • Reims
 • Vallée de la Marne, Montagne de Reims, Côte des Blancs

Boka nu!

Det finns många mousserande viner i världen men bara ett distrikt får kalla sina viner för Champagne.

Under våra dagar i Champagne kommer du att få lära dig det mesta om denna bubblande dryck och varför champagne är så unikt. Hur skiljer sig champagne från andra mousserande viner? Hur ser jordmånen ut? Vad betyder det nordliga klimatet? Hur går degorgeringen går till? Allt detta och mycket mer kommer du att få svar på.

För att du ska få ett bra grepp om Champagne så kommer vi att blanda besök på större champagne-hus med besök hos små oberoende odlare.

De flesta kända champagner kommer från mycket stora vinanläggningar (”hus”). Vi kommer att framför allt fokusera på mindre, mer exklusiva och kvalitetsinriktade producenter på denna resa. En del av dem är du kanske bekant med men andra har du kanske aldrig hört talas om, även fast de gör enastående viner. Ytterligare en av Champagnes ”hemligheter” som du får med dig hem.

En by och vingårdar längs med floden Marne i Champagne
En by och vingårdar längs med floden Marne i Champagne, copyright BKWine Photography
En by och vingårdar längs med floden Marne i Champagne
En by och vingårdar längs med floden Marne i Champagne, copyright BKWine Photography

Vi äter fantastiska luncher med genomgående champagne och vi får då tillfälle att se hur man bäst kombinerar en hel måltid runt champagne. I de flesta fall blir lunchen hemma hos en producent tillsammans med producenten själv.

De mest berömda champagnerna kommer från tre områden runt Epernay och Reims: Vallée de la Marne, Montagne de Reims och Côte des Blancs. Du kommer att bekanta dig med alla.

Nyskördade pinot noir-druvor i en vingård i Champagne
Nyskördade pinot noir-druvor i en vingård i Champagne, copyright BKWine Photography
Nyskördade pinot noir-druvor i en vingård i Champagne
Nyskördade pinot noir-druvor i en vingård i Champagne, copyright BKWine Photography

Vi träffas i Reims, 15 mil öster om Paris. Här finns flera kända champagnehus. Till exempel Pommery inhyst i ett palats-vineri i Tudor-stil, Taittinger, Veuve-Clicquot, Ruinart, Krug, Roederer och Mumm, bara för att ge några exempel.

Katedralen i Reims är en av de vackraste och mest imponerande i Frankrike och är på Unescos lista med världskulturarv. Den har överlevt många vedermödor sedan den byggdes på 1200-talet, inte minst första världskrigets bombningar. De blyinfattade fönstren är magnifika, och berömda. Man bör inte missa de nyare som har ritats av Chagall.

Du tar dig själv till Reims. Det är bara en 45 minuters resa med snabbtåget, TGV, från Paris Gare de l’Est. Man kan också åka tåg direkt från flygplatsen Charles de Gaulle till Reims.

Resan leds av en av BKWines expertguider, specialist på vin och resor. Resan har ett begränsat antal deltagare för att säkerställa kvaliteten på alla besök.

Värt att notera också är att vi har skrivit en internationellt prisvinnande bok om Champagne, den enda boken med fullständigt modern information om Champagne. Så bättre guide kan du knappast få till denna vinregion. Mer om detta nedan.

Den magnifika katedralen i Reims i Champagne
Den magnifika katedralen i Reims i Champagne, copyright BKWine Photography
Den magnifika katedralen i Reims i Champagne
Den magnifika katedralen i Reims i Champagne, copyright BKWine Photography

Program — Vinresa i Champagne

Preliminärt program.

För mer detaljer kontakta BKWine.

Vissa detaljer i programmet kan vara annorlunda, t.ex. vilka vingårdar vi besöker. Vi lägger ner stort arbeta på att se till att våra besök blir speciella minnesvärda upplevelser. Därför besöker vi ofta andra vingårdar än de som är stora och kända, med många besökare och många anställda guider. Istället har vi valt att ge dit en mer unik och personlig upplevelse med besök hos noga utvalda producenter där vi ofta (men inte alltid) träffar ägaren eller vinmakaren.

Programmet i korthet

 • Dag 1, onsdag — Ankomst till Reims
 • Dag 2, torsdag — Södra Montagne de Reims
 • Dag 3, fredag — Côte des Blancs, Vallée de la Marne
 • Dag 4, lördag — Reims, Montagne de Reims, ekologisk champagne
 • Day 5, söndag — Hemfärd

Onsdag, 11 september — Ankomst till Reims

Ankomst till Reims. Incheckning på vårt trevliga och centralt belägna hotell.

Ankomst till Reims och incheckning på vårt centralt belägna, fyrstjärniga hotell.

Reims är en stad med knappt 200 000 invånare. Många av champagnehusen har sitt säte här i Reims. I de underjordiska källarna vilar miljontals flaskor i väntan på att så småningom släppas ut och drickas upp.

Reims är en trevlig och livlig stad med flera högklassiga restauranger och många vin- och champagnebarer. Katedralen Notre Dame de Reims, en av Frankrikes vackraste katedraler, är den stora sevärdheten.

Denna första kväll kan vi rekommendera en promenad i stadens centrala delar. Det finns ett elegant promenadstråk med många uteserveringar och restauranger. I närheten ligger katedralen. Ett glas champagne på en uteservering lockar säkert.

Fri kväll på egen hand.

Chardonnay-druvor i en traditionell press i Champagne
Chardonnay-druvor i en traditionell press i Champagne, copyright BKWine Photography
Provning av vin clair direkt från ett fat i Champagne
Provning av vin clair direkt från ett fat i Champagne, copyright BKWine Photography

Torsdag, 12 september — Montagne de Reims, Vallée de la Marne

Vår buss hämtar oss vid hotellet efter frukost. Vi ska börja vårt utforskande av Champagne-regionen. Vi börjar dagen i distriktet Montagne de Reims och åker vidare till Vallée de la Marne.

På morgonen besöker vi en odlare i byn Ludes som förklarar den speciella processen man använder sig av för att göra champagne: varför skörden alltid görs för hand, det speciella sättet att pressa druvorna på, magiken i ”den andra jäsningen osv.

Vi fortsätter söderut och stannar hos ett litet men mycket exklusivt ”hus” som bjuder in oss till en gourmetlunch med ett urval av deras bästa champagner.

Efter lunchen tar vi en kort promenad, välbehövligt, till en av deras mytomspunna vingårdar, en av de bästa i Champagne, med en perfekt terroir och mikroklimat: En drygt 5 hektar stor muromgärdad vingård med ett av Champagnes mest exceptionella lägen: en brant, solig sydsluttning ner mot floden Marne, som man med rätta är mycket stolt över.

På eftermiddagen kör vi vidare mot Vallée de la Marne och besöker en familjeproducent som gör utmärkta champagner huvudsakligen från druvan pinot meunier. Det ger viner med mer kropp och frukt än vad man vanligen förväntar sig i Champagne. Pinot meunier har fått en renässans i Champagne de senaste åren och är nu trend-druvan par excellence.

Vår odlare kommer också att förklara det viktiga, avgörande, momentet med blandningen i Champagne. Sättet man blandar vin i Champagne är unikt för området och förekommer nästan ingen annanstans.

Sen eftermiddag är vi åter tillbaka på hotellet. Fri kväll i Reims.

En by och vingårdar på en sluttning i Champagne
En by och vingårdar på en sluttning i Champagne, copyright BKWine Photography
En by och vingårdar på en sluttning i Champagne
En by och vingårdar på en sluttning i Champagne, copyright BKWine Photography

Fredag, 13 september — Côte des Blancs, Vallée de la Marne

Efter frukost sätter vi oss i bussen och åker söderut, mot Côte des Blancs, distriktet strax söder om Epernay som är känt för sina fina chardonnay-odlingar.

När vi åker förbi Epernay tar vi tillfället i akt att åka in i stan och ta en titt på vackra Avenue de Champagne med alla sina champagne-hus, Moët & Chandon inte minst. Vi stannar till och tittar på statyn av Dom Perignon.

Vi fortsätter sedan mot kända och pittoreska grand cru-byar som Mesnil-sur-Oger, Cramant och Avize. Många odlare här gör naturligtvis blanc de blancs, en champagne på enbart chardonnay-druvor.

Vi börjar med att besöka en liten familjefirma i Oger som drivs av ett ungt par. De arbetar mycket naturligt och jäser samtliga basviner på ekfat. Champagnerna har både fin finess och bra koncentration.

Lunch blir det på den tjusigt designade restaurangen “Les Avisés” i Avize. Restaurangen, som också är ett litet lyxigt hotell, ägs av den kände champagne-producenten Champagne Jacques Selosse. Vi äter en 3-rättersmeny med lite olika champagner till. Det blir naturliga och ekologiska champagner, bl a en av Selosses egna fantastiska men mycket annorlunda champagner.

Vi avslutar med ett besök i Vallée de la Marne då vi tränger ännu djupare in i Champagnes hemligheter genom att också prova de stilla basvinerna, les vins clairs. Alltså “champagne” utan bubblor, innan den andra jäsningen.

Tidig kväll är vi åter tillbaka i Reims för lite avkoppling efter denna intensiva dag. Kvällen är fri.

Provning och lunch hos en producent avklarad i Champagne
Provning och lunch hos en producent avklarad i Champagne, copyright BKWine Photography
Provning och lunch hos en producent avklarad i Champagne
Provning och lunch hos en producent avklarad i Champagne, copyright BKWine Photography

Lördag, 14 september — Reims, Montagne de Reims

Vi stannar i Reims på morgonen och besöker ett av de stora kända husen. De imponerande kilometerlånga källargångarna, de äldsta från romartiden, med miljontals flaskor i lager är något som man måste se när man är i Champagne.

Vi fortsätter sedan några kilometer söderut, till ett litet kvalitetsmedvetet hus i Montagne de Reims. Här ska vi äta lunch men först går vi ut i vingården för att prata om det viktiga arbetet ute på fältet. Vi tittar på jorden och vinrankorna och vi får veta hur man sköter sin vingård. Utan fina druvor blir det ingen bra kvalitet på vinet.

Till fyrarätters-lunchen smakar vi oss igenom sortimentet av goda och kraftfulla champagner. Flera är gjorda huvudsakligen på pinot-druvor.

Vi hinner med ytterligare ett besök innan det blir dags att ge oss tillbaka till Reims. Det blir i Bouzy, hos en egendom som grundades på 1800-talet, då champagne började säljas världen över. Byn Bouzy är känd för sin fina pinot noir. Vi provar igenom sortimentet och vi passar på att ställa de frågor vi ännu inte fått svar på.

Kvällen är ledig för avkoppling och nya gastronomiska upptäckter.

Flaskor i pupitres i en utgrävd källargång i Champagne
Flaskor i pupitres i en utgrävd källargång i Champagne, copyright BKWine Photography
Flaskor i pupitres i en utgrävd källargång i Champagne
Flaskor i pupitres i en utgrävd källargång i Champagne, copyright BKWine Photography

Söndag, 15 september — Hemfärd

Resan slut efter frukost och därefter hemfärd på egen hand.

Vissa detaljer i programmet kan vara annorlunda, t.ex. vilka vingårdar vi besöker. Vi lägger ner stort arbeta på att se till att våra besök blir speciella minnesvärda upplevelser. Därför besöker vi ofta andra vingårdar än de som är stora och kända, med många besökare och många anställda guider. Istället har vi valt att ge dit en mer unik och personlig upplevelse med besök hos noga utvalda producenter där vi ofta (men inte alltid) träffar ägaren eller vinmakaren.

Slå till!

Vi vill gärna ha dig med.

Tusentals flaskor vilar i en källare i Champagne
Tusentals flaskor vilar i en källare i Champagne, copyright BKWine Photography
Tusentals flaskor vilar i en källare i Champagne
Tusentals flaskor vilar i en källare i Champagne, copyright BKWine Photography

Mer reseinformation

Här finns ytterligare några sidor med råd och tips om att resa hit:

Ännu mer info

Vi har tidigare skrivit om hur det är att komma med på en vinresa till Champagne och vad vi gör, vad du kan förvänta dig.

Boken om Champagne

Champagne, vinet och odlarna är vår bok om Champagne. Det är en unik bok som förklarar allt om vad champagne är för sorts vin och hur det görs, vad det är som gör det till det unika bubblande vin det är. Vi berättar både om de glansiga fasaderna och om vad som verkligen händer i vingårdarna och vinkällarna.

Den utnämndes till ”bästa bok om franska viner” i Gourmand Awards.

Det är också en omfattande guide till de spännande ”odlarchampagnerna” som idag leder loppet mot ännu bättre, mer spännande, och karaktärsfulla champagner.

Den enda boken på svenska om champagne som ger dig all fakta och kunskap.

Kan vara en bra förberedelse för resan kanske?

Det borgar förstås också för att om du reser med BKWine så kommer du att resa med Sveriges kanske kunnigaste champagneexpert.

Champagne, vinet och odlarna, av Britt Karlsson & Per Karlsson

Boken om franska viner

Du får en ingående beskrivning av Champagne och regionens viner och även en översikt över hela Frankrike; alla landets vindistrikt, vinproducenterna, och vingårdarna i boken “Vinlandet Frankrike”. Den innehåller även fyllig information om appellationer, druvor, lagar och regler, geografi, mat, historia och mycket annat. Boken har vunnit flera priser, bland annat OIVs prestigefyllda ”Nobelpris i vinlitteratur”, enda svenska bok som fått det priset. Läs mer här om boken “Vinlandet Frankrike, trend och tradition”.

Vi har skrivit det svenska standardverket om Frankrikes viner så du kan knappas hitta någon researrangör mer insatt i vinet, maten och gastronomin.

Mer vinböcker

Och det är bara en av alla de vinböcker som vi författat. Vi har skrivit mer än tio vinböcker, nationellt och internationellt prisbelönta för vinjournalistiken.

Ingen annan vinresearrangör har samma kunskap, kompetens och erfarenhet.

Vinlandet Frankrike, av Britt och Per Karlsson
En samling vinböcker skrivna av BKWine

Fakta — vinresa Champagne

Datum: 11-15 september 2024

Pris: 18 800 SEK

Enkelrumstillägg: 3300 SEK

 I resans pris ingår:

 • 4 hotellnätter i dubbelrum, inklusive frukost, på bra medelklasshotell
  • Fyrstjärnigt hotell i Reims, Holiday Inn Reims Centre Ville
 • Måltider enligt programmet (*):
  • 3 gastronomiska och lyxiga flerrätters-luncher med lokala specialiteter inklusive högklassiga viner på prestigefyllda vinslott
 • Start- och slutpunkt: Reims
 • Buss på plats
 • Samtliga vingårdsbesök, cirka 3 per dag, med omfattande privata vinprovningar
 • Tolkning till svenska vid besöken (vissa besök kan dock vara på engelska)
 • Vinguidning och reseledning på svenska av BKWines expertguide under hela resan

(*) Se även nedan angående måltiderna.

I resans pris ingår inte:

 • Resan ner och hem.

Du tar dig själv till Reims.

Vi ger gärna tips om resesätt och kan förmedla kontakt med en av våra resebyråpartners för bokning av flyg om du vill få hjälp med det.

Det är lätt att ta sig till Reims. Det är bara en 45 minuters resa med snabbtåget, TGV, från Paris Gare de l’Est. Man kan också åka tåg direkt från flygplatsen Charles de Gaulle till Reims. Tågbiljetter släpps normalt sett tre månader innan avresa. Det är lätt att boka biljetter på internet på franska järnvägens, SNCFs, sajt.

Vi kan också varmt rekommendera att spendera några extra dagar här om man vill förlänga semestern.

För att denna resa ska bli av krävs att vi har minst 10 deltagare vid ”sista bokningsdatum”. Maximalt antal deltagare på resan: 20.

Boka resan

Sista bokningsdag: 1 juni 2024 Några få platser kvar. Boka nu!

Bokning bekräftas genom inbetalning av bokningsavgiften på 4500 SEK. Resterande avgift ska vara inbetald senast 30 dagar före avresedatum (se BKWines resevillkor). Betalning görs via banköverföring till BKWines svenska konto. Du får detaljerad information när du bokar resan. Det är viktigt att du läser våra resevillkor.

Läs mer viktig information om resegaranti, resevillkor och innehållet i våra resor nedan. Och om varför du ska resa med just BKWine.

Boka hos Britt:

 • Tel. Sverige: 08-559 22 155
 • Tel. Frankrike: +33 1 58 88 04 66 eller +33 6 80 45 35 70
 • Skype: “bkwine”. Ring oss på skype.
 • email: info@bkwine.com, eller formuläret nedan.
 

“Jag vill boka resan” eller “Jag vill ha mer info”

* = obligatorisk info

Viktigt: Vi skickar dig automatiskt en kopia på detta mail. Om du inte har fått denna mailkopia inom några minuter så har nog något gått fel! 1) Kontrollera din spamfloder, 2) försök att skicka en gång till, du kanske stavade fel på din mailadress. Eller skicka oss ett vanligt mail till vår mailadress som du hittar här ovan. I de flesta fall så svarar vi på ditt mail inom en dag.

Tipsa dina vänner om det här programmet

Kanske kan någon av dina vänner vara intresserad av att komma med på vinresan? Tipsa dem om programmet och fråga om de kanske har lust att komma med dit på resan. Dela med dig av programmet på sociala nätverk eller skicka ett mail:

Mer om våra resor

Varför resa med BKWine?

Vi, Britt & Per Karlsson, är experter på vinresor och vinturism, men även på vin i ett bredare perspektiv. Vi är internationellt publicerade vinskribenter och vi har skrivit tio prisbelönta böcker.

Ingen annan researrangör har samma erfarenhet av vinresor och matresor eller samma kunskap om vin som vi på BKWine.

Vi har gjort hundratals vinresor och matresor. Det är det här vi älskar att göra. Vi jobbar seriöst. Detta är ingen hobby eller sidoverksamhet för oss. Vi vill inget hellre än att dela med oss av alla dessa fantastiska upplevelser till dig.

Alla våra resor leds av guider med djupgående vinkunskaper. I många fall är det vi själva som leder resorna.

Läs mer om varför du borde välja BKWine för din vin- och matresa.

Tusentals glada och nöjda kunder

Under åren har tusentals vinälskare rest med oss. Många kommer tillbaka för att resa igen och igen med BKWine till nya vinregioner. Våra mest trogna kunder har varit på mer än tio BKWine-resor. Vi är glada och stolta över att ha så trogna kunder.

Läs mer vad kunder säger om våra resor.

Utmärkelser och omnämnanden

Vi är stolta och glada över att ha fått många utmärkelser och positiva omnämnanden, till exempel:

 • World’s Top Wine Tours av Travel & Leisure Magazine, världens största resetidning
 • Best Wine Tasting Holidays, på AOL Travels topplista med de bästa vinresorna
 • Av Munskänkarna rekommenderade resor, samtliga våra vinresor
 • World’s Best Wine Book for Professionals, Sveriges bästa vinbok, Årets Bok med flera bokpriser
 • Tre gånger OIVs bokpris, International Organisation of Vine and Wine, enda svenska författare som fått detta prestigefyllda “Nobelpris i vinlitteratur”.
 • Årets vinprofil av Munskänkarna, en ära tilldelad Britt 2011
 • The Wine Media Power List, en av fem svenskar, på Wine Business Internationals lista över inflytelserika vinskribenter

Om de vinproducenter vi besöker

Vårt mål är att du ska uppleva något av det bästa och mest intressanta i vinvärlden, när det gäller vin och mat.

Vi lägger ner mycket arbete på att skapa enastående vinbesök, och på det viset är vi ganska annorlunda än många vinresearrangörer. Det är inte alltid de mest berömda, de internationellt kända egendomarna som erbjuder de bästa vinupplevelserna. Det är ganska enkelt att organisera en vinresa med de mest kända och uppskrivna namnen i vinvärlden. Men på den typen av resor träffar du sällan vinproducenten eller ägaren. Du är helt enkelt en av tusentals besökare de får varje år.

Vi gör saker annorlunda. Med BKWine Vinresor kommer du att träffa människorna bakom etiketten, ofta vinmakarna och / eller ägarna. Tack vare dem får du en unik, verkligen personlig upplevelse och en inblick i vinvärlden som ingen annan kan erbjuda. När du reser med BKWine är du mer som en speciell gäst än en turist.

Vi har personliga kontakter och oöverträffad kunskap tack vare mer än 20 år som vinjournalister, med 10 vinböcker publicerade och som vinresearrangörer med mer än 30 års erfarenhet. Du kan vara säker på att få de bästa vinreseupplevelserna med BKWine Vinresor.

Läs mer om de vinproducenter och vingårdar som vi besöker.

En riktig gourmetupplevelse: mat och gastronomi

För oss är vin och mat intimt sammankopplade. Detta är en grundläggande del av vår vinresefilosofi. Därför är en vinresa med BKWine alltid en enastående kulinarisk upplevelse både för vinentusiasten och för gourmeten. En BKWine-resa också är en gastronomisk resa som utforskar det spännande förhållandet mellan mat och vin.

Läs mer om måltider: mat och gastronomi på våra resor.

Resegaranti och resevillkor

BKWine är en svensk researrangör. BKWine har resegaranti hos Kammarkollegium, i enlighet med svensk lag och EU-regler, så att du kan känna dig trygg när du bokar hos oss. BKWine följer de riktlinjer som Konsumentverket definierat i samarbete med resebranschen vad gäller paketresor. Kontrollera alltid att din researrangör har ställt resegaranti.

Läs mer om resegaranti och konsumentskydd och läs också de för dig mycket viktiga resevillkoren.

Informationen nedan kommer från Kammarkollegiet. Alla ”paketresearrangörer” ska obligatoriskt ha denna information i sina reseprogram, i anslutning till där man bokar:

 • ”De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.
 • Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget BKWine AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.
 • Dessutom har företaget BKWine AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.
 • Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.”

Hälsa, vaccination, mm

Våra resor ställer inga särskilda krav på hälsa. Dock kan det bli en hel del promenerande i vingårdar och i källare liksom att besök och provningar ofta kan vara stående. Läs mer om hälsa i våra resevillkor. Kontakta oss om har några frågor.

De flesta av våra resmål har inga speciella krav på vaccination, hälsa eller hälsointyg. Krav på vaccination och liknande är dock beroende på vilken nationalitet man har och/eller vilket land man kommer ifrån, så det är omöjligt att ge allmängiltiga riktlinjer. Läs mer om detta i våra resevillkor och kontakta din läkare, en vaccinationscentral eller oss om du har frågor.

Vi kan alltid tillmötesgå matallergier. Men för att vi ska kunna hantera dem måste du informera oss om alla allergier innan resan startar.

Läs mer i ”vanliga frågor” och i bokningsvillkoren.

Reseförsäkring

BKWine tillhandahåller inte reseförsäkring. Vill du ha reseförsäkring, kontrollera om din hemförsäkring redan innehåller en eller kontakta ditt vanliga försäkringsbolag eller en reseförsäkringsspecialist.

Skräddarsydda resor

Vi gör även skräddarsydda vinresor och gourmetresor om du vill resa på andra datum eller om du vill ha något annat än det vi just nu har på programmet. Vi arrangerar skräddarsydda resor för privatpersoner, företag, vinklubbar m.m.

Viktigt att veta

Vi reser alltid i små grupper. Antalet personer i gruppen kan variera. Maximalt antal deltagare är runt 20 personer. Detta gör en stor skillnad i kvalitet och upplevelse. Vi är måna om att du får ett personligt mottagande och en minnesvärd och unik vinresa.

Det är viktigt att du läser våra resevillkor!

Du organiserar själv din resa till destinationen, för de flesta av våra resor. Väl på plats tar vi hand om allt.

Mer inspiration

Läs vår vinreseblogg. Läs också vår online-tidning BKWine Magazine med artiklar från hela vinvärlden. 

Och även:

Nyhetsbrev om vin

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin och resor, BKWine Brief. Varje månad kommer det med nyheter från vinets värld, restaurang- och resetips, rekommendationer på bra vinproducenter och mycket annat. Och en av Sveriges mest omfattande bevakningar av Systembolagets nyhetsutsläpp. Plus förstås senaste nytt om våra vinresor och matresor.

Dela/gilla programmet:

Nyhetsbrev:

Dela/gilla programmet med någon:

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Månatligt nyhetsbrev om vin och resor.

Passa på. Prenumerera nu!

Nyfiken på mer om vinresor?

Kom med på en av våra legendariska vinresor till en av våra reguljära destinationer.

Vill du ha en alldeles egen privat vinresa? Läs mer om skräddarsydda vinresor.

Eller ta en titt på urvalet av våra populära vinresedestinationer.

Nyhetsbrev

Prenumerera pa vårt nyhetsbrev!

25 000 prenumeranter får nyheter om vin och vinresor varje månad. Du också?

Följ oss!