Vin och gastronomi i Piemonte i vår

Vin och mat hör intimt ihop i Italien och inte minst i Piemonte. Det var här som Slow Food startade, den nu världsomfattande rörelsen som vill lära oss att mat är viktigt och måste få ta tid. I Piemonte äter man ris och råbiff och man har fantastiskt goda, och nyttiga, hasselnötter. Vi smakar många av dessa specialiteter.

Vi lagar mat tillsammans med en skicklig kock under en förmiddag. Men huvudrollen spelas förstås av vinet. Vi provar barolo och barbaresco naturligtvis, de mest prestigefyllda vinerna gjorda på nebbiolo. Men även druvorna barbera, arneis, dolcetto och flera andra kommer att uppmärksammas på resan. Och kanske det mousserande Alta Langa. Har du hört talas om det?

Inte minst njuter vi av ett landskap som kanske är ett av de vackraste i vinvärlden, inte minst på våren. Vi bor i fina staden Alba. Resan går i maj. Läs mer om vårens vinresa till Piemonte.

Vill du inspireras ytterligare, eller bara förbereda resan, så kan du läsa vår epokgörande bok om vinerna och vindistrikten i Piemonte.

Vingårdar i en dimmig dal i Piemonte

Vingårdar i en dimmig dal i Piemonte, copyright BKWine Photography

Vingård i Piemonte

Vingård i Piemonte, copyright BKWine Photography

Gamla flaskor Barbaresco

Gamla flaskor Barbaresco, copyright BKWine Photography

Print Friendly, PDF & Email

, , ,

No comments yet.

Leave a Comment

Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!