Två nya exotiska vinresor till Chile-Argentina och Sydafrika med BKWine i vinter | pressmeddelande

Dela / gilla artikeln:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

Två exklusiva vinresor för vintern 2018 har just lanserats av BKWine: en vinresa till Chile och Argentina i Sydamerika 27 januari – 11 februari, och en vinresa till Sydafrika 23 februari – 5 mars. Båda resorna äger rum mitt under vinskörden på södra halvklotet. Det ingår många vingårdsbesök, gourmetmåltider, vackra landskap och rundturer i de berömda städerna.

BKWine Logo 633x236
BKWine Logo 633×236

Britt Karlsson, en av grundarna till BKWine beskriver vinterprogrammet så här: ”Våra två vinterresor tar med deltagarna på en hel serie unika upplevelser. De får till exempel chansen att träffa vinmakare som annars inte tar emot besökare och prova viner tillsammans med dem och även njuta av lyxiga måltider som gäster på vingårdarna. Vi vill ge våra resenärer så goda ursäkter som bara går att få att slippa ifrån – för en stund – den mörkaste delen av vintern.”

Båda resorna leds personligen av Britt och Per Karlsson, författare till nio vinböcker som vunnit många svenska och internationella priser, tillika vinskribenter i Sverige och i USA. I resorna ingår ett flertal besök på vingårdar med omfattande vinprovningar, gourmetmåltider som för fram den lokala gastronomin och även besök på mer traditionella turistsevärdheter.

Vinresan-matresan till Chile och Argentina, startar i metropolen Buenos Aires för att sedan ta resenärerna vidare till Argentinas mest kända vinregion Mendoza, berömd för sina malbec-viner. För att komma till Chile blir det en bussresa över Anderna, upp till 3 200 meters höjd, som bara kan betecknas som spektakulär. I Chile besöks ett flertal vindistrikt och även den legendariska hamnstaden Valparaìso och Santiago de Chile, där resan avslutas. Gastronomin spelar en stor roll på resan med bland annat den berömda asadon, det goda grillade sydamerikanska köttet. Priset för 16-dagarsresan är 52 000 kronor. Så här beskriver Britt resan: ” Det är något av ett äventyr att åka på vinresa till Chile och Argentina. Två intensiva veckor är fyllda av upplevelser. Vi provar mycket vin och vi äter mycket mat, ofta uppvisningar i grillningens högre skola. Men man kan inte göra detta oavbrutet i två veckor så man hinner också njuta av fantastiska landskap, både uppe i Anderna och ute vid Stilla Havet”.

Vinresan-matresan till Sydafrika utgår från Kapstaden och tar med resenären till flera av Sydafrikas vindistrikt, givetvis Stellenbosch och Franschhoek men även t ex de idag supertrendiga kustdistrikten Elgin och Walker Bay. Det är stort fokus på vin och mat i kombination med ett flertal gourmetmåltider på vingårdarna. Till denna resa finns det också möjlighet att lägga till några dagars exklusiv safari i anslutning till vinresan eller några dagars golf. Priset för 10-dagarsresan är 32 500 kronor. Britt om Sydafrikaresan: ”Sydafrika är ett verkligen ’hett’ vinland idag. Här finns massor med unga ambitiösa vinmakare som gör fantastiska viner av världsklass, allt för lite kända i Sverige. Det är också ett spektakulärt landskap, med vingårdar som ligger i skuggan av dramatiska berg.”

Fullständiga program för båda resorna finns på https://www.bkwinevinresor.com.

BKWine AB är sedan femton år Sveriges ledande arrangör av specialresor med vin och mat som tema. Företaget arrangerar även resor på engelska och har fått internationella hedersutnämnande, t.ex. World’s Top Wine Tours av den amerikanska tidningen Travel+Leisure. Resorna är också ”av Munskänkarna rekommenderade resor”.

– – – – – – –

Presskontakt:

  • BKWine: Britt eller Per Karlsson, tel 08-559 22 155, eller mobil 0033 6 80 45 35 70, eller 0033 6 83 51 12 53, info at bkwine.com

Pressbilder:

  • Pressbilder: https://www.bkwinevinresor.com/pressbilder/
  • Lösenord för nedladdning av högupplösta bilder: kontakta BKWine.
  • Licens: Fri användning uteslutande för illustration av text om BKWines vinresor. All annan användning kräver separat överenskommelse.

Även: https://www.bkwinevinresor.com/om-bkwine/pressrum/. Fler pressbilder för publicering i samband med text om BKWine finns tillgängliga på begäran. BKWine har ju även ett av världens största fotoarkiv specialiserat på vin: https://www.bkwinephotography.com.

BKWine AB

BKWine, 51, rue du Chevalier de la Barre, F-92130 Issy les Moulineaux (Paris), Frankrike, tel 00 33 6 80 45 35 70, info at bkwine.com, https://www.bkwinevinresor.com, https://www.bkwine.com.

BKWine AB drivs av Britt och Per Karlsson. Verksamheten har fyra huvudgrenar:

  • vin- och matresor – Skandinaviens mest omfattande vin- och matreseprogram
  • vinjournalistik – vinböcker, artiklar för vin- & matpublikationer
  • vinfotografi – ett omfattande arkiv med fotografier från vindistrikt, https://www.bkwinephotography.com
  • vinkonsulting

BKWine arbetar med flera olika vinrelaterade aktiviteter. Den huvudsakliga verksamheten är vinresor för vinentusiaster och för professionella som vill lära sig mer om vin och uppleva vin och gastronomi på plats. Varje år organiserar BKWine ett trettiotal vin- och matresor. BKWines resor är listade som World’s Top Wine Tours av världens största resetidning Travel and Leisure Magazine. BKWine har publicerat flera vinböcker som vunnit svenska och internationella priser, och skriver i svenska och amerikanska magasin. BKWine publicerar också ett nyhetsbrev om vin, BKWine Brief, med 25 000 läsare. Britt och Per är medlemmar i brittiska Circle of Wine Writers (CWW), Internationella Vinskribentsfederationen (FIJEV), den franska Organisationen För Vinpressen (APV) och International Wine and Food Society (IWFS).

Dela/gilla artikeln:

Nyhetsbrev:

Dela/gilla artikeln:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on tumblr
Share on email

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Månatligt nyhetsbrev om vin och resor.

Passa på. Prenumerera nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

Ta dig en titt på alla våra vinresor:

Kom med på en av våra legendariska vinresor till en av våra reguljära destinationer.

Vill du ha en alldeles egen privat vinresa? Läs mer om skräddarsydda vinresor.

Eller ta en titt på urvalet av våra populära vinresedestinationer.

Nyhetsbrev

Prenumerera pa vårt nyhetsbrev!

25 000 prenumeranter får nyheter om vin och vinresor varje månad. Du också?

Följ oss!