Två italienska vinresor i vår: Sicilien och Piemonte

De här resorna är förstås, och tyvärr, inställda. Men så snart livet återgår till det mer normala så återupptar vi dessa destinationer. Fram till dess kan du resa virtuellt med oss till vinregionerna genom att läsa vad vi skriver och smaka goda viner.

Våren bjuder på Sicilien i söder, men fokus på de fantastiska Etna-vinerna och Piemonte i norr med godbitar som Barolo, Barbaresco och tryffel.

Sicilien-Etna, 22–26 april
Vinerna från Sicilien är oerhört omtalade just nu. Inte minst är det miljön runt vulkanen Etna so fascinerar vinproducenterna. De eleganta Etna-vinerna är verkligen fantastiska, lätta i stilen men samtidigt oerhört smakrika. Vi äter gott, bl.a. på stjärnkrog och vi träffar många entusiastiska vinmakare.

Piemonte, vin & tryffel, 13–17 maj
Piemonte är ett vindistrikt fyllt av kontraster, som så ofta i Italien. Här finns de kanske allra bästa röda vinerna i landet. Men också de lättsamma bubbliga vinerna från Asti. Det är också ett oerhört vackert vindistrikt. Snöklädda alptoppar syns tydligt vid klart väder. Vinrankorna växer på mjuka sluttningar intill gamla pittoreska byar med imponerande försvarsborgar. Vi njuter av allt detta samt många goda viner, inte minst i samband med våra luncher på vingårdarna och vår exklusiva tryffellunch på 2-stjärniga Osteria Madernassa.

Läs: Läs vår bok om Piemontes alla viner.

Boka din vinresa till Italien nu. Fullständiga vinreseprogram på BKWine Vinresor.

Botti, stora fat, i en vinkällare på Etna, Sicilien

Botti, stora fat, i en vinkällare på Etna, Sicilien, copyright BKWine Photography

Print Friendly, PDF & Email

, , ,

No comments yet.

Leave a Comment

Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!