Toscanskt vin på annorlunda sätt

”En italienare, en tysk och en grek sitter på en vinbar och har smakat några flaskor. Ytterligare ett glas slinker ner. ’Ska vi göra något vansinnigt’, säger greken. ’Vi åker till Toscana och skördar lite syrahruvor, lastar dem på en långtradare, kör dem 2000 kilometer norrut, till Sverige (!), och så gör vi italienskt vin vid Östersjön’.” Det hände nog inte riktigt så, men det kunde kanske ha hänt. Men sanningen är ändå inte så långt borta från vinbarshistorien. Det är i alla fall vad som händer i ett projekt som dragits igång av en av Sveriges ledande importörer, Oenoforos.

Läs mer om detta speciella projekt om att plocka druvor i Toscana och göra vin i Skåne i Pers artikel på BKWine Magazine, ursprungligen publicerad på Forbes: Det galna svenska vin-projektet, greken, tysken och italienaren | Per på Forbes.  Du kan också se några BKWine-intervjuer på video där med greken, tysken och italienaren.

Det kan vara spännande att uppleva toskanska viner även i Toscana, på en vinresa till Toscana med BKWine. Vill du inspireras kan du också läsa vår bok om Toscanas viner.

Ponte Vecchio i Florens

Ponte Vecchio i Florens, copyright BKWine Photography

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

,

No comments yet.

Leave a Comment

Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!