Vinresan till Piemonte: “otroligt vad ni är proffsiga”, “i en nivå för sig”

Tyvärr var jag inte med på vinresan till Piemonte…

För en tid sedan hade vi en vinresa och matresa till Piemonte. Ofta är jag med på de resorna, men den här gången var det Åsa och Britt som ledde resan. Så tyvärr var jag inte med. Det var uppenbarligen en miss.

Det är alltid roligt att komma till Piemonte. Underbara viner förstås. Inte bara Barolo och Barbaresco utan också mycket annat. De har till och med, kanske lite oväntat, i alla fall ganska okänt, riktig bra vita viner. Sen är det ju den piemontesiska maten. T.ex. carne cruda på deras speciella nötkött. Risottos. Och förstås tryffel. Det kan bli en hel del tryffel på de resorna.

Härliga upplevelser, men tyvärr var jag inte med.

Vy över vingårdarna

Vy över vingårdarna i Piemonte, copyright BKWine Photography

Men kanske mest tyvärr därför att den verkar ha varit så lyckad (men det är den ju alltid!), med tanke på vad resenärerna sa efter resan.

Lite exempel:

Tack för ett förnämligt arrangemang i Piemonte. Det var verkligen högklassigt, högintressant och lärorikt. Att få bli bekant med dig och Åsa var ett stort nöje och vi blev imponerande av både er härliga attityd och era stora kunskaper. Sannerligen professionellt!

— Bror-Erik och Ann-Mari L.

Eller:

Ett varmt tack för den upplevelsen som du och Åsa gett mig. Helt otroligt vad ni är proffsiga. Jag kommer att leva på detta länge. Som du kanske förstått har jag rest en hel del i Italien, Tyskland, m m, men detta var en nivå för sig.

Reser man bara gubbe o jag hittar man inte dessa pärlor som ni gett mig. Kommer att ta med mig detta och förhoppningsvis hitta tillbaka till både restauranger och vingårdar.

Jag hoppas ni haft en trevlig vistelse tillsammans med oss alla och att vi kan återkomma framgent.

— Elisabeth H.

I vinkällaren hos La Spinetta

I vinkällaren hos La Spinetta, copyright BKWine Photography

Eller:

Stort tack för en mycket bra och intressant resa – även om vi emellanåt var lite trötta… Det var otroligt intressant och verkligen roligt att få möjlighet att komma till dessa bra vinmakare. Vi har lärt oss en hel del och dina och Åsas kunskaper var mycket värdefulla och väsentliga för att fullborda en toppenresa. Nu hoppas vi att de viner vi beställde ska komma hem och sedan blir det säkert inköp på Systemet av några andra som vi provade. Denna resa var en jättebra 50-årspresent för mig – lite i förväg. Jag hoppas att vi ses igen.

— Lena & Lennart H.

Eller:

Det var en mycket trevlig resa med trevliga människor.

Så mycket gott som jag har ätit och druckit har jag inte gjort förut på någon resa jag varit på. Du och Åsa gav bra information om de olika vinerna och från Åsa fick vi ju lite Italiensk kultur som var mycket intressant.

— Susanne F.

Jag får väl se till att komma med på nästa vinresa och matresa till Piemonte helt enkelt! Och kanske du också?

Vit tryffel på tryffelmarknaden in Alba i Piemonte

Vit tryffel på tryffelmarknaden in Alba i Piemonte, copyright BKWine Photography

Print Friendly, PDF & Email

, , ,

No comments yet.

Leave a Comment

Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!