Pressmeddelande: Vinskörd i Bordeaux, ekologiska viner i södra Frankrike och Sicilien, nya vinresor – BKWines höstprogram har presenterats

Dela / gilla artikeln:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

pressmeddelande

Vinskörd i Bordeaux, ekologiska viner i södra Frankrike och Sicilien, nya vinresor – BKWines höstprogram har presenterats

Paris, 2012-04-17

Hösten 2012 arrangerar BKWine 9 vinresor, och för första gången finns Sicilien med som ett resmål. BKWine erbjuder också en resa till Bordeaux där resenärerna bland annat själva får delta i skörden ”det är alltid ett oerhört uppskattat inslag” berättar Britt Karlsson, en av BKWines grundare. Även ekologiska viner står på schemat när BKWine arrangerar en vinresa till Languedoc-Roussillon.

Sicilien är en spännande region med en rik historia och storslagna mat- & vintraditioner. ”Att erbjuda våra resenärer en resa till Sicilien känns oerhört spännande” säger Britt Karlsson, ”Det finns alltid en efterfrågan på nya resmål och vi försöker självfallet att tillgodose våra resenärers önskemål”.

Det alltid lika populära resmålet Bordeaux återkommer givetvis. Extra speciellt blir det att besöka regionen i skördetider. ”Bordeaux är klassisk mark för alla som älskar vin” berättar Britt Karlsson. ”Bara att besöka regionen och de klassiska slotten är fantastiskt, men när vi åker som vi gör, mitt i skörden, kan vi dessutom erbjuda våra resenärer möjligheten att faktiskt själva delta i skörden. Det brukat vara mycket uppskattat” fortsätter Britt.

I en värld där allt fler människor tänker på miljön och försöker anpassa sina liv till ett mer ekologiskt levnadssätt är det naturligt att producenter av varor och tjänster försöker följa konsumenterna. Vinproducenter har kanske inte nödvändigtvis legat i framkant, men det finns undantag. I södra Frankrike, närmare bestämt i Languedoc-Roussillon-distriktet, hittar vi Frankrikes nya vinpionjärer. ”Resenärerna får lära sig om ekologiska odlingsmetoder, träffa unga talangfulla vinmakare och självklart prova en massa goda viner” berättar Per Karlsson, en av BKWines grundare, som fyller i ”När många andra sektorer börjar tänka på miljön är det naturligt att vinbranschen följer efter, jag tror att vi kommer få se fler och fler ekologiska och biodynamiska vinproducenter”.

Höstens program innehåller också andra spännande nyheter. BKWine arrangerar resan ”tvekamp i Toscana”, som också kallas ”rebellresan”, där deltagarna får bekanta sig med såväl Chianti som rebell-vinerna super tuscans, dvs de vinproducenter som vägrade följa de gamla klassiska reglerna. I resan ingår också ett besök i super-toscanarnas högborg, Bolgheri med ett besök hos en världskänd svensk kvinnlig vinmakare. BKWine arrangerar ytterligare en resa till Toscana under hösten, med bland annat egen matlagning och besök i Chianti classico (som utsetts till årets vinort 2012 av munskänkarna) på schemat.

Återkommer gör resor till Amarone-distriktet Valpolicella (en region vars popularitet bara ökar), Piemonte (med tryffelletande), 3 klassiker (Champagne, Chablis och Bourgogne) och Douro-dalen. ”Vi har arrangerat ett nytt superlyxigt hotell för vår resa till Duoro-dalen” berättar Per Karlsson. ”Det är mycket exklusivt och vi tror att våra resenärer kommer att uppskatta det mycket”.

Trots att 2012 bara börjat har BKWine redan börjat planera för nästa säsong. ”Jag vill kort flagga för den första resan våren 2013” säger Britt Karlsson. ”Vi har för första gången en resa till Chile och Argentina. Det känns jättespännande och vi kommer att informera mer om det under året”.

Samtliga resor är ”av Munskänkarna rekommenderade resor”. BKWines resor har utnämnts till ”World’s Top Wine Tours” av tidningen Travel + Leisure, världens största resetidning.

Mer information om resorna finns här: https://www.bkwinevinresor.com


Presskontakt:

–              Britt Karlsson, tel 00 33 6 80 45 35 70, info@bkwine.com, eller

–              Per Karlsson, tel 00 33 6 83 51 12 53, info@bkwine.com

Pressinformation & pressbilder: https://www.bkwinevinresor.com/om-bkwine/pressrum/. Fler pressbilder för publicering i samband med text om BKWine finns tillgängliga på begäran (vi har ju även ett av världens största fotoarkiv specialiserat på vin: https://www.bkwinephotography.com).

BKWine AB

BKWine, 51, rue du Chevalier de la Barre, F-92130 Issy les Moulineaux (Paris), Frankrike, tel 00 33 6 80 45 35 70, info@bkwine.com, https://www.bkwinevinresor.com, https://www.bkwine.com.

BKWine AB drivs av Britt och Per Karlsson. Verksamheten har fyra huvudgrenar:

–                      vin- och matresor – Sveriges mest omfattande vin- och matreseprogram

–                      vinjournalistik – artiklar för vin- & matpublikationer

–                      vinfotografi – ett omfattande arkiv med fotografier från vindistrikt, https://www.bkwinephotography.com

–                      vinkonsulting

BKWine grundades på 90-talet av Britt Karlsson, en svenska i Paris. Under det tidiga 00-talet anslöts sig hennes make, Per, till verksamheten (efter att tidigare arbetat med affärer i teknikindustrin). BKWines arbetar idag flera olika vin-relaterade aktiviteter. Den huvudsakliga verksamheten är vinresor för vinentusiaster och för professionella som vill lära sig mer om vin och uppleva vin och gastronomi på plats. Varje år organiserar BKWine ett trettiotal vin- och matresor. BKWines resor är listade som World’s Top Wine Tours av världens största resetidning Travel and Leisure Magazine. BKWine publicerar också ett nyhetsbrev om vin, BKWine Brief, med runt 20 000 läsare. Britt och Per är medlemmar i brittiska Circle of Wine Writers (CWW), Internationella Vinskribentsfederationen (FIJEV), den franska Organisationen För Vinpressen (APV) och International Wine and Food Society (IWFS).

Dela/gilla artikeln:

Nyhetsbrev:

Dela/gilla artikeln:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on tumblr
Share on email

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Månatligt nyhetsbrev om vin och resor.

Passa på. Prenumerera nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning: Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

Explore all our wine tours:

Kom med på en av våra legendariska vinresor till en av våra reguljära destinationer.

Vill du ha en alldeles egen privat vinresa? Läs mer om skräddarsydda vinresor.

Eller ta en titt på urvalet av våra populära vinresedestinationer.