BKWines vinresor i Sommelier India

Den ledande vintidningen berättar om vårt reseprogram

Sommelier India Wine Magazine är Indiens ledande tidning om vin. Trots namnet är det en tidning som vänder sig i allra högsta grad till alla vinentusiaster, inte bara till professionella i Indien.

En provning av några årgångar vin på slottet

En provning av några årgångar vin på slottet, copyright BKWine Photography

I deras senaste nummer har de en artikel om vinresor och vinturism. Titeln på artikeln är Trailing the Vine och den är skriven av Carol Wright.

Carol inleder artikeln så här:

Ett av de stora nöjena med att resa är att njuta av lokala viner, upptäcka okända men spännande årgångar. Så det är inte förvånande att upptäcka att vinsemester, eller vinresor, inte bara är för blivande Master of Wines, men även för de som vill lära sig lite samtidig som man njuter av en semester och ett vackert landskap.

Det är definitivt något som vi gärna håller med om helt och fullt!

En av de vinresearrangörer, den enda skandinaviska, som Carol skriver om är BKWine. Här är vad hon säger om oss:

BKWine Tours grundades på 1990-talet av Britt Karlsson, en svensk som bor i Paris, och drivs nu tillsammans med hennes man Per. Paret producerar också ett vinmagasin (BKWine Magazine), har ett fotoarkiv med vinbilder och arrangerar runt 30 vinresor per år för vinentusiaster och för professionella. Per säger: ”Vi ser ett stort intresse bland vinintresserade för att upptäcka och besöka vinproducenter som är ’vid sidan av allfartsvägen’.

Vineyards and a Tuscan villa

Vingårdar i Tuscana, copyright BKWine Photography

Våra resenärer tycker det är extra spännande och är speciellt entusiastiska när vi tar med dem, till exempel, till et litet familjeägt champagnehus där vi träffar människorna bakom viner, plus att vi provar viner med mer personlighet och precis lika enastående kvalitet. Eller när vi har en lyxig lunch och vinprovning tillsammans med vinmakaren inne på ett slott i Bordeaux. Vi kan göra såna ”bakom kulissen”-arrangemang därför att vi känner vinproducenterna. Vi vill dela med oss av vår passion för och av vår kunskap om vin.”

BKWine Tours har lag till två nya resmål detta är (*): Toscana under skörden, och Champagne. En av deras speciella skräddarsydda resor är vin och tryffel i Kroatien, ett vindistrikt som även producerar vit tryffel

(*) Detta gäller vårt reseprogram på engelska som finns på http://www.BKWineTours.com.

Vi säger många tack för uppmärksamheten! Det är roligt att bli uppmärksammad så långt bort som i Indien. Och vi tar med glädje emot vinentusiaster och resenärer även från Indien, liksom från alla andra hörn av världen.

Om Carol Wrigth: Hon har skrivit och medverkat i bl.a. House and Garden, The Daily Mail, Hong Kong Tatler, BBC Good Food Magazine, The Independent och många andra media. Hon har skrivit ett trettiotal böcker om mat och resor. http://www.bgtw.org/carol-wright.html

Mer om Sommelier India Wine Magazine: http://www.sommelierindia.com

(PS: Om du tittar noga kan du se att det är Britt som är med på den stora bilden på den andra sidan.)

BKWine i Sommelier India Wine Magazine

BKWine i Sommelier India Wine Magazine

BKWine i Sommelier India Wine Magazine

BKWine i Sommelier India Wine Magazine

Print Friendly, PDF & Email

, , , ,

No comments yet.

Leave a Comment

Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!