Fyra fantastiska golfdagar att förlänga din vinresa till Sydafrika

Dela / gilla artikeln:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

Om du är en passionerad golfspelare ska du passa på att njuta av några dagar på banan när du kommer till Sydafrika. Nu har du möjlighet att lägga till fyra dagars golf som ett tillägg till vår vinresa till Sydafrika. Du kommer att spela på fyra olika golfbanor av högsta kvalitet, i närheten av Kapstaden och i vinområdet Stellenbosch.

Denna exklusiva golfupplevelse erbjuder vi dig som ett golf-tillägg till vinresan i Sydafrika. Du kan läsa alla detaljer om den sydafrikanska vinresan här.

För denna golfupplevelse har vi satt ihop fyra fantastiska dagar av golf på fyra olika banor som kommer att visa dig olika aspekter av landet och ge dig mycket olika golfutmaningar. Du bor två dagar i Kapstaden, på den berömda Waterfront, och två dagar på ett charmigt litet hotell mitt i vinregionen Stellenbosch.

Här är en introduktion till de fyra banor som du får möjlighet att spela på.

Två golfare närmar sig greenen
Två golfare närmar sig greenen, copyright BKWine Photography

Royal Cape Golf Club

Första golf-dagen blir på Royal Cape Golf Club.

Royal Cape Golf Club
Royal Cape Golf Club

Royal Cape Golf Club bildades för över 100 år sedan. Idag är det en klassisk parkbana som ger en fin golf-utmaning samt en underbar spelupplevelse. Banan är i utmärkt tillstånd året runt med väl gräsade fairways, mjuka greener och utmanande bunkrar. Även om banan är på plan terräng så är Royal Cape utsatt för tre av naturens bedrägliga utmaningar: en nästan konstant vind som inte låter dig slappna av, en svepande utsikt över bergen som hela tiden fängslar dig och vatten för att snärja dig.

Royal Cape är utan tvekan en av de bästa och mest utmanande banorna att spela både i Western Cape och i hela landet. Det är en bana i mästerskapsnivå, spelad på par 72, som har varit värd för South Africa Open tio gånger, liksom för många andra professionella och amatörtävlingar. Här har många berömda namn spelat och vunnit Gary Player, Ernie Els, Mark McNulty och Trevor Immelman, och många fler.

Med trädkantade och smala fairways och utmanande greener enligt USGA-standard presenterar Royal Cape Golf Club en traditionell golfutmaning, även om de många dammarna och sjöarna kryllar med fågelliv som ger dig skönhet och distraktion längs vägen.

Här är några flygbilder med utsikt över Royal Cape Golf Club:

The Atlantic Beach Golf Estate

Din andra dag på gräset kommer att vara på Atlantic Beach Golf Estate, nära Kapstaden med en fantastisk utsikt över Taffelberget.

Atlantic Beach Golf Club
Atlantic Beach Golf Club

Den vackra Atlantic Beach Golf Course är en 18-håls bana i ”links-stil” 700 meter från stranden. Med en spektakulär utsikt över havet och Taffelberget, slingrar banan sig genom böljande sanddyner. Även om banan är full med öar av fynbos (den sydafrikanska buskvegetationen) och är en utmanande men rättvis bana så har den utformats för att vara rolig att spela på både för experten och för helg-golfaren.

Golfbanan har varit öppen för spel sedan juni 2000. Mark Muller ritade golfbana och den byggdes av den internationella banbyggaren Golf Data. Golfupplevelsen här är unik. Det finns få som kan matcha dess skönhet och den enastående utsikt man har över detta pittoreska landskap med Taffelberget och den magnifika Atlanten som bakgrund.

Här är lite flygbilder som visar dig en fantastisk utsikt över Atlantic Beach Golf Course och omgivningar.

De Zalze Golf Estate

På tredje dagen du kommer att bege dig inåt landet till vindistriktet runt Stellenbosch där din första tee-off blir på De Zalze Golf Estate.

De Zalze Golf Club
De Zalze Golf Club

De Zalze Golf Estate ligger i De Zalze Winelands Golf Estate. Den ritades av Peter Matkovich (banarkitekt för Leopard Rock, Arabella & Pinnacle Point bland annat) som har gjort allt för att ta tillvara och visa upp denna fantastiska miljö och som har skapat en bana belönar den noggranne.

Banan har en utmärkt blandning av park-hål med svåra utmaningar i form av vatten hinder på flera hål, liksom Blaauwklippen-floden som slingrar sig genom De Zalze Golf Estate, kantad av ekar, och som kommer in i bilden vid flera olika tillfällen längs banan.

Efter att ha spelat på De Zalze åker du vidare till The Waterford Wine Estate för en mycket intressant vinprovning följd av en vin- och chokladprovsmakning.

Pearl Valley Golf Estate

Din fjärde och sista golfrunda blir på Pearl Valley Golf Estate, en legendarisk bana designad av Jack Nicklaus.

Pearl Valley Golf Estate
Pearl Valley Golf Estate

Pearl Valley Golf Estate, ett mästerverk till golfbana, är resultatet av golflegenden Jack Nicklaus vision. Hans unika handlag är uppenbart längs hela banan. Den utsågs till bästa nya golfbana 2005 av Golf Digest. Det är en tävlingsbana som har rankats bland de tio bästa banorna i Sydafrika av Golf Digest varje år sedan 2006.

Den har flera gånger varit värd för South Africa Open och ger dig en ansträngande men njutningsfylld golfutmaning. “Dessa fairways, de är några av de bästa, om inte de bästa, som jag någonsin har spelat på”, har Trevor Immelman sagt.

Pearl Valley har två ”signaturhål”, 4e och 13e, vilka båda ger dig en majestätisk utsikt över de omgivande bergen och sjöarna. Den 4e hålet är en utmaning med mycket begränsad marginal för fel eftersom du måste korsa bäcken tre gånger på vägen fram till en knepig green. Detta par 5-hål listas regelbundet som ett av de bästa par 5-hålen i Sydafrika, urtypen för “risk och belöning”. Det 13e hålet är ett par 3 med en utmaning som kräver att man börjar med ett djupt andetag. Ett första vattenhinder skjuter in från höger och en bunker intill greenen väntar, men man blir nästan andlös inför ett försiktigt utslag. Detta hål är en prövning både för hur skicklig du är att slå bollen liksom för dina nerver.

Se mer om Pearl Valley Golf Estate i denna video:

En oförglömlig golfupplevelse

Vi har satt ihop detta program, med dessa fyra golfbanor, för att visa dig något av de bästa som Western Cape och Sydafrika kan erbjuda en golfentusiast. Det är fyra olika banor, varje unik och spektakulär och utmanande på sitt eget sätt.

Utöver dessa golfupplevelser kommer du att ha gott om tid och möjlighet att utforska Kapstaden med dess berömda Waterfront samt Stellenbosch mitt i en av vinregionerna på eftermiddagarna och kvällarna, när du inte spelar golf. En perfekt blandning av utsökt golf, läckra viner och gourmetmat.

Denna exklusiva golfupplevelse erbjuder vi dig som ett golf-tillägg till vinresan i Sydafrika. Du kan läsa alla detaljer om den sydafrikanska vinresan här.

Dela/gilla artikeln:

Nyhetsbrev:

Dela/gilla artikeln:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on tumblr
Share on email

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Månatligt nyhetsbrev om vin och resor.

Passa på. Prenumerera nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

Ta dig en titt på alla våra vinresor:

Kom med på en av våra legendariska vinresor till en av våra reguljära destinationer.

Vill du ha en alldeles egen privat vinresa? Läs mer om skräddarsydda vinresor.

Eller ta en titt på urvalet av våra populära vinresedestinationer.

Nyhetsbrev

Prenumerera pa vårt nyhetsbrev!

25 000 prenumeranter får nyheter om vin och vinresor varje månad. Du också?

Följ oss!