Äta ute i Sydafrika. Tips inför vinresan

Sydafrika har en mycket varierande restaurangscenen. Du kan hitta bra och mycket prisvärda restauranger, men även mycket dyra och exklusiva. Jag skulle inte våga mig på att karakterisera Western Cape-köket på något särskilt sätt. Jag tycker att det är mycket eklektisk, det finns allt möjligt. Allt från pizza (mycket bra!) till haute cuisine i genuin fransk stil. Kanske en karaktäristika är just denna vilja att blanda och hitta nya kombinationer. Plus en kärlek till grillat kött, kanske jag ska tillägga.

Jag råkade hitta två artiklar om att äta i Kapstaden och i vindistrikten, som kan vara av intresse för dig om du kommer till Sydafrika.

Middag i solnedgången vid havet

Middag i solnedgången vid havet, copyright BKWine Photography

The New York Times rubricerar artikeln “In Cape Town, Fashion With a Side of Fries”. Det handlar inte specifikt om restauranger men mer om design och spännande saker att göra i Kapstaden, inklusive att äta på I Love My Laundry (jag älskar min tvättservice), tydligen en tvättomat-och-restaurang i kombination. De har flera andra exempel på blandad verksamhet, restauranger plus något annat, som kan vara spännande att utforska när du besöker Kapstaden.

Läs mer i NY Times: “In Cape Town, Fashion With a Side of Fries”.

Wine Tourism in South Africa går däremot rakt på sak: restauranger att prova i vindistrikten. De har ett antal förslag i Franschhoek och i Paarl. De flesta är på landet på vingårdar så du behöver en bil eller ännu bättre, någon som tar dig dit. Du är ju faktiskt där för att smaka och dricka viner, eller hur?

Läs mer här: Om att äta i vindistrikten: Where to eat out in the winelands: Paarl and Franschhoek– Heading For a Food Heaven.

Varför inte följa med på en vinresa till Sydafrika och utforska både vinet och maten i detta magnifika land!

Lunch is served

Lunch is served, copyright BKWine Photography

Print Friendly, PDF & Email

, , ,

No comments yet.

Leave a Comment

Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!