Vinresa i Rioja i Spanien

Rioja – spännande viner, hisnande natur och arkitektur

— Följ med oss på denna spännande resa till Rioja, ett vindistrikt som är både klassiskt och modernt på ett sätt som vi bara hittar i Spanien. Här finns vingårdar som marknadsför sig inte bara med goda viner utan också med hisnande och spännande arkitektur. Landskapet är bergigt och naturskönt. Vi börjar i Bilbao, känt för Guggenheimmuseet, och bor sedan två nätter mitt i Rioja, i staden Logroño. Här ligger tapasbarerna tätt och folklivet är intensivt.

Program    |    Resfakta    |    Boka resan    |    Mer om resan


Nästa vinresa till Rioja:


Detta är ett typprogram, ett exempel. Varje vin- och matresa vi gör är speciellt anpassad för säsong och omständigheter så detaljerna i programmet, t.ex. exakt vilka egendomar vi besöker, skiljer sig från gång till gång. Se i menyn “Våra resor > Aktuella resor” för vad vi har på programmet just nu eller kontakta oss för att diskutera en specialdesignad privat resa.
Landskap med vingårdar och berg, Rioja

Landskap med vingårdar och berg, Rioja, copyright BKWine Photography

Rioja har genomgått flera faser de senast 20-30-40 åren. Det var Sveriges och många andra länders populäraste vin under lång tid på 1980 – och 1990-talen. Men sedan trängdes Rioja undan av Nya Världen och man har fått kämpa för att komma tillbaka. Vilket man har gjort, och det med besked. Idag är vinerna bättre än någonsin och den spanska gastronomin är på topp.

Vi träffas i Bilbao där vi kommer att bo första och sista natten. Det går smidigt att flyga till Bilbao och kanske tar du någon extra dag där så att du hinner besöka det fantastiska Guggenheim-muséet och den vackra staden.

På torsdag morgonen hämtar vår buss oss vid hotellet och vi åker mot Rioja-distriktet, knappt två timmar från Bilbao. Vi kommer att hinna besöka runt 8 olika producenter. Det kommer att bli en blandning av stora, välkända vinproducenter och lite mindre bodegor. Vi kommer att se exempel på olika stilar av Rioja.

Vissa producenter som propagerar för mer “terroir” i Rioja-vinerna. I stället för att blanda druvor från olika delar av regionen, vilket är brukligt, tycker de att man bör göra vin av druvor från enskilda vingårdar för att få fram karaktären på jordmånen. Det finns de som föredrar 100 % tempranillo, andra som vill blanda med andra druvor. Och även de som försöker återuppliva gamla, nästan bortglömda druvsorter.

Guggenheim-museet i Bilbao

Guggenheim-museet i Bilbao, copyright BKWine Photography

Vissa vill buteljera tidigare för att inte låta eken dominera för mycket utan låta druvkaraktären komma fram. Vissa använder franska ekfat i stället för amerikanska. Åsikterna är många. Vi är i Spanien.

En Rioja idag är inte på något sätt ett förutsägbart vin. Och man kan lugnt konstatera att de överdrivet mjuka och vaniljiga vinerna som många gjorde på 80-talet tillhör en svunnen epok. Det har den nya generationen vinmakare sett till.

Av Riojas ungefär 50 000 hektar upptas 31 000 av den mörka, tjockskaliga tempranillo. Viktig är den framför allt i Rioja Alta och Rioja Alavesa, de två Riojas tre deldistrikt som många anser ”bäst”. Här trivs den i jorden som är rik på lera och kalksten. Garnacha (grenache), den andra stora druvan, klarar både hett klimat och torka och är den mest planterade druvan i Rioja Baja, den varmaste delen av Rioja.

Som vanligt på våra vinresor så kommer vi också ägna oss en hel del åt den lokala gastronomin. Det spanska köket är idag mycket omskrivet och de spanska kockarnas förmåga till innovation är berömd. Vi kommer att få flera exempel på detta. Vi kommer att äta tre härliga traditionella luncher på de vingårdar vi besöker.

Kvällarna är lediga för eget utforskande av restauranglivet i Bilbao och Logroño.

Omtappning från fat i en vinkällare, Rioja

Omtappning från fat i en vinkällare, Rioja, copyright BKWine Photography


Mer reseinformation

Här finns ytterligare några sidor med råd och tips om att resa hit:

Ännu mer info

Vi har tidigare skrivit mycket om hur det är att komma med på en vinresa till Rioja och vad vi gör, vad du kan förvänta dig.

Här finns mer att läsa, bilder och videos: om att resa i Riojas vindistrikt.

Du kan också hitta mer info om Rioja, vinerna och vinproducenterna på BKWine Magazine.


Program — Vinresa i Rioja

Detta är ett “typprogram”, ett exempel. Varje vin- och matresa vi gör är speciellt anpassad för säsong och omständigheter så detaljerna i programmet, t.ex. exakt vilka egendomar vi besöker, skiljer sig från gång till gång.

Preliminärt program.

För mer detaljer kontakta BKWine.

Programmet i korthet

 • Dag 1, onsdag — Ankomst till Bilbao
 • Dag 2, torsdag — Till Rioja och huvudstaden Logroño
 • Dag 3, fredag — Bodegorna i Haro, Riojas andra stad
 • Dag 4, lördag — Vägen genom landskapet i Rioja
 • Dag 5, söndag — Hemfärd

Onsdag, dag 1 — Ankomst till Bilbao

Ankomst till Bilbao och incheckning på vårt centralt belägna 5-stjärniga hotell. Du kommer när du själv vill under dagen. Kvällen är fri för att utforska staden. Den moderna flygplatsen ligger bara 20 minuter från centrum.

En av många tapasbarer

En av många tapasbarer, copyright BKWine Photography

Bilbao är en fantastiskt trevlig stad med ett par hundra tusen invånare i centrala stan.

Sedan Guggenheim-muséet byggdes har staden fått ett stort uppsving. Det är nu en dynamisk konststad och restaurangstad.

Här finns både gourmetrestauranger och mindre pretentiösa krogar med baskiska specialiteter som innefattar både fina fisk- och skaldjursrätter, högklassig gris och charkuterier av toppkvalitet.

I Gamla Stan ringlar små gränder mellan medeltidshusen. Du kan köpa en äkta basker från Baskien i den historiska hattaffären. I den ”moderna” delen av staden (från 1800-talet) finns bland annat en gata som är fylld med uteserveringar och tapasbarer. Allt är inom behändigt promenadavstånd. En promenad i skymningen längs med floden är också ett måste.

Guggenheim-museet i Bilbao

Guggenheim-museet i Bilbao, copyright BKWine Photography

Torsdag, dag 2 — Till Rioja och huvudstaden Logroño

På morgonen hämtar vår buss oss vid hotellet och vi börjar vår resa till Rioja som tar cirka 2 timmar.

Landskap med vingårdar och berg, Rioja

Landskap med vingårdar och berg, Rioja, copyright BKWine Photography

Resan är faktiskt lite av en upplevelse i sig. På havssidan, i Baskien, är landskapet grönt och frodande. Vindarna från havet drar med sig mycket fukt. För att komma till Rioja åker man över den Kantabriska bergskedjan.

När man åkt över toppen så förändras landskapet dramatiskt. Det får en helt annan färg, inte alls lika grönt. Istället ser man i fonden den imponerande bergskedjan. Gamla små byar ligger utspridda i landskapet som blir mer och mer vinranksbeklätt ju närmare centrum av Rioja vi kommer.

Strukturen på vinsektorn i Rioja skulle kunna jämföras med den i Champagne. Ett litet antal stora bodegor köper upp druvor, eller ibland färdigt vin, från en stor mängd småbönder eller från något av de 40 kooperativen. De flesta har kontrakt med bönder i alla tre Rioja-distrikten: Rioja Alta, Rioja Alavesa och Rioja Baja. Även om bodegorna äger en del egna vingårdar, är det få som är självförsörjande. Men det finns en annan sida också.

Vinprovning och aperitif före lunchen, Rioja

Vinprovning och aperitif före lunchen, Rioja, copyright BKWine Photography

På dagens program står bl a spektakulära Bodega Baigorri i Samaniego. Bodegan har ett verkligt iögonfallande läge i Rioja Alavesa. Utsikten över vingårdarna är milsvid.

De har även en mycket bra restaurang (bara öppen för privata sällskap). Där kan vi njuta av utsikten över vingårdarna på ena sidan och vyn över ekfatskällaren på andra sidan.

Eftermiddagsbesöket blir på pampiga Bodegas Franco Españolas som ligger i utkanten av Logroño. Den grundades i slutet av 1800-talet när franska vinbönder flydde Bordeaux som härjades av vinlusen. Ett intressant besök både ur historisk synvinkel och vinmässigt.

Sen eftermiddag checkar vi in på vårt hotell i Logroño. Logroño är Riojas ”huvudstad” och den största staden i regionen. Vårt hotell ligger centralt, precis i kanten av den gamla stadskärnan.

Kvällen är fri för egna gastronomiska äventyr. Ett stenkast från vårt hotell finns den gamla matmarknaden och strax intill ”tapasgatan”, Calle Laurel. I den osannolika raden av barer har vare tapasbar sin specialitet: skinka, grillade räkor, anklever, omeletter osv.

En vinmakare i vingården, Rioja

En vinmakare i vingården, Rioja, copyright BKWine Photography

Fredag, dag 3 — Bodegorna i Haro, Riojas andra stad

Vår buss hämtar oss på morgonen på vårt hotell. Vi beger oss väster ut till Haro. Haro är, trots att den är mycket mindre än Logrono, den andra viktiga staden i Rioja.

Ekfat i en gammal vinkällare, Rioja

Ekfat i en gammal vinkällare, Rioja, copyright BKWine Photography

Nästan alla bodegor i Haro ligger samlade runt den gamla järnvägsstationen. Det ger ett märkligt intryck med så mycket vinkoncentration på ett litet område. Det är här vi kommer att spendera dagen. I El Barrio de la Estacion.

I Rioja är det inte bara druvsorterna som sätter sin prägel på vinerna utan också eklagringen. Hos tempranillo kommer många av aromerna fram efter en tids eklagring och flasklagring.

Men man diskuterar mycket idag hur lång den eklagringen ska vara. Den traditionella karaktären på en Rioja är den tegelröda färgen, den mjuka, silkeslena vaniljkaraktären, och smörkolan. Allt detta kommer i stor utsträckning från den långa eklagringen.

Ofta lagrar man till och med vinerna längre på fat än vad som stipuleras i reglerna för Reserva och Gran Reserva. Men det är en skillnad från förr. De traditionella vinerna är idag mycket elegantare. Och det finns en annan kategori viner där man inte alls spelar på eken utan mer på frukten. Många producenter gör vin i båda stilar.

En elegant förrätt, Rioja

En elegant förrätt, Rioja, copyright BKWine Photography

Vi diskuterar eklagring och mycket annat under dagen. Vi besöker t ex Muga. Detta är ett av de gamla kända namnen i Haro, en familjeegendom som på ett harmoniskt sätt lyckas förena det traditionella och det moderna. Och som dessutom har ett eget tunnbinderi.

På dagens program står också en av de mindre bodegorna i Haro, som även inte är så internationellt känd: Gomez Cruzado. Det betyder dock inte att deras viner är mindre värda uppmärksamhet. Tvärt om.

Deras unga vinmakare är full av idéer om hur han vill att vinerna ska vara och står för en spännande serie viner värda att upptäckas. Ytterligare ett exempel på att det inte bara är bland de stora & kända som man hittar toppviner.

Ytterligare ett besök hos en bodega i Haro står på programmet.

Hos en av vinproducenterna serveras vi en härlig lunch med klassiska Rioja-specialiteter.

Sen eftermiddag är vi tillbaka i Logroño. Fri kväll att strosa i stan och upptäcka några nya tapasbarer. En fino som aperitif smakar säkert bra.

Ekfat i gamla vinkällarvalv i Rioja

Ekfat i gamla vinkällarvalv i Rioja, copyright BKWine Photography

Lördag, dag 4 — Vägen genom landskapet i Rioja

Efter frukost checkar vi ut från hotellet och packar in vårt bagage i bussen. Vi ska inte åka så långt, eftersom vår första bodega ligger precis utanför Logroño.

Ekfat i en modern vinkällare i Rioja

Ekfat i en modern vinkällare i Rioja, copyright BKWine Photography

Vi börjar dagen med ett besök hos Bodegas Campo Viejo, en stor och välkänd bodega med en ståtlig vinkällare som invigdes 2011. Vi får ett besök och en intressant provning med lite tilltugg.

Campo Viejo är en av de allra största producenterna i Rioja, kanske den största. Deras anläggning är jättelik och fylld med modern teknik, som gör att produktionen kan skötas av ganska få personer.

Både deras flaskkällare och fatkällare har imponerande dimensioner. De lär ha mer än 60 000 fat fyllda med vin.

Vi åker sedan vidare till en mindre familjefirma i Fuenmayor. Familjen började inte buteljera sina viner själva förrän 1984 och de har nu 60 hektar vingårdar. Vi gör ett besök här och sedan bänkar vi oss för en god lunch som kommer att bestå av en mängd olika tapas.

Skörd i Rioja

Skörd i Rioja, copyright BKWine Photography

Inte långt därifrån ligger Bodegas Marques de Arviza. Dit beger vi oss för ett kort eftermiddagsbesök.

Detta är en av de äldsta vingårdarna i Rioja. Familjen var de första som började arbeta med traktor i Rioja – för ganska många år sedan. De underjordiska källarna är djupa och imponerande.

Vingården och byggnaderna har restaurerats, men källaren är fortfarande mycket gammal. Det är nu en vacker anläggning med 38 hektar tempranillo, graciano och garnacha.

Vi åker sedan vidare mot Bilbao och vi räknar med att vi är framme vid vårt hotell runt sjutiden. Med andra ord, gott om tid fram till en aperitif på en tapasbar kanske? Hotellet ligger runt hörnet från Bilbaos berömda tapasgata. Vi rekommenderar gärna restauranger och vinbarer.

Landskap med vingårdar och berg, Rioja

Landskap med vingårdar och berg, Rioja, copyright BKWine Photography

Söndag, dag 5 — Hemfärd

Resan slut efter frukost och därefter hemfärd på egen hand.

Reservation för eventuella ändringar.

Landskap med vingårdar och berg, Rioja

Landskap med vingårdar och berg, Rioja, copyright BKWine Photography


Fakta — vinresan till Rioja

Datum: Detta är ett typprogram, se i menyn “våra resor > aktuella resor” för vad vi har på programmet just nu eller kontakta oss för att diskutera en specialdesignad privat resa.

Pris: Detta är ett typprogram, se i menyn “våra resor > aktuella resor” för vad vi har på programmet just nu eller kontakta oss för att diskutera en specialdesignad privat resa.

I resans pris ingår:

 • 4 nätter i dubbelrum, inklusive frukost:
  • 2 nätter i Bilbao på 5-stjärnigt hotell
  • 2 nätter i Logroño på 4-stjärnigt hotell
 • Måltider enligt programmet (*):
  • 3 gastronomiska flerrätters-luncher med lokala specialiteter, inklusive provning med olika viner, hos vinproducenter
 • Start- och slutpunkt: Bilbao
 • Buss på plats
 • Samtliga vingårdsbesök, cirka 3 per dag, med omfattande privata vinprovningar
 • Tolkning till svenska vid besöken (vissa besök kan dock vara på engelska)
 • Vinguidning och reseledning av BKWines expertguide under hela resan

(*) Se även nedan angående måltiderna.

I resans pris ingår inte:

 • Resan ner och hem

Du tar dig själv till Bilbao.

Vi ger gärna tips om resesätt och kan förmedla kontakt med en av våra resebyråpartners för bokning av flyg om du vill få hjälp med det.

Vi kan också varmt rekommendera att spendera några extra dagar här om man vill förlänga semestern.

För att denna resa ska bli av krävs att vi har minst 10 deltagare vid ”sista bokningsdatum”.

Boka resan

Detta är ett typprogram, se i menyn “våra resor > aktuella resor” för vad vi har på programmet just nu eller kontakta oss för att diskutera en specialdesignad privat resa.

Läs mer viktig information om resegaranti, resevillkor och innehållet i våra resor nedan. Och om varför du ska resa med just BKWine.

Boka hos Britt:

Intresseanmälan:

"Jag är intresserad av en vinresa till Rioja!"

(*) = obligatorisk info

Finns det plats(er) kvar?
Bara nyfiken på info
Jag vill boka plats!

Ämne (*)
    Antal personer:

Ditt meddelande (*)

Ditt namn (*)

Din e-postadress (*) (kontrollera stavningen!) och telefonnummer

Info: Vi skickar dig en kopia på detta mail. Om du INTE har fått denna mailkopia inom några minuter så har nog något gått fel! Kanske var det ett stavfel i din mailadress? (Titta i din spamfolder också.) Pröva en gång till eller skicka oss ett mail till vår mailadress som du hittar här ovan i bokningsinfon. I de flesta fall så svarar vi på ditt mail inom en dag.


Mer om våra resor

v.19.01

Om de vinproducenter vi besöker

En vinmakare i vingården, Rioja

En vinmakare i vingården, Rioja, copyright BKWine Photography

Vi vill att du ska få uppleva det bästa och det mest intressanta.

Vi lägger ner stort arbete på att hitta riktigt bra vinbesök. Ofta är det inte de mest ”kända” vingårdarna som är de intressantaste vinegendomarna i en viss vinregion.

Riktigt roligt och spännande blir det när man träffar vinmakaren eller ägaren själv, och kanske t o m hans (eller hennes) familj på vinslottet – och börjar diskutera och komma dem inpå livet, och kanske äter lunch hemma hos dem eller på vinegendomen.

Behöver vi tillägga att vi alltid har privata vinprovningar på egendomarna?

Därför är resan inte ”fullspäckad” med besök. Men ofta blir det ändå snålt om tid eftersom diskussionen – och vinprovningen! – lätt drar ut på tiden…

Våra resor är upplagda med en blandning av små familjeproducenten och mer internationellt kända vinegendomar – allt noga utvalt för att du ska få en unik upplevelse och en bra inblick i vindistriktets karaktär, traditioner och kultur.

Alla besök är inte ”spikade” när vi skriver programmet eftersom vi kontinuerligt jobbar på och förbättrar programmet. De domäner / vinslott / vingårdar som vi besöker kan därför delvis bli andra än de som omnämns i programmet. Kontakta oss ifall du vill veta mer, eller om du har några särskilda önskemål.

Med de kontakter vi har och vår erfarenhet av vinvärlden, efter mer än 20 år som vinjournalister, med mer än tio vinböcker skrivna, och som vinresearrangörer, har vi unika kontakter och en ojämförlig kunskap. Du kan vara säker på att du får de bästa vinreseupplevelserna med BKWine.

Om våra måltider

Vinprovning och lunch hos en vinproducent

Vinprovning och lunch hos en vinproducent, copyright BKWine Photography

Vin och mat hör intimt ihop. Det hör till vår filosofi; vin är en del av gastronomin. En vintur med oss är därför också en exklusiv gastronomisk upplevelse.

De måltider som ingår i en resa är ofta på en hög gastronomisk nivå. Ibland är det hemma hos en vinproducent, kanske i vinkällaren, som vi kombinerar mat och vin. Ibland kan det vara en gourmetmåltid på en lyxig restaurang. I andra fall är det inte på en på en prestigefylld gourmetrestaurang utan på en lokal krog; inte alltid lyx, men alltid charm och kvalitet.

I samtliga fall lägger vi vikten på den lokala maten och hur man i vindistriktet kombinerar mat och vin.

Förvänta dig inte en picknick med färdigblandad sallad och skinka från snabbköpet, vin i plastglas… Föreställ dig istället en specialkomponerad lunch med tre-fyra rätter (ibland mer) och goda viner.

En vinresa med BKWine är också en kulinarisk upplevelse både för vinälskaren och för gourmeten. En verklig gourmetresa.

Resegaranti

BKWine är en svensk researrangör. BKWine har resegaranti hos Kammarkollegium, i enlighet med svensk lag och EU-regler, så att du kan känna dig trygg när du bokar hos oss. BKWine följer de riktlinjer som Konsumentverket definierat i samarbete med resebranschen vad gäller paketresor. Kontrollera alltid att din researrangör har ställt resegaranti!

Läs mer om detta i våra resevillkor.

Informationen nedan kommer från Kammarkollegiet. Alla ”paketresearrangörer” ska obligatoriskt ha denna information i sina reseprogram, i anslutning till där man bokar:

”De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.

Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget BKWine AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.

Dessutom har företaget BKWine AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.”

Läs mer om detta på vår sida med information om resegaranti.

Hälsa, vaccination, mm

Våra resor ställer inga särskilda krav på hälsa. Dock kan det bli en hel del promenerande i vingårdar och i källare liksom att besök och provningar ofta kan vara stående. Läs mer om det i våra resevillkor. Kontakta oss om har några frågor.

De flesta av våra resmål har inga speciella krav på vaccination, hälsa eller hälsointyg. Krav på vaccination och liknande är dock beroende på vilken nationalitet man har och/eller vilket land man kommer ifrån, så det är omöjligt att ge allmängiltiga riktlinjer. Läs mer om detta i våra resevillkor och kontakta din läkare, en vaccinationscentral eller oss om du har frågor.

Reseförsäkring

BKWine tillhandahåller inte reseförsäkring. Vill du ha reseförsäkring, kontrollera om din hemförsäkring redan innehåller en eller kontakta ditt vanliga försäkringsbolag eller en reseförsäkringsspecialist.

Varför resa med BKWine?

Flaskor, flaskor vilande i vinkällaren

Flaskor, flaskor vilande i vinkällaren, copyright BKWine Photography

Vi är experter på vinresor och vinturism, men även på vin i ett bredare perspektiv.

Ingen annan researrangör har samma erfarenhet av vinresor och matresor eller samma kunskap om vin som vi på BKWine.

Vi har gjort hundratals vinresor och matresor. Det är det här vi älskar att göra, därför att det är roligt, trevligt, och spännande. Vi vill inget hellre än att dela med oss av alla dessa upplevelser till dig.

Våra resor är inte till för att få dig att köpa vin från en viss producent, till skillnad från resor arrangerade av vinimportörer eller vinhandlare, som givetvis väljer besök hos deras egna huvudmän/vinproducenter. Istället kan vi välja de vingårdsbesök som är bäst för dig!

Vare sig du är en ”total nybörjare” och novis på vin och mat, eller en erfaren räv i vinbranschen så kommer vi att ge dig en alldeles unik upplevelse. På ett sätt som ingen annan researrangör kan.

Vi skriver i vintidningar och har gjort vinböcker som fått pris bl.a. som världens bästa. Vi ombeds regelbundet att delta som vindomare i internationella vintävlingar.

Vi besöker själva runt 300 vingårdar varje år. Vi har organiserat flera hundra vinresor sedan tjugo år tillbaks. Konferenser om vinturism och kulinariska resor ber oss emellanåt att delta som talare på branschevenemang för att dela med oss av vår erfarenhet.

Till och med FN och Världsbanken har frågat oss om råd om vinturism. Det är vi stolta över!

Vi väljer ut våra resmål och våra besök med stor omsorg. Inte för att de råkar ha ett ”känt namn” eller är trendiga just nu utan för att de ger en speciell upplevelse. Ger dig en speciell upplevelse när du kommer dit med BKWine.

Vare sig du längtar efter en kort men intensiv “vinhelg”, en helgresa med vin, eller en längre vin-semester kan du vara säker på att du får en resa med kvalitet – en upplevelse för livet med BKWine. Eller i alla fall en upplevelse som räcker fram till nästa gång du kommer på en BKWine-resa. Väldigt många av våra resenärer är återkommande kunder!

En vinresa eller matresa med BKWine är alltid guidad av en kunnig BKWine-guide, din ”ciceron”, som är specialist på vinet, gastronomin, kulturen och språket.

Utmärkelser och omnämnanden

Några utmärkelser och omnämnanden vi och våra resor fått:

 • World’s Top Wine tours av Travel & Leisure Magazine, världens största resetidning
 • Best Wine Tasting Holidays, på AOL Travels topplista med de bästa vinresorna
 • Av Munskänkarna rekommenderade resor – samtliga våra vinresor
 • World’s Best Wine Book for Professionals liksom Sveriges bästa vinbok
 • Sveriges bästa vinbok för professionella och silver i kategorin World’s Best Wine Education Book
 • OIVs (International Organisation of Vine and Wine) bokpris, enda svenska författare som fått deras prestigefyllda “Nobelpris i vinlitteratur”.
 • Årets vinprofil av Munskänkarna
 • The Wine Media Power List, en av fem svenskar, på Wine Business Internationals lista över inflytelserika vinskribenter

Mer om varför man ska välja BKWine när man vill åka på en vinresa eller gourmetresa.

Mer om vad de som rest med oss säger om våra vinresor och matresor.

Viktigt att veta

Vi reser alltid i små grupper. Maximalt antal deltagare är runt 20 personer. Detta är viktigt för att besöken ska bli så intressanta, trevliga och kvalitativa som möjligt. Vi gör inte resor med ”minimum 20 personer, maximum 45”… Detta gör en enorm skillnad i kvalitet och upplevelse (och påverkar förstås även priset). Vi är måna om att du får ett personligt mottagande och en minnesvärd och unik vinresa.

Det är viktigt att du läser våra resevillkor!

Du organiserar själv din resa till resedestinationen, för de flesta av våra resor, men vi kan hjälpa till. Väl på plats tar vi hand om allt.

För mer inspiration

Läs vår vinreseblogg. Och även:

 • Tipsa en vän om denna resa: använd Share/Save-knappen nedan!

Nyhetsbrev om vin

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief. Varje månad kommer det med nyheter från vinets värld, restaurang- och resetips, rekommendationer på bra vinproducenter och mycket annat. Och en av Sveriges mest omfattande bevakningar av Systembolagets nyhetsutsläpp. Plus förstås senaste nytt om våra vinresor och matresor!

Skräddarsydda resor

Vi gör även skräddarsydda vinresor och gourmetresor om du vill resa på andra datum eller till andra destinationer; specialgjorda resor för privatpersoner, vinklubbar, företag m.m.

Print Friendly, PDF & Email

, , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Comment

Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!