Vinresa i Loiredalen: Sancerre, Vouvray, Chinon

Dela/gilla reseprogrammet:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

Vinresa i Loiredalen – Sancerre, Vouvray, Chinon med mera

— Loire är Frankrikes längsta flod och en av världens mest kända vinfloder. Under den här resan sätter vi oss på bussen i Paris och åker ner till Sancerre och sedan vidare mot Touraine där vi har distrikt som Vouvray, Chinon och Bourgueil. Under resan kommer du att upptäcka en stor del av Loire-dalen. Här finns eleganta viner som passar bra ihop med traktens graciösa renässansslott.

Program    |    Resfakta    |    Boka resan    |    Mer om resan


Nästa vinresa till Loire:

 • Nästa vinresa till Loire i oktober 2020!


Detta är ett typprogram, ett exempel. Varje vin- och matresa vi gör är speciellt anpassad för säsong och omständigheter så detaljerna i programmet, t.ex. exakt vilka egendomar vi besöker, skiljer sig från gång till gång. Se i menyn “Våra resor > Aktuella resor” för vad vi har på programmet just nu eller kontakta oss för att diskutera en specialdesignad privat resa.

Resan utgår från Paris och vi samlas på onsdagseftermiddagen vid Gare de Lyon i centrala Paris. Här väntar vår buss som tar oss till Sancerre, vår första anhalt på resan. Här bekantar vi oss med de krispiga och högklassiga vinerna från Sancerre. Här är sauvignon blanc som allra bäst.

Vi bor en natt i den lilla staden Sancerre. Därefter åker vi vidare till Touraine och den lite större staden Tours, där vi ska bo i tre nätter. Tours har en mycket fin stadskärna med välbevarade hus från 13- och 1400-talen. För kvällarna finns här en mängd bra restauranger att upptäcka.

Touraine kallas ofta för ”Frankrikes trädgård” tack vara sitt milda klimat, de gröna dalarna och blomsterodlingarna. Under våra dagar här besöker vi omkringliggande vindistrikt som Vouvray och Montlouis-sur-Loire med sina fantastiska chenin blanc-viner och Chinon med sina eleganta, röda viner gjorda på cabernet franc, som nu äntligen börjar få det erkännande som de förtjänar.

Loire är Frankrikes längsta flod och avverkar från källan i Centralmassivet ut till Atlantkusten nästan 1000 kilometer. Efter de första 500 kilometerna, ungefär vid kröken där floden tar till vänster, börjar vinbyarna och det vi vanligen kallar Loire-dalen.

Här finns en stillsam charm och ett milt klimat. Här finns överdådiga slott, byggda av adelsmän och kungar, till sig själva eller till sina älskarinnor.

Under våra dagar i Loire-dalen står naturligtvis vinet i centrum. Men vi kommer inte att kunna undvika att se några av de berömda slott som berättar så mycket om den franska historien.

Dessutom får den lokala gastronomin, bland de högst skattade av de regionala franska köken, också stor uppmärksamhet. Vi diskuterar mat- och vinkombinationer och vi kommer att bjudas på en del överraskande sådana.

Söndag morgon efter frukost åker vi åter till Paris dit vi anländer senast klockan 13.00.

Resan leds av en av BKWines expertguider. Det detaljerade programmet följer nedan.

Vingårdar i Sancerre, Loire
Vingårdar i Sancerre, Loire, copyright BKWine Photography

Boken om franska viner

Du får en ingående beskrivning av Loiredalen och dess viner och även en översikt över hela Frankrike; alla landets vindistrikt, vinproducenterna, och vingårdarna i boken “Vinlandet Frankrike”. Den innehåller även fyllig information om appellationer, druvor, lagar och regler, geografi, mat, historia och mycket annat. Boken har vunnit flera priser, bland annat OIVs prestigefyllda ”Nobelpris i vinlitteratur”, enda svenska bok som fått det priset. Läs mer här om boken “Vinlandet Frankrike, trend och tradition”.

Vi har skrivit det svenska standardverket om Frankrikes viner så du kan knappas hitta någon researrangör mer insatt i vinet, maten och gastronomin.

Vinlandet Frankrike, av Britt och Per Karlsson
Vinlandet Frankrike, av Britt och Per Karlsson

Mer reseinformation

Här finns ytterligare några sidor med råd och tips om att resa hit:

Ännu mer info

Vi har tidigare skrivit om hur det är att komma med på en vinresa till Loire och vad vi gör, vad du kan förvänta dig.

Här finns mer att läsa, bilder och videos: om att resa i Loires vindistrikt.

Du kan också hitta mer info om Loire, vinerna och vinproducenterna på BKWine Magazine.

[divider]

Lite video

Några videoklipp från resans vindistrikt.Program — vinresa Loire-dalen

Detta är ett “typprogram”, ett exempel. Varje vin- och matresa vi gör är speciellt anpassad för säsong och omständigheter så detaljerna i programmet, t.ex. exakt vilka egendomar vi besöker, skiljer sig från gång till gång.

Preliminärt program.

För mer detaljer kontakta BKWine.

Programmet i korthet

 • Dag 1, onsdag — Resan börjar i Paris
 • Dag 2, torsdag — Sancerre
 • Dag 3, fredag — Vouvray
 • Dag 4, lördag — Chinon och Bourgueil
 • Dag 5, söndag — Avslutning i Paris

Onsdag, dag 1 — Ankomst till Paris

Klockan 15.00 avgår vår buss från Gare de Lyon, en av de stora järnvägsstationerna, i 12e arrondissementet i Paris.

Vi åker rakt söderut och efter cirka två och en halv timme anländer vi till Sancerre, en charmig lite stad, helt präglad av sitt läge i denna världsberömda vinregion.

Staden ligger på en kulle med milsvid utsikt. Här fanns bosättningar redan under romartiden.

Vi checkar in på vårt vackra och nyrenoverade hotell i den lilla staden. Det har en helt fantastisk utsikt över vingårdarna och landskapet och är bara 5 minuters promenad från stora torget.

Nu finns det tid för en promenad i staden, kanske en kaffe eller ett glas vin.

Lite senare träffas vi för en gemensam välkomstmiddag på Restaurant La Tour, en kort promenad från hotellet. La Tour är en välkänd gastronomisk restaurang med en stjärna i Guide Michelin.

Hustak och vingårdar i Sancerre, Loire
Hustak och vingårdar i Sancerre, Loire, copyright BKWine Photography

Torsdag, dag 2 — Sancerre

Vi packar in vårt bagage i bussen och ger oss ut på upptäcktsfärd i vingårdarna i Sancerre för att mot slutet av dagen ta oss nedströms längs Loire.

Appellationen Sancerre har 3000 hektar vinodlingar. Det mesta är vitt, men det finns även lite rött och rosé. Dagens besök kommer att visa sauvignon blanc-druvans mångsidighet. Den kan t ex ibland vara förvånansvärt lagringsduglig, vilket man inte alltid tänker på. Vi kommer också att ha tillfälle att smaka de sällsynta röda vinerna, gjorda på pinot noir.

Vi går även ut i vingårdarna och titta närmare på vinrankorna. Skörden är kanske i full gång eller precis avslutad. Det betyder mycket aktiviteter, på fältet och inne i källarna.

Vi besöker en välrenommerad odlare i lilla byn Chavignol. Provningen efter besöket kommer att visa exempel på sauvignon blanc-druvans mångsidighet. Den kan t ex ibland vara förvånansvärt lagringsduglig. Vi får även tillfället att ta en promenad i vingården för att inspektera vinrankorna och förundras över de förvånansvärt branta sluttningarna.

Vi äter en läcker trerätterslunch i samma by på trevliga Restaurant La Côte des Monts Damnés. Chavignol är känd för sin runda lilla getost, le crottin de chavignol och den kommer vi att få smaka. Restaurangen drivs av sonen i den kända vinmakarfamiljen Bourgeois, naturligtvis släkt med vinfamiljen.

Efter ytterligare ett besök på eftermiddagen sätter vi oss i bussen igen och ger oss av mot Tours.

Färden går genom ett vackert öppet landskap. Här finns en del av de slott som Loire-dalen är så känd för men även små byar som tillverkar goda getostar, en stor Loire-specialitet. Resan till Tours kommer att ta cirka 2 ½ timme.

Vid 19-tiden checkar vi in på vårt hotell i centrala Tours. Det ligger mycket centralt, en stenkast från gamla stan och från katedralen.

Kvällen är ledig för att utforska Tours och leta efter en trevlig restaurang. Vi har bra tips!

Pilgrimsmusslor, coquilles st jacques, Loire
Pilgrimsmusslor, coquilles st jacques, Loire, copyright BKWine Photography


Fredag, dag 3 — Vouvray

Idag besöker vi de två kända vitvinsdistrikten Vouvray och Montlouis-sur-Loire. De ligger strax öster om Tours, på var sin sida om floden.

Vi tar en liten omväg till vårt morgonbesök för att ta en titt på slottet i Amboise. Det var i Amboise som Leonardo da Vinci bodde sina sista år och också här som han dog.

Vårt morgonbesök blir hos ekologiska Domaine Vigneau-Chevreau som, precis som de flesta här i Vouvray, gör både knastertorra, halvsöta, söta och mousserande viner. Allt på samma druva, chenin blanc, en av vinvärldens mest mångfacetterade druvor.

De söta chenin-vinerna är fantastiska men det är de torra som är riktigt fascinerande. Och produktionen av torr chenin ökar för varje år.

Vi åker ner mot floden igen. Vi ska äta lunch på tjusiga Restaurant Les Hautes Roches med fin utsikt över floden. Kocken kommer från Bretagne men är även förtjust i lokala Loire-produkter. Vi äter en lyxig 4-rätterslunch. Restaurangen har en stjärna i Guide Michelin.

Vi avslutar dagen med ett besök i samma by som restaurangen. Det blir hos en av de mer välkända producenterna, en egendom som grundades i slutet av 1800-talet. Deras troglodyt-källare – en grotta – är väl värd att titta på. Den började grävs ut ur kalkstenen på 1000-talet och är en av de största i Vouvray.

Vi lär oss mer om framställningen och vi får en spännande provning. Karaktären på vinerna varierar beroende på om vinrankorna växer i kalkstensjorden eller i en mer sandig och grusig jord.

Sen eftermiddag är vi tillbaka i Tours. Kvällen är ledig. Innan middagen kanske du går och tittar på den pampiga katedralen Saint Gatien, en kort promenad från hotellet. Går du istället på andra hållet kommer du till Vieux Tours, gamla stan med fina medeltidshus och det trevliga torget Place Plumerau med korsvirkeshus och en mängd uteserveringar.

En källare i Vouvray, Loire
En källare i Vouvray, Loire, copyright BKWine Photography


Lördagen, dag 4 — Chinon, Bourgueil

Touraines stora blå druva är cabernet franc och den stiftar vi bekantskap med idag. Jordmånen varierar men här finns mycket av regionens speciella kalksten, kallad tuffeau.

Några av de bästa producenterna i Touraine har fått oss att inse hur gott det kan vara med cabernet franc, denna druva som ibland blir lite styvmoderligt behandlad.

Många tror att den inte är kapabel att åstadkomma några högklassiga viner. Men visst är den det. Och druvans popularitet har växt enormt de senaste åren, i många olika länder.

Efter frukost åker vi mot den lilla byn Saint-Germain-sur-Vienne.

På vägen dit tar vi en liten omväg och passerar staden Chinon. Vi stannar till och beundrar det gamla 1300-tals slottet som blickar ner över staden.

Chinon ligger vid floden Vienne, en av Loires många bifloder. Slottet är numera en ruin men ändå ståtlig. Både Henrik II av England och hans son Richard Lejonhjärta har bott här.

Vårt första besök för dagen blir ett magnifikt (vin)slott som drivs med stor framåtanda av en ny generation. Egendomen gör rött från cabernet franc och vitt från chenin blanc och dessutom mousserande och rosé. Genom sina tre olika cabernet franc-viner vill vinmakaren visa hur jordmån och tillverkning påverkar druvans egenskaper. En cabernet franc kan vara lätt och bärig men också lagringsduglig och komplex.

Vi stannar kvar och äter lunch på denna fina egendom. Det blir en flerrätters-meny med en del lokala specialiteter. Slottets olika viner kommer att passa utmärkt till.

På eftermiddagen åker vi över Loire och då hamnar vi i appellationen Bourgueil. Här kommer vi att besöka en familjeegendom med runt 18 hektar och en mycket fin gammal källare. Gamla vinrankor, vissa över 100 år, borgar för fin kvalitet.

Sen eftermiddag är vi tillbaka i Tours. Kvällen är ledig för att ytterligare insupa atmosfären i gamla stan och kanske ett eller annat glas vin. Här finns ett imponerande utbud av olika restauranger, allt från enkelt brasserie till högklassiga franska stjärnkrogar med mat i internationell toppklass.

Chateau de Chamboureau, Anjou, Loire
Chateau de Chamboureau, Anjou, Loire, copyright BKWine Photography

Söndag, dag 5 — Hemresa

Efter frukost åker vi tillbaka till Paris. Resan tar runt tre timmar och vi anländer senast klockan 13.00.

Reservation för eventuella ändringar.

Ett av många vackra Loire-slott, Saumur
Ett av många vackra Loire-slott, Saumur, copyright BKWine Photography

Fakta — vinresa Loire-dalen

Datum: Detta är ett typprogram, se i menyn “våra resor > aktuella resor” för vad vi har på programmet just nu eller kontakta oss för att diskutera en specialdesignad privat resa.

Pris: Detta är ett typprogram, se i menyn “våra resor > aktuella resor” för vad vi har på programmet just nu eller kontakta oss för att diskutera en specialdesignad privat resa.

I resans pris ingår:

 • 4 hotellnätter i dubbelrum, inklusive frukost, på bra medelklasshotell:
  • 1 natt i Sancerre på trestjärnigt hotell
  • 3 nätter i Tours på fyrstjärnigt hotell
 • Måltider enligt programmet (*):
  • 1 gastronomisk och lyxig flerrätters-middag inklusive flera olika viner på enstjärnig Michelin-krog
  • 1 gastronomisk och lyxig flerrätters lunch, inklusive flera olika viner, på enstjärnig Michelin-restaurang
  • 2 gastronomiska flerrätters-luncher, inklusive flera olika viner, hos en vinproducent eller lokal restaurang
 • Start- och slutpunkt: Paris
 • Buss Paris – Sancerre – Tours – Paris
 • Samtliga vingårdsbesök, 2-3 per dag, med omfattande privata vinprovningar av högklassig viner
 • Tolkning till svenska vid besöken (vissa besök kan dock vara på engelska)
 • Vinguidning och reseledning på svenska av BKWines expertguide under hela resan

(*) Se även nedan angående måltiderna.

I resans pris ingår inte:

 • Resan ner och hem

Du tar dig själv till Paris och ansvarar för att vara på plats då bussen avgår från Paris.

Vi ger gärna tips om resesätt och kan förmedla kontakt med en av våra resebyråpartners för bokning av flyg om du vill få hjälp med det.

Vi kan också varmt rekommendera att spendera några extra dagar här om man vill förlänga semestern.

För att denna resa ska bli av krävs att vi har minst 10 deltagare vid ”sista bokningsdatum”.

Boka resan

Sista bokningsdag: [detta är ett exempel på ett program]

Bokning bekräftas genom inbetalning av bokningsavgiften på XX SEK [varierar, anges i aktuellt program]. Resterande avgift ska vara inbetald senast XX dagar [varierar, anges i aktuellt program] före avresedatum (se BKWines resevillkor). Betalning görs via banköverföring till BKWines svenska konto. Du får detaljerad information när du bokar resan. Det är viktigt att du läser våra resevillkor.

Läs mer viktig information om resegaranti, resevillkor och innehållet i våra resor nedan. Och om varför du ska resa med just BKWine.

Boka hos Britt:

 • Tel. Sverige: 08-559 22 155
 • Tel. Frankrike: +33 1 58 88 04 66 eller +33 6 80 45 35 70
 • Skype: “bkwine”. Ring oss på skype.
 • email: info@bkwine.com, eller formuläret nedan.
 

“Jag vill boka resan” eller “Jag vill ha mer info”

* = obligatorisk info

Viktigt: Vi skickar dig automatiskt en kopia på detta mail. Om du inte har fått denna mailkopia inom några minuter så har nog något gått fel! 1) Kontrollera din spamfloder, 2) försök att skicka en gång till, du kanske stavade fel på din mailadress. Eller skicka oss ett vanligt mail till vår mailadress som du hittar här ovan. I de flesta fall så svarar vi på ditt mail inom en dag.

Tipsa dina vänner om det här programmet

Kanske kan någon av dina vänner vara intresserad av att komma med på vinresan? Tipsa dem om programmet och fråga om de kanske har lust att komma med dit på resan. Dela med dig av programmet på sociala nätverk eller skicka ett mail:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

Mer om våra resor

Varför resa med BKWine?

Vi, Britt & Per Karlsson, är experter på vinresor och vinturism, men även på vin i ett bredare perspektiv. Vi är internationellt publicerade vinskribenter och vi har skrivit tio prisbelönta böcker.

Ingen annan researrangör har samma erfarenhet av vinresor och matresor eller samma kunskap om vin som vi på BKWine.

Vi har gjort hundratals vinresor och matresor. Det är det här vi älskar att göra. Vi jobbar seriöst. Detta är ingen hobby eller sidoverksamhet för oss. Vi vill inget hellre än att dela med oss av alla dessa fantastiska upplevelser till dig.

Alla våra resor leds av guider med djupgående vinkunskaper. I många fall är det vi själva som leder resorna.

Läs mer om varför du borde välja BKWine för din vin- och matresa.

Tusentals glada och nöjda kunder

Under åren har tusentals vinälskare rest med oss. Många kommer tillbaka för att resa igen och igen med BKWine till nya vinregioner. Våra mest trogna kunder har varit på mer än tio BKWine-resor. Vi är glada och stolta över att ha så trogna kunder.

Läs mer vad kunder säger om våra resor.

Utmärkelser och omnämnanden

Vi är stolta och glada över att ha fått många utmärkelser och positiva omnämnanden, till exempel:

 • World’s Top Wine Tours av Travel & Leisure Magazine, världens största resetidning
 • Best Wine Tasting Holidays, på AOL Travels topplista med de bästa vinresorna
 • Av Munskänkarna rekommenderade resor, samtliga våra vinresor
 • World’s Best Wine Book for Professionals, Sveriges bästa vinbok, Årets Bok med flera bokpriser
 • Tre gånger OIVs bokpris, International Organisation of Vine and Wine, enda svenska författare som fått detta prestigefyllda “Nobelpris i vinlitteratur”.
 • Årets vinprofil av Munskänkarna, en ära tilldelad Britt 2011
 • The Wine Media Power List, en av fem svenskar, på Wine Business Internationals lista över inflytelserika vinskribenter

Om de vinproducenter vi besöker

Vårt mål är att du ska uppleva något av det bästa och mest intressanta i vinvärlden, när det gäller vin och mat.

Vi lägger ner mycket arbete på att skapa enastående vinbesök, och på det viset är vi ganska annorlunda än många vinresearrangörer. Det är inte alltid de mest berömda, de internationellt kända egendomarna som erbjuder de bästa vinupplevelserna. Det är ganska enkelt att organisera en vinresa med de mest kända och uppskrivna namnen i vinvärlden. Men på den typen av resor träffar du sällan vinproducenten eller ägaren. Du är helt enkelt en av tusentals besökare de får varje år.

Vi gör saker annorlunda. Med BKWine Vinresor kommer du att träffa människorna bakom etiketten, ofta vinmakarna och / eller ägarna. Tack vare dem får du en unik, verkligen personlig upplevelse och en inblick i vinvärlden som ingen annan kan erbjuda. När du reser med BKWine är du mer som en speciell gäst än en turist.

Vi har personliga kontakter och oöverträffad kunskap tack vare mer än 20 år som vinjournalister, med 10 vinböcker publicerade och som vinresearrangörer med mer än 30 års erfarenhet. Du kan vara säker på att få de bästa vinreseupplevelserna med BKWine Vinresor.

Läs mer om de vinproducenter och vingårdar som vi besöker.

En riktig gourmetupplevelse: mat och gastronomi

För oss är vin och mat intimt sammankopplade. Detta är en grundläggande del av vår vinresefilosofi. Därför är en vinresa med BKWine alltid en enastående kulinarisk upplevelse både för vinentusiasten och för gourmeten. En BKWine-resa också är en gastronomisk resa som utforskar det spännande förhållandet mellan mat och vin.

Läs mer om måltider: mat och gastronomi på våra resor.

Resegaranti och resevillkor

BKWine är en svensk researrangör. BKWine har resegaranti hos Kammarkollegium, i enlighet med svensk lag och EU-regler, så att du kan känna dig trygg när du bokar hos oss. BKWine följer de riktlinjer som Konsumentverket definierat i samarbete med resebranschen vad gäller paketresor. Kontrollera alltid att din researrangör har ställt resegaranti.

Läs mer om resegaranti och konsumentskydd och läs också de för dig mycket viktiga resevillkoren.

Informationen nedan kommer från Kammarkollegiet. Alla ”paketresearrangörer” ska obligatoriskt ha denna information i sina reseprogram, i anslutning till där man bokar:

 • ”De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.
 • Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget BKWine AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.
 • Dessutom har företaget BKWine AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.
 • Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.”

Hälsa, vaccination, mm

Våra resor ställer inga särskilda krav på hälsa. Dock kan det bli en hel del promenerande i vingårdar och i källare liksom att besök och provningar ofta kan vara stående. Läs mer om hälsa i våra resevillkor. Kontakta oss om har några frågor.

De flesta av våra resmål har inga speciella krav på vaccination, hälsa eller hälsointyg. Krav på vaccination och liknande är dock beroende på vilken nationalitet man har och/eller vilket land man kommer ifrån, så det är omöjligt att ge allmängiltiga riktlinjer. Läs mer om detta i våra resevillkor och kontakta din läkare, en vaccinationscentral eller oss om du har frågor.

Vi kan alltid tillmötesgå matallergier. Men för att vi ska kunna hantera dem måste du informera oss om alla allergier innan resan startar.

Läs mer i ”vanliga frågor” och i bokningsvillkoren.

Reseförsäkring

BKWine tillhandahåller inte reseförsäkring. Vill du ha reseförsäkring, kontrollera om din hemförsäkring redan innehåller en eller kontakta ditt vanliga försäkringsbolag eller en reseförsäkringsspecialist.

Skräddarsydda resor

Vi gör även skräddarsydda vinresor och gourmetresor om du vill resa på andra datum eller om du vill ha något annat än det vi just nu har på programmet. Vi arrangerar skräddarsydda resor för privatpersoner, företag, vinklubbar m.m.

Viktigt att veta

Vi reser alltid i små grupper. Antalet personer i gruppen kan variera. Maximalt antal deltagare är runt 20 personer. Detta gör en stor skillnad i kvalitet och upplevelse. Vi är måna om att du får ett personligt mottagande och en minnesvärd och unik vinresa.

Det är viktigt att du läser våra resevillkor!

Du organiserar själv din resa till destinationen, för de flesta av våra resor. Väl på plats tar vi hand om allt.

Mer inspiration

Läs vår vinreseblogg. Läs också vår online-tidning BKWine Magazine med artiklar från hela vinvärlden. 

Och även:

Nyhetsbrev om vin

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin och resor, BKWine Brief. Varje månad kommer det med nyheter från vinets värld, restaurang- och resetips, rekommendationer på bra vinproducenter och mycket annat. Och en av Sveriges mest omfattande bevakningar av Systembolagets nyhetsutsläpp. Plus förstås senaste nytt om våra vinresor och matresor.

Dela/gilla programmet:

Nyhetsbrev:

Dela/gilla programmet med någon:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on tumblr
Share on email

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Månatligt nyhetsbrev om vin och resor.

Passa på. Prenumerera nu!

Nyfiken på mer om vinresor?

Kom med på en av våra legendariska vinresor till en av våra reguljära destinationer.

Vill du ha en alldeles egen privat vinresa? Läs mer om skräddarsydda vinresor.

Eller ta en titt på urvalet av våra populära vinresedestinationer.

Nyhetsbrev

Prenumerera pa vårt nyhetsbrev!

25 000 prenumeranter får nyheter om vin och vinresor varje månad. Du också?

Följ oss!