Vinresa i Loiredalen: Sancerre, Vouvray, Chinon

Vinresa i Loiredalen – Sancerre, Vouvray, Chinon med mera

— Loire är Frankrikes längsta flod och en av världens mest kända vinfloder. Under den här resan sätter vi oss på bussen i Paris och åker ner till Sancerre och sedan vidare mot Touraine där vi har distrikt som Vouvray, Chinon och Bourgueil. Under resan kommer du att upptäcka en stor del av Loire-dalen. Här finns eleganta viner som passar bra ihop med traktens graciösa renässansslott.

Program    |    Resfakta    |    Boka resan    |    Mer om resan


Nästa vinresa till Loire:

 • Nästa vinresa till Loire i oktober 2020!


Detta är ett typprogram, ett exempel. Varje vin- och matresa vi gör är speciellt anpassad för säsong och omständigheter så detaljerna i programmet, t.ex. exakt vilka egendomar vi besöker, skiljer sig från gång till gång. Se i menyn “Våra resor > Aktuella resor” för vad vi har på programmet just nu eller kontakta oss för att diskutera en specialdesignad privat resa.
Du kan skriva ut en utskriftsvänlig version av programmet, eller ladda ner en PDF, med Print/PDF-knappen i slutet av programmet.
En vinkällare i Loiredalen, Loire

En vinkällare i Loiredalen, Loire, copyright BKWine Photography

Resan utgår från Paris och vi samlas på onsdagseftermiddagen vid Gare de Lyon i centrala Paris. Här väntar vår buss som tar oss till Sancerre, vår första anhalt på resan. Här bekantar vi oss med de krispiga och högklassiga vinerna från Sancerre. Här är sauvignon blanc som allra bäst.

Vi bor en natt i den lilla staden Sancerre. Därefter åker vi vidare till Touraine och den lite större staden Tours, där vi ska bo i tre nätter. Tours har en mycket fin stadskärna med välbevarade hus från 13- och 1400-talen. För kvällarna finns här en mängd bra restauranger att upptäcka.

Touraine kallas ofta för ”Frankrikes trädgård” tack vara sitt milda klimat, de gröna dalarna och blomsterodlingarna. Under våra dagar här besöker vi omkringliggande vindistrikt som Vouvray och Montlouis-sur-Loire med sina fantastiska chenin blanc-viner och Chinon med sina eleganta, röda viner gjorda på cabernet franc, som nu äntligen börjar få det erkännande som de förtjänar.

Loire-specialiteten vit sparris

Loire-specialiteten vit sparris, copyright BKWine Photography

Loire är Frankrikes längsta flod och avverkar från källan i Centralmassivet ut till Atlantkusten nästan 1000 kilometer. Efter de första 500 kilometrarna, ungefär vid kröken där floden tar till vänster, börjar vinbyarna och det vi vanligen kallar Loire-dalen.

Här finns en stillsam charm och ett milt klimat. Här finns överdådiga slott, byggda av adelsmän och kungar, till sig själva eller till sina älskarinnor.

Under våra dagar i Loire-dalen står naturligtvis vinet i centrum. Men vi kommer inte att kunna undvika att se några av de berömda slott som berättar så mycket om den franska historien.

Dessutom får den lokala gastronomin, bland de högst skattade av de regionala franska köken, också stor uppmärksamhet. Vi diskuterar mat- och vinkombinationer och vi kommer att bjudas på en del överraskande sådana.

Söndag morgon efter frukost åker vi åter till Paris dit vi anländer senast klockan 13.00.

Resan leds av en av BKWines expertguider. Det detaljerade programmet följer nedan.

Vingårdar i Sancerre, Loire

Vingårdar i Sancerre, Loire, copyright BKWine Photography


Boken om franska viner

Du får en ingående beskrivning av Loiredalen och dess viner och även en översikt över hela Frankrike; alla landets vindistrikt, vinproducenterna, och vingårdarna i boken “Vinlandet Frankrike”. Den innehåller även fyllig information om appellationer, druvor, lagar och regler, geografi, mat, historia och mycket annat. Boken har vunnit flera priser, bland annat OIVs prestigefyllda ”Nobelpris i vinlitteratur”, enda svenska bok som fått det priset. Läs mer här om boken “Vinlandet Frankrike, trend och tradition”.

Vi har skrivit det svenska standardverket om Frankrikes viner så du kan knappas hitta någon researrangör mer insatt i vinet, maten och gastronomin.

Vinlandet Frankrike, trend och tradition, lektyr med ett glas vitt vin

Vinlandet Frankrike, trend och tradition, lektyr med ett glas vitt vin, copyright BKWine Photography

Mer reseinformation

Här finns ytterligare några sidor med råd och tips om att resa hit:

Ännu mer info

Vi har tidigare skrivit om hur det är att komma med på en vinresa till Loire och vad vi gör, vad du kan förvänta dig.

Här finns mer att läsa, bilder och videos: om att resa i Loires vindistrikt.

Du kan också hitta mer info om Loire, vinerna och vinproducenterna på BKWine Magazine.

Lite video

Några videoklipp från resans vindistrikt.Program — vinresa Loire-dalen

Detta är ett “typprogram”, ett exempel. Varje vin- och matresa vi gör är speciellt anpassad för säsong och omständigheter så detaljerna i programmet, t.ex. exakt vilka egendomar vi besöker, skiljer sig från gång till gång.

Preliminärt program.

För mer detaljer kontakta BKWine.

Programmet i korthet

 • Dag 1, onsdag — Resan börjar i Paris
 • Dag 2, torsdag — Sancerre
 • Dag 3, fredag — Vouvray
 • Dag 4, lördag — Chinon och Bourgueil
 • Dag 5, söndag — Avslutning i Paris

Onsdag, dag 1 — Ankomst till Paris

Klockan 15.00 avgår vår buss från Gare de Lyon, en av de stora järnvägsstationerna, i 12e arrondissementet i Paris.

Dags för lunch i Loire

Dags för lunch i Loire, copyright BKWine Photography

Vi åker rakt söderut och efter cirka två och en halv timme anländer vi till Sancerre, en charmig lite stad, helt präglad av sitt läge i denna världsberömda vinregion.

Staden ligger på en kulle med milsvid utsikt. Här fanns bosättningar redan under romartiden.

Vi checkar in på vårt vackra och nyrenoverade hotell i den lilla staden. Det har en helt fantastisk utsikt över vingårdarna och landskapet och är bara 5 minuters promenad från stora torget.

Nu finns det tid för en promenad i staden, kanske en kaffe eller ett glas vin.

Lite senare träffas vi för en gemensam välkomstmiddag på Restaurant La Tour, en kort promenad från hotellet. La Tour är en välkänd gastronomisk restaurang med en stjärna i Guide Michelin.

Hustak och vingårdar i Sancerre, Loire

Hustak och vingårdar i Sancerre, Loire, copyright BKWine Photography

Torsdag, dag 2 — Sancerre

Vi packar in vårt bagage i bussen och ger oss ut på upptäcktsfärd i vingårdarna i Sancerre för att mot slutet av dagen ta oss nedströms längs Loire.

Vingårdar nedanför byn Sancerre, Loire

Vingårdar nedanför byn Sancerre, Loire, copyright BKWine Photography

Appellationen Sancerre har 3000 hektar vinodlingar. Det mesta är vitt, men det finns även lite rött och rosé. Dagens besök kommer att visa sauvignon blanc-druvans mångsidighet. Den kan t ex ibland vara förvånansvärt lagringsduglig, vilket man inte alltid tänker på. Vi kommer också att ha tillfälle att smaka de sällsynta röda vinerna, gjorda på pinot noir.

Vi går även ut i vingårdarna och titta närmare på vinrankorna. Skörden är kanske i full gång eller precis avslutad. Det betyder mycket aktiviteter, på fältet och inne i källarna.

Vi besöker en välrenommerad odlare i lilla byn Chavignol. Provningen efter besöket kommer att visa exempel på sauvignon blanc-druvans mångsidighet. Den kan t ex ibland vara förvånansvärt lagringsduglig. Vi får även tillfället att ta en promenad i vingården för att inspektera vinrankorna och förundras över de förvånansvärt branta sluttningarna.

Flaskor i en källare i Vouvray, Loire

Flaskor i en källare i Vouvray, Loire, copyright BKWine Photography

Vi äter en läcker trerätterslunch i samma by på trevliga Restaurant La Côte des Monts Damnés. Chavignol är känd för sin runda lilla getost, le crottin de chavignol och den kommer vi att få smaka. Restaurangen drivs av sonen i den kända vinmakarfamiljen Bourgeois, naturligtvis släkt med vinfamiljen.

Efter ytterligare ett besök på eftermiddagen sätter vi oss i bussen igen och ger oss av mot Tours.

Färden går genom ett vackert öppet landskap. Här finns en del av de slott som Loire-dalen är så känd för men även små byar som tillverkar goda getostar, en stor Loire-specialitet. Resan till Tours kommer att ta cirka 2 ½ timme.

Vid 19-tiden checkar vi in på vårt hotell i centrala Tours. Det ligger mycket centralt, en stenkast från gamla stan och från katedralen.

Kvällen är ledig för att utforska Tours och leta efter en trevlig restaurang. Vi har bra tips!

Pilgrimsmusslor, coquilles st jacques, Loire

Pilgrimsmusslor, coquilles st jacques, Loire, copyright BKWine Photography


Fredag, dag 3 — Vouvray

Idag besöker vi de två kända vitvinsdistrikten Vouvray och Montlouis-sur-Loire. De ligger strax öster om Tours, på var sin sida om floden.

En eftermiddag med ett glas vin i Sancerre, Loire

En eftermiddag med ett glas vin i Sancerre, Loire, copyright BKWine Photography

Vi tar en liten omväg till vårt morgonbesök för att ta en titt på slottet i Amboise. Det var i Amboise som Leonardo da Vinci bodde sina sista år och också här som han dog.

Vårt morgonbesök blir hos ekologiska Domaine Vigneau-Chevreau som, precis som de flesta här i Vouvray, gör både knastertorra, halvsöta, söta och mousserande viner. Allt på samma druva, chenin blanc, en av vinvärldens mest mångfacetterade druvor.

De söta chenin-vinerna är fantastiska men det är de torra som är riktigt fascinerande. Och produktionen av torr chenin ökar för varje år.

Vi åker ner mot floden igen. Vi ska äta lunch på tjusiga Restaurant Les Hautes Roches med fin utsikt över floden. Kocken kommer från Bretagne men är även förtjust i lokala Loire-produkter. Vi äter en lyxig 4-rätterslunch. Restaurangen har en stjärna i Guide Michelin.

Chenin blanc-druvor i Loire

Chenin blanc-druvor i Loire, copyright BKWine Photography

Vi avslutar dagen med ett besök i samma by som restaurangen. Det blir hos en av de mer välkända producenterna, en egendom som grundades i slutet av 1800-talet. Deras troglodyt-källare – en grotta – är väl värd att titta på. Den började grävs ut ur kalkstenen på 1000-talet och är en av de största i Vouvray.

Vi lär oss mer om framställningen och vi får en spännande provning. Karaktären på vinerna varierar beroende på om vinrankorna växer i kalkstensjorden eller i en mer sandig och grusig jord.

Sen eftermiddag är vi tillbaka i Tours. Kvällen är ledig. Innan middagen kanske du går och tittar på den pampiga katedralen Saint Gatien, en kort promenad från hotellet. Går du istället på andra hållet kommer du till Vieux Tours, gamla stan med fina medeltidshus och det trevliga torget Place Plumerau med korsvirkeshus och en mängd uteserveringar.

En källare i Vouvray, Loire

En källare i Vouvray, Loire, copyright BKWine Photography


Lördagen, dag 4 — Chinon, Bourgueil

Touraines stora blå druva är cabernet franc och den stiftar vi bekantskap med idag. Jordmånen varierar men här finns mycket av regionens speciella kalksten, kallad tuffeau.

Mogen cabernet franc i Bourgueil, Loire

Mogen cabernet franc i Bourgueil, Loire, copyright BKWine Photography

Några av de bästa producenterna i Touraine har fått oss att inse hur gott det kan vara med cabernet franc, denna druva som ibland blir lite styvmoderligt behandlad.

Många tror att den inte är kapabel att åstadkomma några högklassiga viner. Men visst är den det. Och druvans popularitet har växt enormt de senaste åren, i många olika länder.

Efter frukost åker vi mot den lilla byn Saint-Germain-sur-Vienne.

På vägen dit tar vi en liten omväg och passerar staden Chinon. Vi stannar till och beundrar det gamla 1300-tals slottet som blickar ner över staden.

Chinon ligger vid floden Vienne, en av Loires många bifloder. Slottet är numera en ruin men ändå ståtlig. Både Henrik II av England och hans son Richard Lejonhjärta har bott här.

Vingård i Sancerre, Loire, i solnedgången

Vingård i Sancerre, Loire, i solnedgången, copyright BKWine Photography

Vårt första besök för dagen blir ett magnifikt (vin)slott som drivs med stor framåtanda av en ny generation. Egendomen gör rött från cabernet franc och vitt från chenin blanc och dessutom mousserande och rosé. Genom sina tre olika cabernet franc-viner vill vinmakaren visa hur jordmån och tillverkning påverkar druvans egenskaper. En cabernet franc kan vara lätt och bärig men också lagringsduglig och komplex.

Vi stannar kvar och äter lunch på denna fina egendom. Det blir en flerrätters-meny med en del lokala specialiteter. Slottets olika viner kommer att passa utmärkt till.

På eftermiddagen åker vi över Loire och då hamnar vi i appellationen Bourgueil. Här kommer vi att besöka en familjeegendom med runt 18 hektar och en mycket fin gammal källare. Gamla vinrankor, vissa över 100 år, borgar för fin kvalitet.

Sen eftermiddag är vi tillbaka i Tours. Kvällen är ledig för att ytterligare insupa atmosfären i gamla stan och kanske ett eller annat glas vin. Här finns ett imponerande utbud av olika restauranger, allt från enkelt brasserie till högklassiga franska stjärnkrogar med mat i internationell toppklass.

Chateau de Chamboureau, Anjou, Loire

Chateau de Chamboureau, Anjou, Loire, copyright BKWine Photography

Söndag, dag 5 — Hemresa

Efter frukost åker vi tillbaka till Paris. Resan tar runt tre timmar och vi anländer senast klockan 13.00.

Reservation för eventuella ändringar.

Ett av många vackra Loire-slott, Saumur

Ett av många vackra Loire-slott, Saumur, copyright BKWine Photography


Fakta — vinresa Loire-dalen

Datum: Detta är ett typprogram, se i menyn “våra resor > aktuella resor” för vad vi har på programmet just nu eller kontakta oss för att diskutera en specialdesignad privat resa.

Pris: Detta är ett typprogram, se i menyn “våra resor > aktuella resor” för vad vi har på programmet just nu eller kontakta oss för att diskutera en specialdesignad privat resa.

I resans pris ingår:

 • 4 hotellnätter i dubbelrum, inklusive frukost, på bra medelklasshotell:
  • 1 natt i Sancerre på trestjärnigt hotell
  • 3 nätter i Tours på fyrstjärnigt hotell
 • Måltider enligt programmet (*):
  • 1 gastronomisk och lyxig flerrätters-middag inklusive flera olika viner på enstjärnig Michelin-krog
  • 1 gastronomisk och lyxig flerrätters lunch, inklusive flera olika viner, på enstjärnig Michelin-restaurang
  • 2 gastronomiska flerrätters-luncher, inklusive flera olika viner, hos en vinproducent eller lokal restaurang
 • Start- och slutpunkt: Paris
 • Buss Paris – Sancerre – Tours – Paris
 • Samtliga vingårdsbesök, 2-3 per dag, med omfattande privata vinprovningar av högklassig viner
 • Tolkning till svenska vid besöken (vissa besök kan dock vara på engelska)
 • Vinguidning och reseledning på svenska av BKWines expertguide under hela resan

(*) Se även nedan angående måltiderna.

I resans pris ingår inte:

 • Resan ner och hem

Du tar dig själv till Paris och ansvarar för att vara på plats då bussen avgår från Paris.

Vi ger gärna tips om resesätt och kan förmedla kontakt med en av våra resebyråpartners för bokning av flyg om du vill få hjälp med det.

Vi kan också varmt rekommendera att spendera några extra dagar här om man vill förlänga semestern.

För att denna resa ska bli av krävs att vi har minst 10 deltagare vid ”sista bokningsdatum”.

Boka resan

Detta är ett typprogram, se i menyn “våra resor > aktuella resor” för vad vi har på programmet just nu eller kontakta oss för att diskutera en specialdesignad privat resa.

Läs mer viktig information om resegaranti, resevillkor och innehållet i våra resor nedan. Och om varför du ska resa med just BKWine.

Boka hos Britt:

Intresseanmälan:

"Jag är intresserad av en Loire-resa!"

(*) = obligatorisk info

Finns det plats(er) kvar?
Bara nyfiken på info
Jag vill boka plats!

Ämne (*)
    Antal personer:

Ditt meddelande (*)

Ditt namn (*)

Din e-postadress (*) (kontrollera stavningen!) och telefonnummer

Info: Vi skickar dig en kopia på detta mail. Om du INTE har fått denna mailkopia inom några minuter så har nog något gått fel! Kanske var det ett stavfel i din mailadress? (Titta i din spamfolder också.) Pröva en gång till eller skicka oss ett mail till vår mailadress som du hittar här ovan i bokningsinfon. I de flesta fall så svarar vi på ditt mail inom en dag.


Mer om våra resor

v.19.01

Om de vinproducenter vi besöker

En vinproducent i vinprovartagen

En vinproducent i vinprovartagen, copyright BKWine Photography

Vi vill att du ska få uppleva det bästa och det mest intressanta.

Vi lägger ner stort arbete på att hitta riktigt bra vinbesök. Ofta är det inte de mest ”kända” vingårdarna som är de intressantaste vinegendomarna i en viss vinregion.

Riktigt roligt och spännande blir det när man träffar vinmakaren eller ägaren själv, och kanske t o m hans (eller hennes) familj på vinslottet – och börjar diskutera och komma dem inpå livet, och kanske äter lunch hemma hos dem eller på vinegendomen.

Behöver vi tillägga att vi alltid har privata vinprovningar på egendomarna?

Därför är resan inte ”fullspäckad” med besök. Men ofta blir det ändå snålt om tid eftersom diskussionen – och vinprovningen! – lätt drar ut på tiden…

Våra resor är upplagda med en blandning av små familjeproducenten och mer internationellt kända vinegendomar – allt noga utvalt för att du ska få en unik upplevelse och en bra inblick i vindistriktets karaktär, traditioner och kultur.

Alla besök är inte ”spikade” när vi skriver programmet eftersom vi kontinuerligt jobbar på och förbättrar programmet. De domäner / vinslott / vingårdar som vi besöker kan därför delvis bli andra än de som omnämns i programmet. Kontakta oss ifall du vill veta mer, eller om du har några särskilda önskemål.

Med de kontakter vi har och vår erfarenhet av vinvärlden, efter mer än 20 år som vinjournalister, med mer än tio vinböcker skrivna, och som vinresearrangörer, har vi unika kontakter och en ojämförlig kunskap. Du kan vara säker på att du får de bästa vinreseupplevelserna med BKWine.

Om våra måltider

Vinprovning och lunch hos en vinproducent

Vinprovning och lunch hos en vinproducent, copyright BKWine Photography

Vin och mat hör intimt ihop. Det hör till vår filosofi; vin är en del av gastronomin. En vintur med oss är därför också en exklusiv gastronomisk upplevelse.

De måltider som ingår i en resa är ofta på en hög gastronomisk nivå. Ibland är det hemma hos en vinproducent, kanske i vinkällaren, som vi kombinerar mat och vin. Ibland kan det vara en gourmetmåltid på en lyxig restaurang. I andra fall är det inte på en på en prestigefylld gourmetrestaurang utan på en lokal krog; inte alltid lyx, men alltid charm och kvalitet.

I samtliga fall lägger vi vikten på den lokala maten och hur man i vindistriktet kombinerar mat och vin.

Förvänta dig inte en picknick med färdigblandad sallad och skinka från snabbköpet, vin i plastglas… Föreställ dig istället en specialkomponerad lunch med tre-fyra rätter (ibland mer) och goda viner.

En vinresa med BKWine är också en kulinarisk upplevelse både för vinälskaren och för gourmeten. En verklig gourmetresa.

Resegaranti

BKWine är en svensk researrangör. BKWine har resegaranti hos Kammarkollegium, i enlighet med svensk lag och EU-regler, så att du kan känna dig trygg när du bokar hos oss. BKWine följer de riktlinjer som Konsumentverket definierat i samarbete med resebranschen vad gäller paketresor. Kontrollera alltid att din researrangör har ställt resegaranti!

Läs mer om detta i våra resevillkor.

Informationen nedan kommer från Kammarkollegiet. Alla ”paketresearrangörer” ska obligatoriskt ha denna information i sina reseprogram, i anslutning till där man bokar:

”De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.

Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget BKWine AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.

Dessutom har företaget BKWine AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.”

Läs mer om detta på vår sida med information om resegaranti.

Hälsa, vaccination, mm

Våra resor ställer inga särskilda krav på hälsa. Dock kan det bli en hel del promenerande i vingårdar och i källare liksom att besök och provningar ofta kan vara stående. Läs mer om det i våra resevillkor. Kontakta oss om har några frågor.

De flesta av våra resmål har inga speciella krav på vaccination, hälsa eller hälsointyg. Krav på vaccination och liknande är dock beroende på vilken nationalitet man har och/eller vilket land man kommer ifrån, så det är omöjligt att ge allmängiltiga riktlinjer. Läs mer om detta i våra resevillkor och kontakta din läkare, en vaccinationscentral eller oss om du har frågor.

Reseförsäkring

BKWine tillhandahåller inte reseförsäkring. Vill du ha reseförsäkring, kontrollera om din hemförsäkring redan innehåller en eller kontakta ditt vanliga försäkringsbolag eller en reseförsäkringsspecialist.

Varför resa med BKWine?

Flaskor, flaskor vilande i vinkällaren

Flaskor, flaskor vilande i vinkällaren, copyright BKWine Photography

Vi är experter på vinresor och vinturism, men även på vin i ett bredare perspektiv.

Ingen annan researrangör har samma erfarenhet av vinresor och matresor eller samma kunskap om vin som vi på BKWine.

Vi har gjort hundratals vinresor och matresor. Det är det här vi älskar att göra, därför att det är roligt, trevligt, och spännande. Vi vill inget hellre än att dela med oss av alla dessa upplevelser till dig.

Våra resor är inte till för att få dig att köpa vin från en viss producent, till skillnad från resor arrangerade av vinimportörer eller vinhandlare, som givetvis väljer besök hos deras egna huvudmän/vinproducenter. Istället kan vi välja de vingårdsbesök som är bäst för dig!

Vare sig du är en ”total nybörjare” och novis på vin och mat, eller en erfaren räv i vinbranschen så kommer vi att ge dig en alldeles unik upplevelse. På ett sätt som ingen annan researrangör kan.

Vi skriver i vintidningar och har gjort vinböcker som fått pris bl.a. som världens bästa. Vi ombeds regelbundet att delta som vindomare i internationella vintävlingar.

Vi besöker själva runt 300 vingårdar varje år. Vi har organiserat flera hundra vinresor sedan tjugo år tillbaks. Konferenser om vinturism och kulinariska resor ber oss emellanåt att delta som talare på branschevenemang för att dela med oss av vår erfarenhet.

Till och med FN och Världsbanken har frågat oss om råd om vinturism. Det är vi stolta över!

Vi väljer ut våra resmål och våra besök med stor omsorg. Inte för att de råkar ha ett ”känt namn” eller är trendiga just nu utan för att de ger en speciell upplevelse. Ger dig en speciell upplevelse när du kommer dit med BKWine.

Vare sig du längtar efter en kort men intensiv “vinhelg”, en helgresa med vin, eller en längre vin-semester kan du vara säker på att du får en resa med kvalitet – en upplevelse för livet med BKWine. Eller i alla fall en upplevelse som räcker fram till nästa gång du kommer på en BKWine-resa. Väldigt många av våra resenärer är återkommande kunder!

En vinresa eller matresa med BKWine är alltid guidad av en kunnig BKWine-guide, din ”ciceron”, som är specialist på vinet, gastronomin, kulturen och språket.

Utmärkelser och omnämnanden

Några utmärkelser och omnämnanden vi och våra resor fått:

 • World’s Top Wine tours av Travel & Leisure Magazine, världens största resetidning
 • Best Wine Tasting Holidays, på AOL Travels topplista med de bästa vinresorna
 • Av Munskänkarna rekommenderade resor – samtliga våra vinresor
 • World’s Best Wine Book for Professionals liksom Sveriges bästa vinbok
 • Sveriges bästa vinbok för professionella och silver i kategorin World’s Best Wine Education Book
 • OIVs (International Organisation of Vine and Wine) bokpris, enda svenska författare som fått deras prestigefyllda “Nobelpris i vinlitteratur”.
 • Årets vinprofil av Munskänkarna
 • The Wine Media Power List, en av fem svenskar, på Wine Business Internationals lista över inflytelserika vinskribenter

Mer om varför man ska välja BKWine när man vill åka på en vinresa eller gourmetresa.

Mer om vad de som rest med oss säger om våra vinresor och matresor.

Viktigt att veta

Vi reser alltid i små grupper. Maximalt antal deltagare är runt 20 personer. Detta är viktigt för att besöken ska bli så intressanta, trevliga och kvalitativa som möjligt. Vi gör inte resor med ”minimum 20 personer, maximum 45”… Detta gör en enorm skillnad i kvalitet och upplevelse (och påverkar förstås även priset). Vi är måna om att du får ett personligt mottagande och en minnesvärd och unik vinresa.

Det är viktigt att du läser våra resevillkor!

Du organiserar själv din resa till resedestinationen, för de flesta av våra resor, men vi kan hjälpa till. Väl på plats tar vi hand om allt.

För mer inspiration

Läs vår vinreseblogg. Och även:

 • Tipsa en vän om denna resa: använd Share/Save-knappen nedan!

Nyhetsbrev om vin

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief. Varje månad kommer det med nyheter från vinets värld, restaurang- och resetips, rekommendationer på bra vinproducenter och mycket annat. Och en av Sveriges mest omfattande bevakningar av Systembolagets nyhetsutsläpp. Plus förstås senaste nytt om våra vinresor och matresor!

Skräddarsydda resor

Vi gör även skräddarsydda vinresor och gourmetresor om du vill resa på andra datum eller till andra destinationer; specialgjorda resor för privatpersoner, vinklubbar, företag m.m.

Print Friendly, PDF & Email

, , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Comment

Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!