Vinresor i Frankrike till hösten 2018

Frankrike-hösten bjuder på många godsaker från norr i Alsace och Champagne ner till Languedoc och södra Rhône-dalen. Och däremellan klassiska Bordeaux och Loire.

  • Alsace, 12-16 september: De pittoreska byarna i Alsace är unika. Liksom vinerna. De flesta är vita men här finns en otrolig variation. Och det finns många olika mat- och vinkombinationer att upptäcka.
  • Champagne, 26-30 september. Vi blandar hus och odlarchampagner och äter magnifika champagneluncher.
  • Languedoc-Roussillon, 3-7 oktober. Comeback för Languedoc! Upptäck Frankrikes mest dynamiska vinregion med Sveriges languedocexperter.
  • Bordeaux, 10-14 oktober. Slottsbesök och slottluncher som ni sent glömmer. Pompa och ståt men också småbönder. Staden Bordeaux är Frankrikes elegantaste.
  • Loire, 10-14 oktober. Idag ett trendigt distrikt med många odlare som satsar på naturvin. Att upptäcka! Vi bor i Sancerre och Tours, vi smakar goda getostar och sauvignon blanc, chenin blanc, cabernet franc och mycket mer.
  • Södra Rhône-dalen, 17-21 oktober. Vi besöker spännande Châteauneuf-du-Pape med sin berömda steniga jordmån och kryddiga, hetsiga viner och ambitiösa viodlare i fina Côtes-du-Rhône Village-byar. Många ekologiska och biodynamiska producenter.

Du hittar fullständiga reseprogram med alla detaljer på sajten BKWine Vinresor.

En vindlande väg i vingårdarna

En vindlande väg i vingårdarna, copyright BKWine Photography

Print Friendly, PDF & Email

No comments yet.

Leave a Comment

Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!