”Vinresandet växer. Italien och Frankrike lockar mest”, Allt om Mat om BKWines vinresor

Allt om mat vinspecialFör ett tag sedan, ett bra tag faktiskt, hade Allt om Mat en vinspecial. Bland annat berättade de om resor, och just om BKWines vinresor, under rubriken ”Vinresandet växer. Italien och Frankrike lockar mest”

Här är lite axplock från deras intervju med BKWines Britt:

Vinresearrangören BKWine, med bas i Paris, grundades i mitten av 1990-talet av svenskan Britt Karlsson och maken Per. I år organiserar företaget ett 30-tal resor i Frankrike, Spanien, Sydafrika, Italien, Portugal och Österrike.

Vem åker på era vinresor?

– Både privatpersoner och företag. Många är 50+ men vi får allt fler yngre kunder. En del åker med sin partner, andra med kompisar och några på egen hand. Gemensam är intresset för vin, men kunskapsnivån kan variera stort.

Vilka är de populäraste resmålen?

– Italien är stort, många vill åka till distrikten Amarone och Piemonte i norra delen av landet. I Frankrike är det framför allt klassikerna Bordeaux, Champagne och Bourgogne som drar.

När på året ska man resa?

– Många vill resa på hösten för att uppleva skörden, då är det mycket aktivitet på gårdarna. Men det är inte dumt på våren heller. Då har producenterna ofta mer tid med besökare. Odlingarna är väldigt vackra då.

Vad får man för mat på era resor?

– Vi äter mycket högklassiga luncher, de flesta hos vinproducenterna själva. Det kan vara en flerrätterslunch hos ett välkänt champagnehus eller en fin buffé hos en liten odlare som vill visa de lokala produkterna. Ibland har vi också aktiv matlagning.

Många tack till Allt om Mats redaktion för att ha uppmärksammat våra resor!

Jag kan väl bara lägga till att vi gör resor till många av världens vinländer, inte bara Frankrike och Italien. Lite annat på menyn: Portugal, Sydafrika, Chile-Argentina, Spanien

Läs mer om vad press och media säger om BKWines vinresor här.

Allt om mat om BKWine

Allt om mat om BKWine

Print Friendly, PDF & Email

, ,

No comments yet.

Leave a Comment

Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!