Vinresan till det genuina, det fantastiska Toscana

När man väl hittar bakom de berömda sevärdheterna är Toscana både småskaligt och personligt. I vårt nya reseprogram till Toscana tar vi dig till de mest spännande vinproducenterna och bjuder dig på härliga matupplevelser, vackra naturupplevelser, och charmiga städer.

Man behöver inte anlita en vinreseexpert för att besöka de ”stora och kända” vinproducenterna i Toscana. Många av de mest namnkunniga producenterna, de som säljer i stora volymer i Sverige och runt om i världen, har välutrustade besöksanläggningar som tar emot tusentals turister varje år. Men om du vill se en annan sida av Toscana, det genuina, det fantastiska Toscana, då kan det vara en god idé att söka efter någon som har kunskap erfarenhet och rätt kontakter.

Basilica di Santa Croce i Florens

Basilica di Santa Croce i Florens, copyright BKWine Photography

Vår resa till Toscana börjar i Florens. Varje år kommer mer än två miljoner turister till Florens. Har du aldrig tidigare besökt Florens så ska du absolut spendera någon eller några dagar extra i Florens för att besöka all sevärdheter som finns här, eller bara för att vandra runt i staden. Det finns gott om förströelse. Charmiga små gator liksom lyxiga modebutiker.

När man väl sett il duomo och Ponte Vecchio och de andra trestjärniga sevärdheterna så skulle jag nog helst rekommendera att ta en promenad lite utanför de allra mest besökta kvarteren. Kanske på andra sidan floden. Kanske den nya matmarknaden Il Mercato Centrale. Slink in på ett kafé och ta en espresso (caffè latte dricker man bara till frukost!). Njut av atmosfären.

En vespaparkering

En vespaparkering, copyright BKWine Photography

Roddare under den berömda bron Ponte Vecchio

Roddare under den berömda bron Ponte Vecchio, copyright BKWine Photography

Men det som du kommit hit för, det som vi ger dig på vår nya mat- och vinresa till Toscana, ligger utanför staden. Det är vingårdarna, landskapet, vinproducenterna, och den goda maten.

Det vi vill visa dig med denna resa är något helt annat än det glättade turistmottagande som de ”vanliga” turisterna får.

Vi börjar faktiskt med ett besök ”hemma hos” i en otroligt vackert belägen toscansk villa med utsikt över Florens. Ägarinnan visar oss runt och berättar historien om villan, och om sin familj, flera hundra år tillbaks. Sedan blir det praktiskt arbete: matlagning tillsammans för att få lite insikt i hur man här i Toscana gör den italienska maten.

En klassisk toscansk villa med cypresser och vingård

En klassisk toscansk villa med cypresser och vingård, copyright BKWine Photography

Det fortsätter i samma anda under resten av resan.

Besök hos en liten vinproducent som gör vin på mycket traditionellt sätt. Besök hos ett av de mest kända namnen, Col d’Orcia, där greve Cinzano, som äger slottet brukar se till att vara hemma och ta emot oss. Promenad i vingårdarna med utsikt över kullarna med vackra cypresser och eleganta villor.

Jo, det är faktiskt så vackert som man tänker sig i Toscana.

Böljande vingårdar i Toscana

Böljande vingårdar i Toscana, copyright BKWine Photography

Vi bor över i den lilla, lilla staden Pienza, också den medeltida, liksom både Florens och Siena som också blir våra natthärbärgen. I Pienza kan man passa på att ta ett glas vin i vinbaren på bakgatan med stadens bästa utsikt, och sedan äta middag på en av restaurangerna där säkerligen la mama står i köket. Jo, det är faktiskt ganska vanligt det också i Italien.

Vår vinresa och matresa till Toscana är gjord för dig som vill uppleva det genuina, det personliga och det unika. Det fantastiska Toscana.

Läs hela det detaljerade reseprogrammet för vinresan till Toscana här.

Se mer bilder från Florens och från Toscanas vindistrikt här.

En kork och en flaskhals

En kork och en flaskhals, copyright BKWine Photography

Print Friendly, PDF & Email

, , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Comment

Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!