Vinresan till det genuina, det fantastiska Toscana

Dela / gilla artikeln:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

När man väl hittar bakom de berömda sevärdheterna är Toscana både småskaligt och personligt. I vårt nya reseprogram till Toscana tar vi dig till de mest spännande vinproducenterna och bjuder dig på härliga matupplevelser, vackra naturupplevelser, och charmiga städer.

Man behöver inte anlita en vinreseexpert för att besöka de ”stora och kända” vinproducenterna i Toscana. Många av de mest namnkunniga producenterna, de som säljer i stora volymer i Sverige och runt om i världen, har välutrustade besöksanläggningar som tar emot tusentals turister varje år. Men om du vill se en annan sida av Toscana, det genuina, det fantastiska Toscana, då kan det vara en god idé att söka efter någon som har kunskap erfarenhet och rätt kontakter.

Basilica di Santa Croce i Florens
Basilica di Santa Croce i Florens, copyright BKWine Photography

Vår resa till Toscana börjar i Florens. Varje år kommer mer än två miljoner turister till Florens. Har du aldrig tidigare besökt Florens så ska du absolut spendera någon eller några dagar extra i Florens för att besöka all sevärdheter som finns här, eller bara för att vandra runt i staden. Det finns gott om förströelse. Charmiga små gator liksom lyxiga modebutiker.

När man väl sett il duomo och Ponte Vecchio och de andra trestjärniga sevärdheterna så skulle jag nog helst rekommendera att ta en promenad lite utanför de allra mest besökta kvarteren. Kanske på andra sidan floden. Kanske den nya matmarknaden Il Mercato Centrale. Slink in på ett kafé och ta en espresso (caffè latte dricker man bara till frukost!). Njut av atmosfären.

En vespaparkering
En vespaparkering, copyright BKWine Photography
Roddare under den berömda bron Ponte Vecchio
Roddare under den berömda bron Ponte Vecchio, copyright BKWine Photography

Men det som du kommit hit för, det som vi ger dig på vår nya mat- och vinresa till Toscana, ligger utanför staden. Det är vingårdarna, landskapet, vinproducenterna, och den goda maten.

Det vi vill visa dig med denna resa är något helt annat än det glättade turistmottagande som de ”vanliga” turisterna får.

Vi börjar faktiskt med ett besök ”hemma hos” i en otroligt vackert belägen toscansk villa med utsikt över Florens. Ägarinnan visar oss runt och berättar historien om villan, och om sin familj, flera hundra år tillbaks. Sedan blir det praktiskt arbete: matlagning tillsammans för att få lite insikt i hur man här i Toscana gör den italienska maten.

En klassisk toscansk villa med cypresser och vingård
En klassisk toscansk villa med cypresser och vingård, copyright BKWine Photography

Det fortsätter i samma anda under resten av resan.

Besök hos en liten vinproducent som gör vin på mycket traditionellt sätt. Besök hos ett av de mest kända namnen, Col d’Orcia, där greve Cinzano, som äger slottet brukar se till att vara hemma och ta emot oss. Promenad i vingårdarna med utsikt över kullarna med vackra cypresser och eleganta villor.

Jo, det är faktiskt så vackert som man tänker sig i Toscana.

Böljande vingårdar i Toscana
Böljande vingårdar i Toscana, copyright BKWine Photography

Vi bor över i den lilla, lilla staden Pienza, också den medeltida, liksom både Florens och Siena som också blir våra natthärbärgen. I Pienza kan man passa på att ta ett glas vin i vinbaren på bakgatan med stadens bästa utsikt, och sedan äta middag på en av restaurangerna där säkerligen la mama står i köket. Jo, det är faktiskt ganska vanligt det också i Italien.

Vår vinresa och matresa till Toscana är gjord för dig som vill uppleva det genuina, det personliga och det unika. Det fantastiska Toscana.

Läs hela det detaljerade reseprogrammet för vinresan till Toscana här.

Se mer bilder från Florens och från Toscanas vindistrikt här.

En kork och en flaskhals
En kork och en flaskhals, copyright BKWine Photography

Dela/gilla artikeln:

Nyhetsbrev:

Dela/gilla artikeln:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on tumblr
Share on email

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Månatligt nyhetsbrev om vin och resor.

Passa på. Prenumerera nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

Ta dig en titt på alla våra vinresor:

Kom med på en av våra legendariska vinresor till en av våra reguljära destinationer.

Vill du ha en alldeles egen privat vinresa? Läs mer om skräddarsydda vinresor.

Eller ta en titt på urvalet av våra populära vinresedestinationer.

Nyhetsbrev

Prenumerera pa vårt nyhetsbrev!

25 000 prenumeranter får nyheter om vin och vinresor varje månad. Du också?

Följ oss!