Kom med till solen och skörden i Nya Världen, vintern 2022 | vinresor

Dela / gilla artikeln:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

Lite långtidsplanering känns precis rätt just nu. Tänk på början av 2022, vinter och kallt. Den mörka säsongen i Norden. Istället för att sitta hemma hela vintern, kom med oss på en av våra långresor som vi gör i januari, februari och mars. Ett välförtjänt miljöbyte för oss alla.

De tre spännande resorna går till Chile-Argentina, Nya Zeeland och Sydafrika, fantastiska vinländer att besöka både för den vackra naturen, de goda vinerna och den goda maten. Och, naturligtvis, för alla trevliga människor som vi möter.

Är du intresserad av någon av dessa tre resor, hör av dig till oss med dina frågor.

Chile och Argentina i januari 2022

Vi startar resan i flärdfulla Buenos Aires. Vi flyger sedan tvärs över Pampas till heta och torra Mendoza, Argentina största vindistrikt. Vi åker buss över de mäktiga Anderna ut till Chiles svala kust. Här finns några av landets nyaste svalklimatsdistrikt. Det blir en tur i Valparaiso och sedan kör vi söderut, till Colchagua, ett av Chiles absolut bästa vindistrikt. Vi lär oss naturligtvis hur man bäst gör en asado.

Reseprogrammet för Sydamerika, Chile och Argentina 2022 är inte ännu riktigt färdigt (kommer snart) men det kommer att vara snarlikt Sydamerika-vinresan 2021

En vinkällare med ekfat i Colchagua, Chile
En vinkällare med ekfat i Colchagua, Chile, copyright BKWine Photography

Sydafrika i februari 2022

Sydafrika erbjuder mycket, mycket mer enkla, rättframma viner. Det finns gott om skickliga vinmakare. Det finns en uppsjö av intressanta, spännande viner. Man tar nu tillvara gamla vinstockar. Druvor som chenin blanc, grenache och cinsault har fått en renässans. Det gäller nu att få vinkonsumenterna i världen att inse detta. Följ med och träffa vinmakarna på plats och upptäck de nya sydafrikanska vinerna.

Reseprogrammet för Sydafrika 2022 är inte ännu riktigt färdigt (kommer snart) men det kommer att vara snarlikt Sydafrika-vinresan 2021.

Vingårdar och berg i Franschhoek i Sydafrika
Vingårdar och berg i Franschhoek i Sydafrika, copyright BKWine Photography

Nya Zeeland, mars 2022

Nya Zeeland har haft en otrolig framgång med sina viner de senaste 15-20 åren. Snabbt började vi vänja oss vid att dricka deras aromatiska sauvignon blanc och komplexa pinot noir. Nu upptäcker vi fler och fler druvor som pinot gris och riesling från Central Otago, fantastiska syrah från Hawke’s Bay och strama cabernet sauvignon från Waiheke Island. Vi blandar vinprovningar, med härliga måltider och hisnande naturupplevelser. En resa att minnas länge.

Reseprogrammet för Nya Zeeland 2022 är inte ännu riktigt färdigt (kommer snart) men det kommer att vara snarlikt Nya Zeeland-vinresan 2021.

Färden över Cook-sundet visar upp vackra landskap när vi närmar oss Picton
Färden över Cook-sundet visar upp vackra landskap när vi närmar oss Picton, copyright BKWine Photography

Dela/gilla artikeln:

Nyhetsbrev:

Dela/gilla artikeln:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on tumblr
Share on email

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Månatligt nyhetsbrev om vin och resor.

Passa på. Prenumerera nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

Ta dig en titt på alla våra vinresor:

Kom med på en av våra legendariska vinresor till en av våra reguljära destinationer.

Vill du ha en alldeles egen privat vinresa? Läs mer om skräddarsydda vinresor.

Eller ta en titt på urvalet av våra populära vinresedestinationer.