Rioja är kontraster och överraskningar | vinresa

Rioja är överraskande och det är fyllt av kontraster. Det överraskar med sitt fantastiskt vackra landskap med Kantabriska bergen i fonden och med medeltida byar på varje liten kulle. Den första kontrasten blir man varse redan på väg dit. Bilbao är elegant och tjusigt (i och för sig en överraskning) i ett landskap som är grönt och frodande. Mycket regn vid kusten.

Resan till själva Rioja, i inlandet, tar knappt två timmar, över bergskedjan. Det är som att komma till ett helt annat land, andra färger, kargare, torrare, lantligt.

Det är stora kontraster mellan producenterna också. Från den stora fatkällaren med 70 000 ekfat (jo, du läste rätt), till den lilla producenten som gör 10 000 flaskor.

Det som också överraskar är den experimentlusta som finns, för att förbättra och utveckla sina viner. En experimentlusta som också får sitt uttryck på tapasgatan Calle Laurel i Logroño där man kan hitta tapas i de mest oväntade varianter. Och med varje tapas tar man in ett litet glas vin. Det är i alla fall ingen överraskning.

Kom med i höst.

Boka din vinresa till Rioja nu!

Ekfat i en modern vinkällare i Rioja

Ekfat i en modern vinkällare i Rioja, copyright BKWine Photography

Print Friendly, PDF & Email

, ,

No comments yet.

Leave a Comment

Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!