Pressmeddelande: Sancerre gör premiär och Bourgogne är tillbaka, BKWine presenterar vårens vinreseprogram 2013

BKWine har lanserat sitt vin- och matreseprogram för våren 2013: det blir sju olika destinationer. I år arrangerar BKWine för första gången en resa till Sancerre. Resmålet ingår, tillsammans med Chablis och Champagne, i en ny version av den populära resan ”Tre Klassiker”. Vidare är den omtyckta Bourgogneresan är tillbaka. ”I vår har vi valt ut lite bland de allra bästa vinresedestinationerna i Frankrike och Italien. Att vi kan erbjuda en helt ny destination och återkomma med en gammal favorit är extra roligt”, säger Britt Karlsson, en av BKWines grundare.

Det är ett fullspäckat program som presenteras, där BKWine förutom Tre Klassiker och Bourgogne också har resor till det omåttligt populära amarone-distriktet Valpolicella, till Piemonte med sin fantastiska Italienska mat, och viner, till det alltid lika klassiska Bordeaux, till Sydafrika och till det spektakulära Sydamerika med Chile och Argentina.

I Bourgogne, som alltså är tillbaka som resmål i vår, är resan koncentrerad till Côte d’Or, Frankrikes gastronomiska hjärta. ”En resa en vin- och matälskare inte vill missa”, kommenterar Britt Karlsson.

Den andra nyheten är Sancerre som nytt resmål. Resan Tre Klassiker inleds nu, i ny version, med Sancerre och därefter går den till Chablis och Champagne. Det blir alltså tre av Frankrikes mest kända vindistrikt i en och samma resa. Det blir förstås mycket vinbesök men också mycket av Frankrikes vackra landskap och högklassiga mat, plus boende på två mycket charmiga och eleganta hotell i de små franska städerna på landsbygden.

Att åka på vinresa just på våren, och inte i skördetid på hösten, kan faktiskt vara en fördel menar Per Karlsson, den andre av BKWines grundare: ”Jag vill slå ett extra slag för vårresorna. Våren är fantastisk! På våren är dagarna och kvällarna ofta ljumma, långa och ljusa. Sommaren är redan på väg. Vinproducenterna har gott om tid att ta emot gäster. Inte som under skörden då det kan vara mycket stressigt. I vingårdarna är det full fart på vinrankorna och de nya vinerna börjar bli färdiga i vinkällarna.”

Precis som vanligt på BKWines resor ingår högklassigt boende, exceptionell mat och kunniga och initierade guider som tillsammans gör varje resa till en upplevelse man som resenär bär med sig länge.

Trots euro-kris och internationell ekonomisk osäkerhet verkar 2012 bli ett relativt bra år för BKWine. Per Karlsson, en av grundarna, berättar: ”2012 har varit ett underligt reseår. Vissa resor har sålt slut fort men andra har gått trögare. Men trots den ekonomiska osäkerheten i Europa så verkar det bli ett ganska bra år, inte minst vad gäller skräddarsydda resor, företagsresor och konferensresor. För 2013 är vi därför försiktigt optimistiska och satsar på ett fullmatat vårprogram.”

Hela programmet för vårens sju vin- och matresor med BKWine, med alla datum och fullständiga detaljer, finns på http://www.bkwinevinresor.com.

BKWines resor har utnämnts till ”World’s Top Wine Tours” av tidningen Travel + Leisure, världens största resetidning och omnämndes nyligen av AOL Travel som ”Best Wine Tasting Holidays”. Samtliga resor är ”av Munskänkarna rekommenderade resor”.

– – – – – – –

Presskontakt:

–              BKWine: Britt eller Per Karlsson, tel 00 33 6 80 45 35 70 eller 00 33 6 83 51 12 53, info at bkwine dot com, eller

Pressinformation & pressbilder: http://www.bkwinevinresor.com/om-bkwine/pressrum/. Fler pressbilder för publicering i samband med text om BKWine finns tillgängliga på begäran. BKWine har ju även ett av världens största fotoarkiv specialiserat på vin: http://www.bkwinephotography.com.

BKWine AB

BKWine, 51, rue du Chevalier de la Barre, F-92130 Issy les Moulineaux (Paris), Frankrike, tel 00 33 6 80 45 35 70, info at bkwine dot com, http://www.bkwinevinresor.com, http://www.bkwine.com.

BKWine AB drivs av Britt och Per Karlsson. Verksamheten har fyra huvudgrenar:

–                      vin- och matresor – Sveriges mest omfattande vin- och matreseprogram

–                      vinjournalistik – artiklar för vin- & matpublikationer

–                      vinfotografi – ett omfattande arkiv med fotografier från vindistrikt, http://www.bkwinephotography.com

–                      vinkonsulting

BKWine grundades på 90-talet av Britt Karlsson, en svenska i Paris. Under det tidiga 00-talet anslöts sig hennes make, Per, till verksamheten (efter att tidigare arbetat med affärer i teknikindustrin). BKWines arbetar idag flera olika vinrelaterade aktiviteter. Den huvudsakliga verksamheten är vinresor för vinentusiaster och för professionella som vill lära sig mer om vin och uppleva vin och gastronomi på plats. Varje år organiserar BKWine ett trettiotal vin- och matresor. BKWines resor är listade som World’s Top Wine Tours av världens största resetidning Travel and Leisure Magazine. BKWine publicerar också ett nyhetsbrev om vin, BKWine Brief, med runt 20 000 läsare. Britt och Per är medlemmar i brittiska Circle of Wine Writers (CWW), Internationella Vinskribentsfederationen (FIJEV), den franska Organisationen För Vinpressen (APV) och International Wine and Food Society (IWFS).

Print Friendly, PDF & Email

, ,

No comments yet.

Leave a Comment

Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!