Pressmeddelande: Höstens vinresor och matresor 2015 lanserade av BKWine, med bl.a. fyra helt nya resor

BKWine har just lanserat programmet med vinresor och matresor för höstens 2015. Det blir hela 13 olika resor till Frankrike, Italien, Spanien, och Portugal. I alla resor ingår unika vingårdsbesök och exklusiva matupplevelser. Flera nyheter finns på programmet. Alla reseprogram finns här: BKWineVinresor.com

BKWine logotyp 402x150 px

BKWine logotyp 402×150 px

Per Karlsson, en av grundarna av BKWine kommenterar nyheterna: ”Höstens reseprogram är mer fullspäckat än någonsin med genuina mat- och vinresor. Vi har dessutom fyra spännande nyheter på programmet: Emilia-Romagna med fokus på mat, det vackra Le Marche vid Adriatiska havet, dynamiska Katalonien runt Barcelona och en speciell resa till Toscana där man får vara med och plocka oliver och laga italiensk mat.” De fyra helt nya resorna innehåller:

 • Emilia-Romagna: Utöver vingårdsbesök, matbesök med parmaskinka, parmigiano reggiano, den äkta parmesanosten, och exklusiv balsamico-vinäger
 • Le Marche: en av Italiens nya och mest spännande vin- och matregioner med vackert kustlandskap
 • Katalonien: den egensinniga spanska regionen med unika viner och egen matkultur
 • Toscana: en klassiker nu även med olivplockning och -pressning, samt egen matlagning

Utöver dessa fyra nya resor omfattar programmet ett flertal klassiker: lyx i Champagne, nytändning i Rioja, Veneto med Valpolicella, amarone, Soave, klassikern Bordeaux, vit tryffel och vin i Piemonte, Portugal med Dourodalen, Italiens klack Apulien, och gastronomiska Bourgogne.

Samtliga resor sträcker sig över fyra nätter. Dagsprogrammen är fyllda med ett tiotal personliga vingårdsbesök, mat-sevärdheter och mycket gastronomiska luncher. Britt Karlsson, den andra av grundarna, kommenterar uppläggen: ”När jag planerar resorna lägger jag stor vikt vid att besöken ska bli personliga, att man får träffa vinmakaren eller ägaren. Det är till stor hjälp att jag själv skriver om vin, så många producenter känner mig sedan tidigare. Maten är också mycket viktig. En del måltider är i stjärnkrogsklass; andra är personligt hemlagat. Nästan alltid är måltiderna hos en vinproducent. Det blir bäst upplevelse av mat-och-vin-i-kombination då.”

Utöver de tretton öppna resorna på höstens program arrangerar BKWine ett flertal vinresor och gastronomiresor för privata grupper, vinklubbar och liknande. Total kommer BKWine att organisera trettio vinresor under 2015. Fokus för samtliga resor är att ge resenären en mycket personlig och minnesvärd upplevelse av hög kvalitet till en rimlig kostnad. Samtliga resor leds av en professionell vinguide, i många fall Britt eller Per själva. Resorna riktar sig både till nybörjare och till erfarna vinprovare och professionella, med enda förutsättning att man är road av vin och mat.

Samtliga resor och detaljerade reseprogram finns på: http://www.bkwinevinresor.com/

BKWine AB är Sveriges ledande arrangör av specialresor med vin och mat som tema. Företaget arrangerar även resor på engelska och har fått internationella hedersutnämnande, t.ex. World’s Top Wine Tours av den amerikanska tidningen Travel+Leisure. Resorna är också ”av Munskänkarna rekommenderade resor

– – – – – – –

Presskontakt:

 • BKWine: Britt eller Per Karlsson, tel 08-559 22 155, eller mobil 0033 6 80 45 35 70, eller 0033 6 83 51 12 53, info @ bkwine.com

Pressbilder:

 • Pressbilder: http://www.bkwinevinresor.com/pressbilder/
 • Lösenord för nedladdning av högupplösta bilder: kontakta BKWine.
 • Licens: Fri användning uteslutande för illustration av text om BKWines vinresor. All annan användning kräver separat skriftligt tillstånd.

Även: http://www.bkwinevinresor.com/om-bkwine/pressrum/. Fler pressbilder för publicering i samband med text om BKWine finns tillgängliga på begäran. BKWine har ju även ett av världens största fotoarkiv specialiserat på vin: http://www.bkwinephotography.com.

BKWine AB

BKWine, 51, rue du Chevalier de la Barre, F-92130 Issy les Moulineaux (Paris), Frankrike, tel 00 33 6 80 45 35 70, info @ bkwine.com, http://www.bkwinevinresor.com, http://www.bkwine.com.

BKWine AB drivs av Britt och Per Karlsson. Verksamheten har fyra huvudgrenar:

 • vin- och matresor – Skandinaviens mest omfattande vin- och matreseprogram
 • vinjournalistik – artiklar för vin- & matpublikationer
 • vinfotografi – ett omfattande arkiv med fotografier från vindistrikt, http://www.bkwinephotography.com
 • vinkonsulting

BKWine arbetar med flera olika vinrelaterade aktiviteter. Den huvudsakliga verksamheten är vinresor för vinentusiaster och för professionella som vill lära sig mer om vin och uppleva vin och gastronomi på plats. Varje år organiserar BKWine ett trettiotal vin- och matresor. BKWines resor är listade som World’s Top Wine Tours av världens största resetidning Travel and Leisure Magazine. BKWine har publicerat flera vinböcker som vunnit svenska och internationella priser. BKWine publicerar också ett nyhetsbrev om vin, BKWine Brief, med runt 20 000 läsare. Britt och Per är medlemmar i brittiska Circle of Wine Writers (CWW), Internationella Vinskribentsfederationen (FIJEV), den franska Organisationen För Vinpressen (APV) och International Wine and Food Society (IWFS).

Print Friendly, PDF & Email

, ,

No comments yet.

Leave a Comment

Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!