Pressmeddelande: Två långväga vinresor till vintern, Sydamerika och Sydafrika, lanseras av BKWine

Dela / gilla artikeln:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

Två vinresor och matresor för vintern har lanserats av BKWine. Båda går till exotiska destinationer: Chile och Argentina i Sydamerika, respektive Sydafrika. Båda resorna ger resenären in härlig upplevelse av ländernas vin, gastronomi och kultur. BKWine är Sveriges största researrangör specialiserad på vinresor och gastronomiresor.

BKWine Logo 633x236
BKWine Logo 633×236

BKWines två nya vinterresor går till destinationer där man under den svenska vintersäsongen kan njuta av varmt sommarväder, på södra halvklotet. Båda resorna sammanfaller också med vinskörden där nere. De innehåller, utöver många vingårdsbesök, gastronomiska måltider med lokala specialiteter och besök i spektakulära landskap och karaktärsfulla metropoler.

Vin- och matresan till Sydamerika äger rum 6-21 februari 2016. Den tar med resenären till Chile och till Argentina och de viktigaste vindistrikten i de båda länderna. Resan startar i Santiago de Chile och slutar i Buenos Aires i Argentina. Däremellan blir det besök i Valparaiso, Santa Crus och Mendoza. En unik bussresa upp över Andernas toppar ingår också.

Britt Karlsson, grundare av BKWine och reseledare på resan, säger om resan: ”Den här resan fokuserar både på vinet och på gastronomin i Chile och Argentina men även på ländernas kultur och natur. Det blir en fascinerande jämförelse mellan två grannländer som faktiskt är radikalt olika. Jag tar med resenären till några av guldkornen som jag hittat på mina många resor här i Sydamerika.”

Vinresan och matresan till Sydafrika äger rum 26 februari till 7 mars 2016. Resan inkluderar några dagar i den vackra Kapstaden med alla sina sevärdheter och besök på naturreservatet runt Godahoppsudden och Cape Point. Fokus på resan är Sydafrikas vindistrikt (Stellenbosch, Franschhoek, Swartland, Paarl) och landets gastronomi.

Britt Karlsson kommenterar vinresan till Sydafrika: ”Sydafrika är idag en viktig producent av högklassiga viner. Man är inte alls, som många kanske tror, bara en producent av prisvärda bulkviner. Det finns en stor grupp mycket kunniga kvalitetspionjärer. Många av dem känner jag personligen. Jag kommer att visa upp det bästa av det sydafrikanska vinet. Det blir många gastronomiska måltider och även charmigt och lyxigt boende på bla ett hotell med Sydafrikas längsta veranda!”

Båda resorna är begränsade till en lite grupp deltagare. De leds av Britt Karlsson personligen, en känd vinprofil som även är prisvinnande vinboksförfattare och utnämnts till Årets Vinpersonlighet av Munskänkarna.

Samtliga resor och detaljerade reseprogram finns på: https://www.bkwinevinresor.com/

BKWine AB är Sveriges ledande arrangör av specialresor med vin och mat som tema. Företaget arrangerar även resor på engelska och har fått internationella hedersutnämnande, t.ex. World’s Top Wine Tours av den amerikanska tidningen Travel+Leisure. Resorna är också ”av Munskänkarna rekommenderade resor

– – – – – – –

Presskontakt:

  • BKWine: Britt eller Per Karlsson, tel 08-559 22 155, eller mobil 0033 6 80 45 35 70, eller 0033 6 83 51 12 53, info @ bkwine.com

Pressbilder:

Även: https://www.bkwinevinresor.com/om-bkwine/pressrum/. Fler pressbilder för publicering i samband med text om BKWine finns tillgängliga på begäran. BKWine har ju även ett av världens största fotoarkiv specialiserat på vin: https://www.bkwinephotography.com.

BKWine AB

BKWine, 51, rue du Chevalier de la Barre, F-92130 Issy les Moulineaux (Paris), Frankrike, tel 00 33 6 80 45 35 70, info @ bkwine.com, https://www.bkwinevinresor.com, https://www.bkwine.com.

BKWine AB drivs av Britt och Per Karlsson. Verksamheten har fyra huvudgrenar:

  • vin- och matresor – Skandinaviens mest omfattande vin- och matreseprogram
  • vinjournalistik – artiklar för vin- & matpublikationer
  • vinfotografi – ett omfattande arkiv med fotografier från vindistrikt, https://www.bkwinephotography.com
  • vinkonsulting

BKWine arbetar med flera olika vinrelaterade aktiviteter. Den huvudsakliga verksamheten är vinresor för vinentusiaster och för professionella som vill lära sig mer om vin och uppleva vin och gastronomi på plats. Varje år organiserar BKWine ett trettiotal vin- och matresor. BKWines resor är listade som World’s Top Wine Tours av världens största resetidning Travel and Leisure Magazine. BKWine har publicerat flera vinböcker som vunnit svenska och internationella priser. BKWine publicerar också ett nyhetsbrev om vin, BKWine Brief, med runt 20 000 läsare. Britt och Per är medlemmar i brittiska Circle of Wine Writers (CWW), Internationella Vinskribentsfederationen (FIJEV), den franska Organisationen För Vinpressen (APV) och International Wine and Food Society (IWFS).

Dela/gilla artikeln:

Nyhetsbrev:

Dela/gilla artikeln:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on tumblr
Share on email

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Månatligt nyhetsbrev om vin och resor.

Passa på. Prenumerera nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

Ta dig en titt på alla våra vinresor:

Kom med på en av våra legendariska vinresor till en av våra reguljära destinationer.

Vill du ha en alldeles egen privat vinresa? Läs mer om skräddarsydda vinresor.

Eller ta en titt på urvalet av våra populära vinresedestinationer.

Nyhetsbrev

Prenumerera pa vårt nyhetsbrev!

25 000 prenumeranter får nyheter om vin och vinresor varje månad. Du också?

Följ oss!