Pressmeddelande: Höstens vin- och matreseprogram från BKWine: Rioja ny destination, plus Italien, Frankrike, Portugal

Dela / gilla artikeln:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

BKWine har nyligen presenterat sitt fullständiga höstprogram för vinresor och matresor. BKWine är Sveriges största en researrangör specialiserad på vin-, mat, och gastronomiresor. Höstprogrammet omfattar 10 nya vin- och matresor, en helt ny destination och nio favoriter. Hela programmet finns tillgängligt på BKWineVinresor.com.

BKWine Logo 633x236
BKWine Logo 633×236

På BKWines nyligen lanserade höstprogram finns destinationer i Italien, Frankrike, Spanien och Portugal. Som varje år så lanserar man bland annat en helt ny destination på programmet. Britt Karlsson, en av grundarna av BKWine kommenterar: ”Varje år lanserar vi minst ett nytt resmål på programmet. I år blir det Rioja i Spanien. Spanien är ett fantastiskt vin- och matland, i klass med  de två ’stora’ destinationerna Frankrike och Italien. Tänk bara på alla de trestjärniga restauranger som finns där. På senare år har dessutom vinproduktionen genomgått en renässans. Det är dags att återupptäcka spanska viner.” Resan till Rioja startar och slutar i Bilbao, känt för Guggenheimmuseet, och äger rum i slutet av september. Britt fortsätter: ”Vi har många resenärer som återkommer år efter år. Ofta är det dessa stamkunder som snabbt hoppar på våra nya resmål”.

Övriga destinationer för hösten är: Fyra klassiker bland franska vindistrikt med var sin resa: Bourgogne, Bordeaux, Rhonedalen/Châteauneuf-du-Pape och Champagne. Tre stora destinationer i Italien: Veneto (med amarone och Valpolicella), Toscana och Piemonte med tryffelletning, plus den lite mer exotiska vinregionen Sicilien. Samt en vinresa längs den slingrande Dourofloden i norra Portugal.

Per Karlsson, den andra av grundarna till BKWine kommenterar destinationerna och resornas innehåll: ”Vi har blandat stora klassiker, t.ex. Bourgogne och Toscana, med lite ovanligare distrikt, som Sicilien och Douro. De vingårdar vi besöker tillhör alltid de bästa och mest intressanta att besöka. Till skillnad från många andra lägger vi inte så stor vikt vid att det ska vara kända ’varumärken’ som besöks; istället fokuserar vi på kvaliteten, på personerna och på själva upplevelsen. Vi besöker personligen bortåt 300 vingårdar på ett år så vi har en alldeles unik möjlighet att välja ut de bästa besöken åt våra resenärer. Mycket få personer i vinbranschen reser så mycket i världens vindistrikt som vi gör.”

BKWines resor sträcker sig över fem dagar, med ankomst på onsdagen och avresa på söndagen, som en långhelg eller alternativt för att kunna kombineras med några dagar ytterligare för då att bli en veckas resa. Samtliga resor leds av en professionell vinguide, i många fall Britt eller Per själva. Resorna riktar in sig både till nybörjare och till erfarna vinprovare, under förutsättning att man är road av vin och mat.

Samtliga resor och detaljerade reseprogram finns på: https://www.bkwinevinresor.com/

BKWine AB är specialiserad på högklassiga vinresor och matresor, som blivit utnämnda till ”world’s top wine tours” av Travel + Leisure Magazine, världens största resetidning och är ”av Munskänkarna rekommenderade resor”. BKWine arrangerar ett 30-tal resor varje år, hälften skräddarsydda.

– – – – – – –

Presskontakt:

–              BKWine: Britt eller Per Karlsson, tel 08-559 22 155, eller mobil 0033 6 80 45 35 70, eller 0033 6 83 51 12 53, info@bkwine.com

Pressbilder:

–          Pressbilder: https://www.bkwinevinresor.com/pressbilder/

–          Lösenord för nedladdning av högupplösta bilder: [kontakta BKWine].

–          Licens: Fri användning uteslutande för illustration av text om BKWines vinresor. All annan användning kräver separat skriftligt tillstånd.

Även: https://www.bkwinevinresor.com/om-bkwine/pressrum/. Fler pressbilder för publicering i samband med text om BKWine finns tillgängliga på begäran. BKWine har ju även ett av världens största fotoarkiv specialiserat på vin: https://www.bkwinephotography.com.

BKWine AB

BKWine, 51, rue du Chevalier de la Barre, F-92130 Issy les Moulineaux (Paris), Frankrike, tel 00 33 6 80 45 35 70, info@bkwine.com, https://www.bkwinevinresor.com, https://www.bkwine.com.

BKWine AB drivs av Britt och Per Karlsson. Verksamheten har fyra huvudgrenar:

–                      vin- och matresor – Skandinaviens mest omfattande vin- och matreseprogram

–                      vinjournalistik – artiklar för vin- & matpublikationer

–                      vinfotografi – ett omfattande arkiv med fotografier från vindistrikt, https://www.bkwinephotography.com

–                      vinkonsulting

BKWine arbetar med flera olika vinrelaterade aktiviteter. Den huvudsakliga verksamheten är vinresor för vinentusiaster och för professionella som vill lära sig mer om vin och uppleva vin och gastronomi på plats. Varje år organiserar BKWine ett trettiotal vin- och matresor. BKWines resor är listade som World’s Top Wine Tours av världens största resetidning Travel and Leisure Magazine. BKWine har publicerat flera vinböcker som vunnit svenska och internationella priser. BKWine publicerar också ett nyhetsbrev om vin, BKWine Brief, med runt 20 000 läsare. Britt och Per är medlemmar i brittiska Circle of Wine Writers (CWW), Internationella Vinskribentsfederationen (FIJEV), den franska Organisationen För Vinpressen (APV) och International Wine and Food Society (IWFS).

Dela/gilla artikeln:

Nyhetsbrev:

Dela/gilla artikeln:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on tumblr
Share on email

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Månatligt nyhetsbrev om vin och resor.

Passa på. Prenumerera nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

Ta dig en titt på alla våra vinresor:

Kom med på en av våra legendariska vinresor till en av våra reguljära destinationer.

Vill du ha en alldeles egen privat vinresa? Läs mer om skräddarsydda vinresor.

Eller ta en titt på urvalet av våra populära vinresedestinationer.

Nyhetsbrev

Prenumerera pa vårt nyhetsbrev!

25 000 prenumeranter får nyheter om vin och vinresor varje månad. Du också?

Följ oss!