Ny resa i höst: En vinresa till Champagne som ingen annan!

Det blir en ny vinresa till Champagne i höst. Datumen är 11 till 15 september, alldeles i början av hösten. Det är en resa som champagneälskaren verkligen inte ska missa. Fylld av goda viner och lyxig mat.

Det finns många varianter för en vinresa till Champagne. Man kan resa på egen hand, med någon researrangör, hitta något lokalt eller annat. Men det finns nog inget som ger dig en upplevelse så som denna resa med BKWine.

Resan är fylld av goda viner och av härlig fransk gastronomi av hög klass. Våra luncher, inte minst i Champagne, är beryktade. Det blir ingen picknick. Det är ingen ”lunch på egen hand” på ett café. Det blir istället ”seriösa” (nåja) gastronomiska upplevelser. Vanligen har vi luncherna hos en vinproducent, det kan till och med bli bokstavligen hemma-hos. Det brukar bli tre rätter eller fyra. Sällan en lunch (med oss) i Frankrike utan ost, speciellt som det finns så goda ostar här i området.

En lång och god Champagne-lunch är över

En lång och god Champagne-lunch är över, copyright BKWine Photography

Till maten blir det förstås genomgående champagne! Tror du att du kommer sakna rödvinet till köttbiten, eller chablis till fisken? Jag lovar att du inte kommer att sakna den utan du kommer istället att upptäcka nya kombinationer med champagne; se hur fantastiskt bra det kan fungera med mat. Tre-fyra-fem olika champagner till lunchen är inte ovanligt.

Jag kan också lova dig alldeles speciella vingårds- och vinkällarbesök. Jovisst, vi besöker något av de stora ”husen” så att vi får se några imponerande källare. Men vi hoppar över Champagne B***, H***, M***, V***, L***, P*** och så vidare. De stora och berömda ”husen”.

Crayère, kritkällare, i Champagne

Crayère, kritkällare, i Champagne, copyright BKWine Photography

Vi har dem inte på vårt program därför att de allra bästa och mest spännande champagneupplevelserna får du hos de mindre producenterna. Mindre hus och framför allt hos de oberoende odlarna. Det är en minimal (obefintlig) chans att du kommer att få träffa vinmakaren eller ägaren om du besöker de som gör 2 miljoner eller 5 miljoner eller 20 miljoner flaskor. Chansen är nog då större att du får en rundtur på ett turisttåg. Och det är faktiskt mötena med personerna som blir de största upplevelserna på de flesta resor.

Vinet åldras på fat, i en källare i Champagne

Vinet åldras på fat, i en källare i Champagne, copyright BKWine Photography

Istället för sådant, tar vi dig med till de som verkligen jobbar i vingårdarna och i vinkällarna. På många av våra besök träffar du vinmakaren eller ägaren. Ofta båda, eftersom det kan vara samma person. Därför är kanske de flesta av namnen på champagneproducenterna som du hittar i vårt program inte särskilt bekanta för dig. Men jag kan lova både att besöken är mer spännande och champagnerna godare, mycket godare och mer karaktärsfulla, än om du besökte de välkända ”hus” som du kan köpa på alla flygplatser runt om i världen.

Gamla flaskor ”sur pointe”, i en källare i Champagne

Gamla flaskor ”sur pointe”, i en källare i Champagne, copyright BKWine Photography

Så om du satsar mycket på ”bucket-lists” och vill bocka av namn, då är nog detta inte förstavalet, men om du älskar goda viner och fantastisk mat, då hoppas vi att vi ses på någon av våra resor!

Så varför inte bestämma dig för denna fantastiska och originella vin-upplevelse nu i höst! Vi kan lova att det blir en minnesvärd resa med många goda champagne- och matupplevelser.

Här kan du se hela programmet för den fantastiska vinresan till Champagne.

Boka nu!

Och för att avsluta:

Du vet väl att vi har skrivit en internationellt prisbelönt bok om Champagne? Den enda boken på svenska som verkligen berättar allt om Champagne, förklarar hur man tillverkar vinet, lite historia och geografi förstås, druvsorter och terroir, lite hemligheter som ingen annan skriver om, och många, många producentrekommendationer. (Och det var den boken som Spritmuséet gav till sina guider för att läsa på om Champagne när de skulle guida den stora Champagneutställning som de hade…)

Du kan knappast få en bättre guide och ciceron i Champagne än författaren till det svenska standardverket om det bubbliga vinet!

Flaskor ”sur lattes”, i en källare i Champagne

Flaskor ”sur lattes”, i en källare i Champagne, copyright BKWine Photography

Basilikan i Reims, Champagne

Basilikan i Reims, Champagne, copyright BKWine Photography

Flaskor ”sur lattes”, i en källare i Champagne

Flaskor ”sur lattes”, i en källare i Champagne, copyright BKWine Photography

En by, cyklister och vingårdar i Montagne de Reims, Champagne

En by, cyklister och vingårdar i Montagne de Reims, Champagne, copyright BKWine Photography

Vingårdar längs med Marne-kanalen i Vallée de la Marne, Champagne

Vingårdar längs med Marne-kanalen i Vallée de la Marne, Champagne, copyright BKWine Photography

Pinot noir just skördad, Côte des Bar, Aube, Champagne

Pinot noir just skördad, Côte des Bar, Aube, Champagne, copyright BKWine Photography

Print Friendly, PDF & Email

, , ,

No comments yet.

Leave a Comment

Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!