Fotografen i vingården

Dela / gilla artikeln:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

Vin och fotografi, och kanske en vinfotografi-resa?

Alla bilder som du kan se här på BKWine Vinresor kommer från de vin- och matresor som vi arrangerar. Det är inte inköpta arkivbilder, eller reklambilder från turistkontor.

En av orsakerna till att vi kan illustrera med så mycket bilder (och videos) för att visa dig vad som händer på våra vinresor är att jag, Per, även är fotograf, fotograf specialiserad på vin, resor och gastronomi. Jag kommer alltid hem från en vinresa med bagaget, så att säga fyllt med bilder. På tre dagars vinbesök, med vingårdar, vinkällare, vinprovningar osv brukar det bli runt 1000 bilder.

Vi använder våra bilder för att illustrera alla texter om våra resor och även för artiklar på vår redaktionella sajt BKWine Magazine, liksom även för artiklar som vi publicerar i vintidningar och liknade. Och för våra vinböcker. Vi har också en bildbyråverksamhet där man kan köpa bilder för publicering eller fototryck för att hänga på väggen: BKWine Photography.

Men eftersom det är jag som tar alla foton så är det ovanligt att se mig på bild. Jag är alltid bakom kameran, inte framför den.

Men ibland, om än inte ofta, händer det att någon som reser med oss knäpper en bild på mig. Här är en, tagen av Per Piscator, som har rest med oss fem gånger, om minnet inte sviker mig. Den här bilden är från en av de märkligare vingårdar som jag besökt. Den tillhör Luigi Tecci i Kampanien i centrala Italien. Vi besökte hans vingård på en vinresa i Italien för en tid sedan. Det är samma vingård som illustrerar omslaget på vår senaste bok, Vinet och miljön.

Vinrankorna var stora som träd och planteringstätheten, en parameter som vi vinnördar alltid är intresserade av, var minst sagt låg, kanske 500 per hektar… Vinerna var utsökta!

PS: Ta en titt på vårt vinreseprogram om du är intresserad av att komma med på en av våra vinresor eller matresor, till Kampanien eller någon annan destination. Vi har till och med funderingar på att göra en vinresa på ett kombinerat tema med fotografi, först vingårdsbesök och vinprovningar och sedan foto-workshop med de bilder man tagit under dagen. Intresserad?

Fotografen i vingården i Kampanien
Fotografen i vingården i Kampanien, copyright Per Piscator

Dela/gilla artikeln:

Nyhetsbrev:

Dela/gilla artikeln:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on tumblr
Share on email

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Månatligt nyhetsbrev om vin och resor.

Passa på. Prenumerera nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning: Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

Explore all our wine tours:

Kom med på en av våra legendariska vinresor till en av våra reguljära destinationer.

Vill du ha en alldeles egen privat vinresa? Läs mer om skräddarsydda vinresor.

Eller ta en titt på urvalet av våra populära vinresedestinationer.