Två exklusiva vin- & matresor till Chile-Argentina och Sydafrika vintern 2017 med BKWine | pressmeddelande

Två exklusiva vin- & matresor till Chile-Argentina och Sydafrika vintern 2017 med BKWine

Specialisten på vinresor och matresor, BKWine, har just lanserat två nya exklusiva långresor: en till Chile-Argentina, och en till Sydafrika. Båda går av stapeln vintern 2017. Dessa lyxiga resor är huvudsakligen, men inte endast, tillägnade vinet och gastronomin i dessa tre spännande Nya Världen-länder. Båda leds av en av Sveriges främsta vinexperter.

BKWine logotyp 633x236 pxVin- och matresan till Chile och Argentina ger gourmet-resenären möjligheten att utforska vinerna och maten i dessa två länder i Sydamerika. Reseprogrammet inkluderar unika privata besök hos flera av de ledande vinproducenterna i vindistrikten. Argentina har blivit världsberömd för sina populära malbec-viner och Chile för sin carmenere och cabernet. Gastronomiska specialiteter får en framträdande plats på denna resa, specialsydd för alla som tycker om vin och mat. Resan startar i Buenos Aires (Argentina) med sightseeing till många av stadens sevärdheter. Vinregionen Mendoza, vid Andernas fot, utforskas sedan i detalj. En mycket speciell och spektakulär road trip tar resenären över Anderna, upp till 3000 m.ö.h. och sedan ner, för att nå Chile. Flera av Chiles vindistrikt är inlagda på resrutten liksom de två historiska städerna Santiago och Valparaiso. Resan äger rum mellan 28 januari och 12 februari 2017 och kostar 46 200 kr.

Vin- och matresan till Sydafrika tar med resenären på en upptäcktsfärd i detta unga vinland, till några av de bästa vinmakarna. Sydafrika har med sin snabba utveckling blivit en av Nya Världens mest dynamiska och spännande vinproducenter. Resan går både till de klassiska vindistrikten Stellenbosch och Franschhoek och till de helt nya distrikten som dykt upp längs kusten, inklusive Hermanus och Walker Bay, på Sydafrikas vackra södra kust. Det blir även gott om tid för sightseeing i Kapstaden, med Taffelberget, och till Kaphalvön med Godahoppsudden. De sydafrikanska vinerna kommer att få en viktig roll på ett flertal gastronomiska måltider i toppklass, hemma hos vinmakarna. Resan startar 24 februari och avslutat 6 mars 2017. Priset är 28 800 kr.

Båda resorna leds av Britt Karlsson, en av Sveriges kunnigaste vinpersonligheter, prisvinnande vinboksförfattare, skribent på bl.a. Forbes.com och BKWine Magazine, med personliga kontakter hos många av vingårdarna i dessa Nya Världen-länder, vilket ger resenären en unik chans att komma producenterna inpå livet.

Samtliga resor och detaljerade reseprogram finns på: http://www.bkwinevinresor.com/

BKWine AB är Sveriges ledande arrangör av specialresor med vin och mat som tema. Företaget arrangerar även resor på engelska och har fått internationella hedersutnämnande, t.ex. World’s Top Wine Tours av den amerikanska tidningen Travel+Leisure. Resorna är också ”av Munskänkarna rekommenderade resor”.

– – – – – – –

Presskontakt:

  • BKWine: Britt eller Per Karlsson, tel 08-559 22 155, eller mobil 0033 6 80 45 35 70, eller 0033 6 83 51 12 53, info @ bkwine.com

Pressbilder:

Även: http://www.bkwinevinresor.com/om-bkwine/pressrum/. Fler pressbilder för publicering i samband med text om BKWine finns tillgängliga på begäran. BKWine har ju även ett av världens största fotoarkiv specialiserat på vin: http://www.bkwinephotography.com.

BKWine AB

BKWine, 51, rue du Chevalier de la Barre, F-92130 Issy les Moulineaux (Paris), Frankrike, tel 00 33 6 80 45 35 70, info @ bkwine.com, http://www.bkwinevinresor.com, http://www.bkwine.com.

BKWine AB drivs av Britt och Per Karlsson. Verksamheten har fyra huvudgrenar:

  • vin- och matresor – Skandinaviens mest omfattande vin- och matreseprogram
  • vinjournalistik – artiklar för vin- & matpublikationer
  • vinfotografi – ett omfattande arkiv med fotografier från vindistrikt, http://www.bkwinephotography.com
  • vinkonsulting

BKWine arbetar med flera olika vinrelaterade aktiviteter. Den huvudsakliga verksamheten är vinresor för vinentusiaster och för professionella som vill lära sig mer om vin och uppleva vin och gastronomi på plats. Varje år organiserar BKWine ett trettiotal vin- och matresor. BKWines resor är listade som World’s Top Wine Tours av världens största resetidning Travel and Leisure Magazine. BKWine har publicerat flera vinböcker som vunnit svenska och internationella priser. BKWine publicerar också ett nyhetsbrev om vin, BKWine Brief, med runt 20 000 läsare. Britt och Per är medlemmar i brittiska Circle of Wine Writers (CWW), Internationella Vinskribentsfederationen (FIJEV), den franska Organisationen För Vinpressen (APV) och International Wine and Food Society (IWFS).

 

Print Friendly, PDF & Email

, , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Comment

Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!