Bourgogne är magiskt

Ett typiskt morgonbesök på en typisk vinresa i Bourgogne…

Vineyard Hut

Burgundy

Just den här dagen var vi i hjärtat av Bourgogne, i Côte d’Or. Det är en magisk plats. Det är svårt att förklara, men jag har alltid fascinerats av Bourgognes viner och av hela området. Jag älskar att resa till Bourgogne på våra egna resor… Kanske är det för att man får tillfälle att prova alla dessa underbara viner, viner som ofta kan vara svåra att hitta i butik. För när det gäller bourgogneviner, speciellt röra bourgogner, så måste man verkligen veta var man ska leta, och vem man ska köpa från. Familjenamnet på etiketten är nog viktigare här än på något annat ställe. Och bästa sättet att upptäcka Bourgognes viner är att resa dit!

Det är en magisk plats. Det är svårt att förklara, men jag har alltid fascinerats av Bourgognes viner och av hela området.

I april var vi där med en liten grupp vinentusiaster. Vi var på en av våra ”Tre klassiker”-resor, där vi börjar i Champagne och sen Chablis, med avslutning i Bourgogne.

Just denna morgon lämnade vi vårt hotell i Beaune vid halv tio. Vi gav oss av till vårt första besök på morgonen. Vi skulle bara ett par kilometer bort, till Savigny-lès-Beaune (som just betyder ”Savigny nära Beaune”) där vi skulle träffa Domaine Doudet-Naudin, en familjeegendom med 150-åriga anor.

Läs mer om hur besöket gick på den engelska resebloggen: Burgundy is Kind of Magic.

Där berättar vi bland annat om den enastående Grand Cru:n Corton-Charlemagne 2003 som vi provade, och om hur vår värd tog fram ett 10 år gammalt vi – bara för att visa oss hur ett lite äldre vin kan bli.

Burgundy is Kind of Magic – a morning visit on a wine tour to Burgundy.

—Britt

Här kan du se om det finns någon vinresa till Bourgogne på vårt aktuella program; eller så kan du kontakta oss för en skräddarsydd vin- och matresa till Bourgogne, kanske din drömresa?

A rare bottle of wine in the tasting room

A rare bottle of wine in the tasting room, copyright BKWine Photography

Print Friendly, PDF & Email

,

No comments yet.

Leave a Comment

Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!