Grattis till BKWines vänner i Toscana som omnämns i Decanter!

I augustinumret av Decanter finns en trevlig artikel med tips till den som ska till Florens. På listan med de sex bästa vingårdarna att besöka nära Florens finns två av BKWines allra närmaste kontakter med.

The Malenchini renaissance villa in Tuscany

The Malenchini renaissance villa in Tuscany

Den privata renässansvillan Malenchini, Villa Medicea, strax utanför Florens ligger underbart vacker på en de kullar som omger Florens. Utsikten från gården är svår att slå, t.ex. med en vy av domkyrkan i Florens. Diletta (Malenchini) som ägarinnan heter producerar både olivolja och vin. Här var vi på besök under vår senaste resa till Toscana och provade olika olivoljor och gårdens eget vin. Vi fick även en rundtur på gården och i den italienska trädgården med slottsfrun personligen.  Mer info: www.malenchini.it.

A view over the Tuscan landscape

A view over the Tuscan landscape

Den lilla gården Cantina Candialle är något helt annat. Den drivs av det ambitiösa paret finske Jarkko (Peränen) och tyska Josephin. Här åt vi t.ex. en minnesvärd lunch under en av våra första resor till Toscana. En privat kock, vän till värdparet, lagde en fantastisk italiensk meny som vi avnjöt i gården vardagsrum medan vi provsmakade gårdens fina röda viner. Intimt och professionellt på samma gång. Precis som gården själv. Och ingen bröt benen på alla barnleksakerna som svämmade över i vardagsrummet! Mer info: www.candialle.com.

Vi är väldigt glada för båda gårdarna för deras omnämnande i Decanter och hoppas att det ger dem bra publicitet. Det är de värda tycker vi på BKWine – och ser fram emot nästa besök hos dem!

Jarkko Peränen, of Candialle in Chianti

Jarkko Peränen, of Candialle in Chianti

Tasting olive oil in Tuscany

Tasting olive oil in TuscanyJ

Print Friendly, PDF & Email

, , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. BKWine Brief nummer 97, augusti 2011 | BKWine Magazine - August 26, 2011

    […] Det är bland annat Villa Malenchini, en olivolje- och vinproducent, och Cantina Candialle, en vingård som drivs av ett finsk-tyskt par, som de har på sin lista. Vi grattar våra vänner i Toscana. Läs mer om dem här: Grattis till BKWines vänner i Toscana som omnämns i Decanter! […]

  2. Två av BKWines vänner i Toscana omskrivna i Decanter | BKWine Magazine - September 2, 2011

    […] par, som de har på sin lista. Vi grattar våra vänner i Toscana. Läs mer om dem här: Grattis till BKWines vänner i Toscana som omnämns i Decanter! Tuscan […]

Leave a Comment

Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!