TWE världens bästa resmål för vinresor: Franschhoek i Sydafrika

Dela / gilla artikeln:

The Wine Enthusiast gjorde nyligen ett reportage om vilka de anser vara världens bästa resmål för vinresor 2016. Här är mer detaljer om en av de destinationer som de hade på listan: Franschhoek i Sydafrika.

Läsa mer och få hela Wine Enthusiasts lista med världens bästa vinresedestinationer här.

7.      Franschhoek, Sydafrika

Franschhoek är en ganska liten stad i slutet av en spektakulär dalgång mellan bergstoppar, en timmes bilfärd från Kapstaden.

Så här säger Wine Enthusiast i sin introduktion till området:

“Denna pittoreska sydafrikanska by har distinkta viner och mat som kommer från dalen. Franschhoek, eller det franska hörnet, har fått sitt namn från de franska hugenotter som bosatte sig där på 1600-talet. De flydde religiös förföljelse och tog med sig sin kunskap om vinframställning till regionen, och deras arv märks i många av vingårdarna som bär franska namn. […] Byn ligger bara 30 minuter från Stellenbosch och anses allmänt som en gastronomisk huvudstad. Imponerande berg ligger runt staden. Här finns också utspritt i landskapet både moderna och traditionella Cape Dutch-stil-vingårdar, med vingårdar som sträcker sig upp längs backarna och ner mot floden. ”

Franschhoek har blivit en av huvudorterna för vin turismen i Sydafrika. När du åker dit ska du förstås kombinera det med ett stopp i Stellenbosch, inte långt borta. Och om du har tid, även med de andra vindistrikten som inte ligger lång därifrån.

Franschhoek är på vår lista med de mest populära vinresedestinationerna. Läs mer om vad du kan förvänta dig på vinresa till Franschhoek i Sydafrika.

Vingårdar och bergsformationer i Franschhoek
Vingårdar och bergsformationer i Franschhoek, copyright BKWine Photography

Vad kan du förvänta dig

Landskapet är vackert. Bedårande. Du åker genom grönskande vingårdar utan slut och kör längs landsvägar i dalgångar omgivna av höga klippiga berg. Det är spektakulärt. Det är också mycket välkomnande. De flesta vingårdar är väl rustade för att ta emot besökare. Många har restauranger och vissa har även gästrum.

Charmen med allt detta lockar många besökare så på helger och under säsong kan det vara ganska mycket folk.

Även om de har gjort vin här i mer än 350 år är det ett Nya Världen-vinland. Det finns inte mycket specifika regionala stilar; Det är mer en fråga om varje vingårds val av stil. Många gör viner från en mängd olika druvor så det är en god chans att du kommer att stöta på dina favoriter.

Missa inte det här

De flesta vägarna är nere på botten av dalgången. Ta en av de mindre vägarna som leder upp på en av sluttningarna. Du kommer att få se några vackra vyer.

I Sydafrika gör de också utmärkta mousserande viner, vad de kallar MCC, eller för att ge dig den långa versionen av namnet, Methode Cap Classique. Utsökt. Och de har också en mycket stor produktion av brandy, sprit i cognac-stil.

Viktigast av allt om du kommer hela vägen hit är dock att du måste besöka några av de andra vindistrikten i närheten: det urbana Stellenbosch, Paarl, det vilda Swartland etc.

Res med oss på en vinresa till Franschhoek i Sydafrika!

Vinprovning i trädgården på Rickety Bridge i Franschhoek, Sydafrika
Vinprovning i trädgården på Rickety Bridge i Franschhoek, Sydafrika, copyright BKWine Photography
Picknick i trädgården på Rickety Bridge i Franschhoek, Sydafrika
Picknick i trädgården på Rickety Bridge i Franschhoek, Sydafrika, copyright BKWine Photography
En vingård i Cape Dutch-stil i Franschhoek, Sydafrika
En vingård i Cape Dutch-stil i Franschhoek, Sydafrika, copyright BKWine Photography

Dela/gilla artikeln:

Nyhetsbrev:

Dela/gilla artikeln:

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Månatligt nyhetsbrev om vin och resor.

Passa på. Prenumerera nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

Ta dig en titt på alla våra vinresor:

Kom med på en av våra legendariska vinresor till en av våra reguljära destinationer.

Vill du ha en alldeles egen privat vinresa? Läs mer om skräddarsydda vinresor.

Eller ta en titt på urvalet av våra populära vinresedestinationer.

Nyhetsbrev

Prenumerera pa vårt nyhetsbrev!

25 000 prenumeranter får nyheter om vin och vinresor varje månad. Du också?

Följ oss!