“Stellenbosch och Swartland, Sydafrikas måsten för vinfantasten”, BKWines vinresor i tidningen Underbara Resor

Dela / gilla artikeln:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

Tidningen Underbara Resor publicerade för en tid sedan en artikel om vinets Sydafrika. Artikeln nämner ganska ingående våra vinresor till Sydafrika så vi vill gärna berätta lite om vad de säger:

underbara-resor-logoSydafrika blir ett allt hetare resmål för svenskar. Förutom uppseendeväckande natur och ett exceptionellt djurliv har vi fått upp ögonen för de prisvärda högkvalitativa vinerna.

Kvaliteten på de prisvärda sydafrikanska vinerna blir bara bättre och bättre. I dag kan de mäta sig med de bästa vinerna från världens alla hörn. Och vi blir allt mer benägna att besöka det exotiska landet för att lära oss mer om dess vinkultur.

– Sydafrikanska viner har en smak som tilltalar svenskar. De är lättillgängliga, mjuka och inte för komplicerade i smaken, säger Britt Karlsson, en av grundarna av BKWine.

– På senare år har det kommit nya regioner, exempelvis Swartland (*). Det är äventyrligt och spännande och turister har inte riktigt hittat dit ännu.

Av tradition har distrikten i Sydafrika främst producerat vitt vin. Förr var vinerna enklare, men nu är kvaliteten hög. Enligt Britt är vinmakarna i Sydafrika lika bra på rött och mousserande vin.

– Röda viner av druvan pinotage är trevliga. De skiljer sig i smaken från andra viner. Syrah kommer mycket i Sydafrika och de är bra på pinot noir. De vita vinerna är oväntat fantastiska, speciellt gillar jag druvan chenin blanc.

Roligt att Underbara Resor uppmärksammat våra vinresor till Sydafrika!

(Jag kanske ska lägga till att i en intervju så tenderar en del saker att falla bort. Det finns många, många andra fantastiska vin- och matupplevelser i Sydafrika än de som är nämnda i texten ovan.)

(*) Andra exempel är Walker Bay och Hermanus, nere på sydkusten. Dessa två ”nya” distrikten är med på den kommande vinresan till Sydafrika i mars.

Kom med oss på nästa vinresa till Sydafrika och upptäck själv på plats alla fantastiska viner och den goda maten i Sydafrika. Plus förstås det vackra landskapet och kulturen och mycket annat.

Läs mer om vad press och media säger om BKWines vinresor här.

Underbara Resor, Sydafrika, 1
Underbara Resor, Sydafrika, 1
Underbara Resor, Sydafrika, 2
Underbara Resor, Sydafrika, 2

Dela/gilla artikeln:

Nyhetsbrev:

Dela/gilla artikeln:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on tumblr
Share on email

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Månatligt nyhetsbrev om vin och resor.

Passa på. Prenumerera nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

Ta dig en titt på alla våra vinresor:

Kom med på en av våra legendariska vinresor till en av våra reguljära destinationer.

Vill du ha en alldeles egen privat vinresa? Läs mer om skräddarsydda vinresor.

Eller ta en titt på urvalet av våra populära vinresedestinationer.

Nyhetsbrev

Prenumerera pa vårt nyhetsbrev!

25 000 prenumeranter får nyheter om vin och vinresor varje månad. Du också?

Följ oss!