”Vi kan bara rekommendera att resa på vinresa med BKWine!”

Höstfärger i vingårdens branta terrasser

Höstfärger i vingårdens branta terrasser, copyright BKWine Photography

Många förknippar nog Dourodalen och staden Porto i norra Portugal med portvin. Och visst är det sant, det är här man gör portvin. Men det är också ett vindistrikt som idag gör verkligt spännande (och goda!) ”bordsviner”, både röda och vita.

Själva staden Porto (eller Oporto) är en vacker gammal stad med bl.a. en berömd bro som nästan ser ut som ett liggande eiffeltorn (och som förvisso var inspirerad av Eiffel). Själva dalen är kanske det mest spektakulärt dramatiska vindistrikt vi besökt. Verkligen en unik upplevelse.

Cissi och Runo har rest med oss tidigare i vindistrikten men denna gång kom de med till Douro och det var faktiskt portvinet som mest fastnade i deras minne. Så pass mycket att vi till och med fick komma med i deras årliga julhälsning till bekantskapskretsen!

Så här skrev de

“Vi åkte på en mycket intressant vinresa i Dourodalen. Britt och Per Karlsson (BKWine) har vi rest med förut. Vi kan bara rekommendera! Vi visste inte att portvin kunde vara så gott, och så spännande att producera!”

– Cissi & Runo C., på vinresa i Dourodalen i Portugal

Tack ska ni ha! Vi ser fram emot nästa gång vi ses, i någon annan vinregion, på en ny vinresa.

Läs mer om vad resenärerna säger om våra vin- och matresor!

Ta en titt i vårt reseprogram för att se om vi har någon vinresa till Dourodalen på gång. (Det kommer att bli en under hösten 2013.) Eller titta bland våra ”populära resmål för vinresor” där Dourodalen finns med. Det kanske kan inspirera till en skräddarsydd resa?
Dourofloden

Dourofloden, copyright BKWine Photography

Print Friendly, PDF & Email

, , ,

No comments yet.

Leave a Comment

Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!