En orsak till varför man ska åka på vinresa med BKWine och inte med mindre seriösa researrangörer

Kunskap, kontakter och erfarenhet är viktigt för att sätta ihop en vinresa med toppkvalitet. Det är inget man skaffar sig utan vidare. BKWine har gjort flera hundra vinresor. Vår första vinresa arrangerade vi 1986.

Vi är även vinjournalister och vinskribenter. Det ger oss ett helt unikt och oerhört brett kontaktnät i vinvärlden. Det gör också att många vinproducenter känner till oss och vår verksamhet, långt innan vi tar kontakt med dem för ett eventuellt vingårdsbesök på en resa. (”Alla känner apan, apan känner ingen”?)

Att vara skribenter (och fotograf) gör även att vi lägger stor vikt vid äkthet och ursprung. Copyright, upphovsrätt, är grunden för levebrödet för både skribenter och fotografer.

Upphovsrätt är kanske lite mindre viktigt för en researrangör men det har nog ändå en viss betydelse.

Därför blev vi ganska förvånade när vi upptäckte att en annan researrangör – vinförsäljaren och sporadiska vinresearrangören Dina Vingårdar – kopierat ordagrant text ur ett av våra reseprogram.

”Den tunga flaskan, ljudet av bubblorna i glaset, doften, smaken, allt med champagne gör att man blir på gott humör.”

Det är en fras som vi använt länge i våra program till Champagne, och även våra ”Tre Klassikerresor” som inkluderar Champagne.

På senare år har vi bättrat på frasen lite. I vårt aktuella program om Tre Klassiker lyder den: ”Den tunga flaskan, det lilla ploppet och pysandet när man öppnar flaskan, ljudet av bubblorna i glaset, doften, smaken. Allt med champagne gör att man blir på gott humör.”

Vi blev mycket förvånade när vi hittade exakt samma fras i Dina Vingårdars reseprogram för en vinresa som de arrangerar:

Dina Vingårdar stulen text från BKWine

Att sno en liten fras spelar väl ingen roll, kan man kanske tycka. Nej, det är ingen stor affär. Dina Vingårdar kanske råkat skriva samma sak… Hade det varit en banal fras, som t.ex. ”vi börjar resan i Reims” så, jovisst, kanske ett sammanträffande. Men i detta fall, knappast.

Det gör ju att man börjar undra: Hur mycket annan text har Dina Vingårdar tagit från våra reseprogram? Och dessutom: hur mycket av själva innehållet i resan har de kopierat? Från oss eller från andra? Tja, vem vet?

Om man planerar sina resor på det sättet att man plockar här och där i vad andra gjort – och det kanske är vanligt? – hur mycket kan man då som kund och resenär lita på att resan är bra.

Kanske är det lite löjligt, men jag tycker faktiskt det är ganska ynkligt att gör så här. Jovisst, kanske tittar man på andra, och ser vad de gör. Man måste hålla sig informerad. Man kanske till och med tänker att ”det här kan jag nog inspireras av. Och sen göra ännu bättre” (eller så tänker man inte så).

Men att helt enkelt göra en ”kopiera-klistra in”, cut-and-paste, av texten från en annan researrangör? Vad har man då för känsla för kvalitet? Hur viktigt är det då att göra en bra produkt? Snor man allt annat också?

Man undrar….

Vi kan i alla fall intyga att vi på BKWine skriver våra reseprogram själva.

Vi skriver dock inte bara reseprogrammen. Vi skriver i vinpressen och vi har skrivit fyra böcker om vin, böcker som vunnit pris både i Sverige och internationellt. Så du kan knappast hitta någon vinresearrangör som kan mer om vin, och som kan berätta mer, och mer livfullt, om vinets värld för dig än BKWine.

Vi kan också intyga att vi sätter ihop alla våra reseprogram från botten upp helt själva, byggt på årtionden av kunskap, erfarenhet och kontakter. Vi besöker själva, personligen mellan 200 och 300 vingårdar per år. Vi har nog fler resdagar per år än de allra flesta – kanske alla – i vinbranschen.

Det handlar om dig!

De vingårdsbesök som vi lägger in i programmet på våra resor är sådana som vi är övertygade kommer att ge dig den allra bästa upplevelsen. Det är inte vingårdar som vi valt därför att vi säljer deras viner eller viner som vi representerar som vinimportör och därför behöver lägga in i programmet av lojalitet. BKWine säljer inte vin och vi är inte vinimportör. På våra vinresor får du besöka de vingårdar som vi är övertygade kommer att ge dig bäst upplevelse, en unik upplevelse som du nog bara kan få med BKWine, inte vingårdar som kommit in på programmet av andra skäl.

Det är bland annat därför vi blivit Sveriges största arrangör av vinresor och en av de ledande namnen internationellt i vinresebranschen.

Det finns många skäl till att välja BKWine om man vill resa på vinresa. Detta var bara några. Allt vi gör gör vi för att du ska få den allra bästa rese-, mat- och vinupplevelsen. Ingenting annat.

Här kan du se alla våra aktuella program om du vill åka med oss på en verklig kvalitetsvinresa!

Landskap med vingårdar och berg, Rioja

Landskap med vingårdar och berg, Rioja, copyright BKWine Photography

Print Friendly, PDF & Email

,

No comments yet.

Leave a Comment

Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!