Sommelier och restaurangpersonal

Vintillverkning, vinkultur och gastronomi

En matbit och lite att dricka

En matbit och lite att dricka

För de som arbetar i restaurangbranschen, kanske som sommelier, kommer en vinresa/kurs säkerligen att fokusera mycket på kombinationer mellan mat och vin. Vi går förstås även in på lokala gastronomiska specialiteter i det vindistrikt där vi är, och hur dessa fungerar med de lokala vinerna (och kanske även andra viner). Vi besöker matmarknader och restauranger där vi kan diskutera de senaste trenderna i restaurangbranschen – lokalt och internationellt.

Vi besöker ett antal vinodlare för att få en uppdatering på vad som är nytt inom vinodling och vintillverkning, men vi kanske även besöker producenter av lokala gastronomiska specialiteter. Det kan t.ex. vara ostar, charkuterier, olivolja, foie gras, fågel och vilt, tryffel eller annat, beroende på i vilken region vi befinner oss. Kanske till och med ett besök på den årliga tryffelmarknaden som finns i olika byar både i Frankrike och i Italien.

Det här är ett exempel på hur en skräddarsydd resa kan se ut. Läs mer om våra skräddarsydda och specialdesignade privata vin- och matresor här.

Kontakta oss för en diskussion om en skräddarsydd gastronomiresa.

Print Friendly, PDF & Email

, , ,

No comments yet.

Leave a Comment

Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!