Resor, mat och vin i sitt sammanhang, BKWine talare på EWBC

Dela / gilla artikeln:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email
Utsikt över dalgången och bergen i Chile
Utsikt över dalgången och bergen i Chile, copyright BKWine Photography

På den nyligen avhållna konferensen EWBC, Digital Wine Communications Conference (tidigare European Wine Bloggers Conference, #EWBC, #EWBC12) hade man en paneldebatt om ”resor, mat och vin i sitt sammanhang”.

Det handlade framför allt om hur man kan ”kommunicera” bättre och mer effektivt om vin, resor, mat och gastronomi online.

Paneldebatten (eller workshoppen) leddes av Wink Lorch, en veteran bland vin- och reseskribenter. Panelen hade fyra talare, däribland vår egen Per Karlsson, en av grundarna till BKWine och emellanåt inbjuden talare på vin- och turismkonferenser.

Här är hela paneldebatten på video:

Och här är de bilder som Wink använde för att presentera debatten och talarna:

Debatten hade fått den här introduktionen:

Vin är så mycket mer än en provningsanteckning och en poäng. Vår panel innefattar kommunikatörer med erfarenhet från vinturism, resejournalistik, och från gastronomibranschen. För att hjälpa oss att bli inspirerande och tillförlitliga källor till information kommer panelen att dela med sig av sin syn på hur man bäst kommunicerar om vin med en koppling till resor, turism och mat.

De som deltog i panelen var (så som de presenterades av Wink):

Su Birch: VD under mer än ett decennium för Wines of South Africa (WOSA), exportrösten för sydafrikanska viner, baserad i Stellenbosch. Vinturism är mycket viktigt för Sydafrikanska vingårdar. WOSA har varit en av de drivande krafterna för det stora vinturismevenemanget som nyligen genomfördes parallellt med Cape Wine 2012 i Cape town.

Per Karlsson: Från Sverige men boende i Paris, Per driver tillsammans med sin fru Britt Karlsson BKWine Tours, som organiserar prisvinnande vinresor på engelska och på svenska till vindistrikt i Europa och i nya världen. De har fått erkännande inte bara för sina vinresor utan även för sitt skrivande om vin och är en av fem på Wine Business International’s ”power list” av vinjournalister i Sverige. Per är en aktiv bloggare och även en professionell fotograf, i ett tidigare liv arbetade Per inom marknadsföring och telekommunikation.

Wendy Crispell: Utbildare inom vin och mat, konsult och skribent, baserad i New York City. Wendy ägde tidigare en restaurang, är passionerat intresserad av ost från gårdsproducenter, och har på senare år blivit mycket kunnig inom vin, vilket är hennes fokus idag (utan att förglömma osten). Hon har rest vida.

Paola Tich: Konsult inom kommunikation med sin egen verksamhet i London. Paola har även sin egen blogg, SipSwooshSpit. Hon utbildade sig ursprungligen till journalist och har arbetat för några av de stora inom området. Resor och mat är ofta förekommande teman i artiklarna på Paolas vinblogg.

Jag kommer i en andra artikel att berätta mer om det jag pratade om under paneldebatten.

Dela/gilla artikeln:

Nyhetsbrev:

Dela/gilla artikeln:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on tumblr
Share on email

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Månatligt nyhetsbrev om vin och resor.

Passa på. Prenumerera nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

Ta dig en titt på alla våra vinresor:

Kom med på en av våra legendariska vinresor till en av våra reguljära destinationer.

Vill du ha en alldeles egen privat vinresa? Läs mer om skräddarsydda vinresor.

Eller ta en titt på urvalet av våra populära vinresedestinationer.

Nyhetsbrev

Prenumerera pa vårt nyhetsbrev!

25 000 prenumeranter får nyheter om vin och vinresor varje månad. Du också?

Följ oss!