Argentina, också, satsar på vinturism

Vinturism är bra både för den resande äventyrslystne vinälskare och för de vingårdar som han besöker. Vingårdarna i Argentina har förstått det och gör en insats för att utveckla vinet turismen 2014, enligt en rapport i Winesur.com.

Vingården Ruca Malén i Mendoza rapporterade en ökning av besökarantalet med 7 % för 2013. Gabriela Scalabroni på Bodega Norton, också i Mendoza, sägs till Winesur “under de senaste åren har vi upplevt en kraftig tillväxt inom vinturistsektorn”.

Att utveckla vinturismen kan ha flera fördelar och positiva effekter för vingårdarna. Det kan leda till viss merförsäljning på vingården förstås, men det är kanske inte det viktigaste effekten. De människor som kommer till en vingård blir ofta trogna konsumenter av just det vinet. De kan till och med bli “ambassadörer” till sina vänner för vingårdens viner.

Vingårdar i Argentina med Anderna i bakgrunden

Vingårdar i Argentina med Anderna i bakgrunden, copyright BKWine Photography

Vissa vingårdar investera idag i anläggningar för att ta emot gäster, butiker, till och med restauranger och ibland hotell, och personal för att ta emot besökare.

Detta är en mycket bra och en positiv utveckling. Ju fler människor som kommer till en vinregion, vare sig i Argentina eller i något annat vinland, ju mer entusiastiska vindrickare kommer vi att få.

“Vinturism har stadigt ökat över hela världen under det senaste decenniet. De turister som är intresserade av att besöka nya regioner vill prova olika viner och uppleva allt runt denna dryck. Vinregioner har utvecklat viktiga strategier för att erbjuda besökarna en oförglömlig upplevelse. Tanken är att få dem att komma tillbaka och dela upplevelsen med familj och vänner”, säger Claudia Oritz i sin artikel om vinturism på Winesur.

Men det finns många olika typer av vinturism.

Denna den senaste utveckling är faktiskt inte av särskilt stor betydelse för en professionell vinresearrangör, som BKWine. När kunder kommer på en vinresa med BKWine så ska de inte räkna med att mötas av en anställd vingårdsguide eller expedit i vinkällarbutiken…

Istället kan de resenärer som åker på en av våra vinresor snarare räkna med att möta vinmakaren eller ägaren av vingården eller liknande. De kommer att uppleva privata vinprovningar som inte är tillgängliga för den tillfällige besökaren. Och de kan ibland till och med bjudas in till en gourmetmåltid på vingården i deras privata matsal.

Det är en av anledningarna till att en resa med en specialiserad vinresearrangör är mycket annorlunda än att resa på egen hand eller att resa med en researrangör som inte är en specialist.

Om du inte tror mig, kom på en av våra vinresor!

Men trots allt, alla typer av vin turism är bra! Både för vingårdar och för vinälskare!

Du kan läsa mer om att resa bland vinet i Argentina här och se vårt vinreseprogram till Argentina och Chile här.

Vinprovning hos Melipal i Mendoza, Argentina

Vinprovning hos Melipal i Mendoza, Argentina, copyright BKWine Photography

Print Friendly, PDF & Email

, ,

No comments yet.

Leave a Comment

Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!