TWE världens bästa resmål för vinresor: Burgenland i Österrike

The Wine Enthusiast gjorde nyligen ett reportage om vilka de anser vara världens bästa resmål för vinresor 2016. Här är mer detaljer om en av de destinationer som de hade på listan: Burgenland i Österrike.

Läsa mer och få hela Wine Enthusiasts lista med världens bästa vinresedestinationer här.

9.      Burgenland, Österrike

Österrike är inte en stor vinland, mätt i volym (mindre än hälften så stort som Bordeaux) men de gör en del mycket spännande viner.

Så här säger Wine Enthusiast i sin introduktion till området:

“Fängslande röda viner och rekreation vid sjöns strand väntar i Österrikes varmaste vinregion. Bara en timme med bil från Wien lockar Burgenland. Området domineras av Neusiedler-sjön, som är gräns till Ungern. Det är ett område som lockar naturälskare från hela världen. En del av sjön fungerar som ett naturreservat som hyser ett sällsynt fågelliv i ett enormt vassbälte, och det finns segling och vindsurfing för sportiga typer. Men bortom sin naturliga skönhet, är Burgenland en sann oas för vinälskare. Vingårdar planterade med områdets inhemska druvsorter omger sjön och närliggande byar.”

De flesta av de österrikiska vinregionerna ligger inom räckhåll från Wien, huvudstaden, inklusive Burgenland. Österrike förtjänar mycket större erkännande för sina fantastiska viner, och har även ett landskap som gör det till ett nöje och upplevelse att resa dit. Och om du åker dit så bör du passa på att besöka så mycket som möjligt.

Vi har arrangerat flera vinresor till Österrike, men för att vara ärlig, det har varit en utmaning att locka kunder att komma. Det är väldigt synd. Vi vill gärna göra mycket mer vinresor i Österrike, om vi bara kunde få fler människor att upptäcka detta fantastiska land som vinresemål. Läs mer om vad man kan förvänta sig när man åker på vinresa i Österrike.

Vingård i Burgenland i Österrike

Vingård i Burgenland i Österrike, copyright BKWine Photography

Vad kan du förvänta dig

Även om det inte är ett särskilt stort (i areal) vinland så har det dramatiskt varierande landskap. Burgenland, runt Neusiedlersee är ganska platt och domineras av sjöns närhet. Wagram, Wachau och Kamptal längs floden Donau har ibland halsbrytande sluttningar där vinrankorna växer på terrasser.

Österrike är främst känd för sina vita viner, med Grüner Veltliner som den ledande (åtminstone i anseende) druvan.

Missa inte det här

De flesta personer tänker på Österrike som ett vitvinsland men du bör inte missa de röda. De blir mer och mer eftersökta och du kan hitta några utmärkta varianter. Leta till exempel gjorda av druvsorterna zweigelt och blaufränkish.

De gör också några fantastiska söta vita viner, däribland Trockenbeerenauslese, viner gjorda på druvor som har fått skrumpna på rankan. De är aldrig billiga men alltid exceptionella.

Res med oss på en vinresa till Österrike!

Även röda druvor jäser i Österrike

Även röda druvor jäser i Österrike, copyright BKWine Photography

Druvor på väg att mogna för Trockenbeerenauslese i Österrike

Druvor på väg att mogna för Trockenbeerenauslese i Österrike, copyright BKWine Photography

Druvor hänger på tork i Österrike

Druvor hänger på tork i Österrike, copyright BKWine Photography

Print Friendly, PDF & Email

, , ,

No comments yet.

Leave a Comment

Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!