Rejäla skor är ett måste för att lyckas med sin vinresa – Daily Herald

Dela / gilla artikeln:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

Ibland blir man lite överraskad av hur en intervju återspeglas i en artikel, som i t.ex. den här artikeln i The Daily Herald: Sturdy Shoes Essential to Wine Tour Success som baseras på en intervju med Britt om bra tips och råd inför en vinresa. Vi skulle knappast rekommendera våra gäster att ta med sig sitt eget toalettpapper. Eller varna för jord och insekter… Det får det att låta som en äventyrsresa, vilket det inte är. Inte den sorten äventyr i alla fall.

 

Men att ha med sig rejäla skor är faktiskt en bra idé. Vi nämner det t.o.m. i vår ”vanliga frågor”. Och för att vara ärlig, artikeln sa inte heller att det var vi som hade sagt det.

Bra skor är -bra! Du kan helt plötsligt befinna dig på en promenad ut i vingården; gående ner för en slingrande källartrappa; klättrande upp för en stege för att titta ner i en jästank med must. Du vill nog inte göra det i högklackat eller med de svarta lackskorna.

Så, komfortabla skor, ja. Var förberedd på lite sol (det kan vara hett i vingården!), ja. Eller kanske ett par droppar regn, ja. Och ja, ett stort JA, ställ mycket frågor. Ju fler frågor, desto bättre och mer spännande blir besöket.

Här är ett kort utdrag av artikeln med intervjun med Britt:

daily herald logo BlackDu har köpt flygbiljetterna, kollat passet, gjort markeringar med rödpenna i din vingårdskarta. Men om du tror att planeringen inför din vinresa är färdig så är det dags att tänka om!

”Den viktigaste faktorn för att få en lyckad vinresa är att ha bekväma, rejäla skor,” säger Britt Karlsson helt enkelt. Denna kvinna vet vad hon pratar om: Karlsson har organiserat mer än 300 vinresor i olika vindistrikt runt om i världen med BKWine. BKWine är företaget som hon äger tillsammans med sin make och fotograf Per Karlsson och som nyligen utnämndes till ”Bästa Vinresor” av Travel & Leisure Magazine.

[. . .]

Sista etappen på ett besök på en vingård är provningsrummet, där du kan hitta allt från sällsynta årgångar till cocktailservetter. Men Karlsson säger att gästerna aldrig ska känna sig tvingade att handla.

”En vinresa handlar mer om en upplevelse, om att lära sig något om ett vindistrikt och människorna som är där, än om att åka och shoppa.”

Läs hela artikeln i The Daily Herald.

Artikeln är skriven av Mary Ross, Advanced Sommelier & Certified Wine Educator.

Tack för uppmärksamheten!

På besök i vingården
På besök i vingården, copyright BKWine Photography

Dela/gilla artikeln:

Nyhetsbrev:

Dela/gilla artikeln:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on tumblr
Share on email

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Månatligt nyhetsbrev om vin och resor.

Passa på. Prenumerera nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

Ta dig en titt på alla våra vinresor:

Kom med på en av våra legendariska vinresor till en av våra reguljära destinationer.

Vill du ha en alldeles egen privat vinresa? Läs mer om skräddarsydda vinresor.

Eller ta en titt på urvalet av våra populära vinresedestinationer.

Nyhetsbrev

Prenumerera pa vårt nyhetsbrev!

25 000 prenumeranter får nyheter om vin och vinresor varje månad. Du också?

Följ oss!