Om vinresor i dessa covid-tider, och en första chans att komma ut i vingårdarna

Dela / gilla artikeln:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

Om vinresor i covid-tider

Hela vårens säsong av vinresor blev förstås inställd. Vi har inte gjort en resa sedan vi lyckades med nöd och näppe ta oss hem från vinresan i Nya Zeeland i mars.

Även om det börjar se mycket ljusare ut så vet ingen hur det kommer att se ut om några månader. Idag går det mesta åt rätt håll i Europa. Sjukdomsstatistiken går ner. Flygbolag börja flyga. Så på många sätt är det positivt. Men en stor osäkerhet återstår. Vi följer givetvis utvecklingen noga. Den kris vi har påverkar oss och vår verksamhet mer än de flesta.

Så vad gör vi?

Vi tror att det kommer att gå ganska långsamt att komma tillbaks till något ”normalt”. Turism och resor kommer att sätta igång i liten skala i sommar och lite mer i höst. Men inte mycket.

Vissa vinresearrangörer har lagt ner verksamheten. Det gör inte vi. Men självklart är det inte som vanligt. I praktiken innebär det att vi gör vår planering av framtida resor som vanligt, men med särskild hänsyn till hälsosituationen. Vi planerar för att resorna ska gå att genomföras enligt plan. Men man kan ju inte riktigt veta hur situationen kommer att utvecklas så vi är extra flexibla.

Två viktiga saker i sammanhanget:

  1. Har du några frågor eller undringar om resorna så tveka inte att kontakta oss.
  2. När du väl börjar bli sugen på att resa till något vindistrikt så hoppas vi verkligen att du väljer att resa dit med oss på BKWine! Vi finns där för dig.

Vinresor under hösten 2020 och vintern-våren 2021

Även om utvecklingen i Europa är bra och det överlag är goda nyheter så vi vet ännu inte exakt hur hösten kommer att se ut för våra resor. Det kommer förvisso att vara lättare att resa, speciellt inom de flesta länder i Europa. Det är naturligt att många tvekar att resa, vilket lett till att ett flertal av de resor som vi har planerat för hösten inte kommer att genomföras. Många av de skräddarsydda resor vi haft har blivit senarelagda.

Som det ser ut idag kommer vi dock att gör tre resor till vindistrikten i Europa under hösten. Vi är givetvis i första hand glada att hälsosituationen stabiliserats så mycket att detta är möjligt. Vi är också glada att kunna erbjuda dessa tre härliga resor till dig som är resesugen och vill besöka ett vinland i höst.

Vi kommer att genomföra Champagne i september och sannolikt också Piemonte och Dourodalen i oktober.

Resorna är givetvis planerade med särskild hänsyn tagen till hälsosituationen, men framför allt är de gjorda för att ge dig en alldeles särskild upplevelse i vingårdarna och i vinkällarna i höst.

Hör av dig till oss om du har frågor om dessa resor.

Allt om vinresor här.

Flyger över bergen en vacker dag
Flyger över bergen en vacker dag, copyright BKWine Photography

Dela/gilla artikeln:

Nyhetsbrev:

Dela/gilla artikeln:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on tumblr
Share on email

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Månatligt nyhetsbrev om vin och resor.

Passa på. Prenumerera nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

Ta dig en titt på alla våra vinresor:

Kom med på en av våra legendariska vinresor till en av våra reguljära destinationer.

Vill du ha en alldeles egen privat vinresa? Läs mer om skräddarsydda vinresor.

Eller ta en titt på urvalet av våra populära vinresedestinationer.

Nyhetsbrev

Prenumerera pa vårt nyhetsbrev!

25 000 prenumeranter får nyheter om vin och vinresor varje månad. Du också?

Följ oss!